Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

Stokrotko piękny widok z aniołkiem :D
Rojniczki super wyglądają w misie, czy w przyszłym roku pójdą do ogródka, czy będą doniczkową ozdobą :?:
Zwierzaczki słodziaczki....u mnie też pies z kotem to wielcy przyjaciele, podobnie jak u ciebie śpią razem i szaleją , że aż łzy z oczu lecą ze śmiechu.....najpiękniejszy widok jak kot z rozpostartymi łapkami skacze z tapczanu na psa.....jak batman :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

U mnie nigdy nie było aż takiej symbiozy. I juz nie będzie, bo moja kotka przeniosła się do krainy wiecznych łowów :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie!

Dzisiaj pracowałam w domu, więc spędziłam cały dzień z moimi symbiontami :-)

Bardzo ładny dzień, słoneczny...

Obrazek

Wlałam parę wiader wody zimozielonym, ale to wszystko mało. Pewnie w sobotę namówię M. i odkręcimy wodę, bo kto to widział. Co prawda bukszpany i mahonia nie wyglądają najgorzej, ale co to będzie, jak ziemia zmarznie?

Obrazek

Patrzę sobie przez okno i tak mi się rzuca w oczy jeden pęd Nevady, który ku niebu wzlatuje ;-) Nie widać tego na zdjęciu, ale mieni się wszystkimi możliwymi kolorami.

Obrazek

A niezbyt ciekawy widok z okna przysłaniają doniczkowce :-)

Obrazek

Agness, Ave, ja nie mam skalniaka (być może - JESZCZE nie mam?) więc rojniki posadziłam w doniczkach ceramicznych. Sądzę, że będę je musiała schować na zimę do garażu, ale na razie niech jeszcze się wietrzą ;-)

Wandziu, a ja nie przypuszczałam, że one są ekspansywne. Ale w sumie, to nigdy nie dałam im takiej możliwości :;230

Gorzatko, ano budzą, budzą...chociaż dla mnie najpiękniejsze wspomnienia z rodzinnych wakcaji to te z tego roku - na Mazurach.

Dalu, a mój M. jest zazdrosny o kota :;230 Kot czegoś bardzo mnie lubi i czasem przyłazi spać do łóżka ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zwierzęta super :D U mnie mieszkają tylko koty-liżą sobie pyszczki i śpią jedne na drugich. Zwisłe koty też znam :;230 Rojniki mam na skalniaku, rozłażą się.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Stokrotko, rojniki spokojnie w donicach przezimują. Pamiętasz takie moje w "betoniki" wetknięte? Bez ziemi prawie i bez śniegu zimą mrozy znoszą.
W garażu mogą się zmarnować, no chyba że to jakieś delikatesy śródziemnomorskie :roll:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Pamiętam taki styczeń, gdy robiłam nasadzenia na skarpie,
były tam rozchodniki i rojniki, i jeszcze inne tzn. skalniaki.
Potem przyszedł mroźny i bezśnieżny luty, martwiłam się niepotrzebnie.
Wszystko przetrwało.
Aga, ja długo uprawiasz to eonium? Czy przycinałaś mu czuprynkę, by się rozgałęziło?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Rojniki przezimują bez problemów, u mnie nawet na kamieniach rosną i nic się nie dzieje.
Byle nie miały za mokro :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Stokrociu, czemuś mi się Twoje zdjęcia przestały otwierać... :( Czy Ty coś zmieniłaś w swoim kompie, bo ja w swoim nic... a po co Ci te rojniki? Skalniak będziesz robić? Czy donice to ich miejsce docelowe? Popadało w końcu i u Ciebie?
Siberia
---

Post »

Marta, włóż okulary, rojniki jak... rolniki :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie rojnikowe specjalistki :-) Moze i ja rzeczywiście zbytnio się nimi przejmuję - no ale tak sobie pomyslałam, że co ziemia to ziemia, a co doniczka to...doniczka :;230 i może czasem im te korzonki przemarzną?

Marto, jedyne, co mogę to odpowiedzieć znanym wszystkim tekstem pracownika działu IT - "A u mnie wszystko działa" :;230

Co do rojników, to na razie miejsce docelowe, chociaz moze za jakiś czas będę chciała skądś zdobyć jakąś dużą donice ,może kamienną i tam sobie zrobić taki miniskalniak. W ogóle niedawno zawitałam do jednej pani, z którą współpracuję w Radzie Rodziców i zachwyciłam się pomysłowością jej i jej męża - oni mają takie fajne nasadzenia w róznych "naczynkach" - a to jakiś stary korzeń, a to jakieś żeliwne cudo, którego ktoś sie pozbył...miodzio, mówię Wam. Bardzo inspirujące.

Elsi, eonium mam już od kilkunastu lat. tylko co jakiś czas jest odnawiane. Nie przycinałam go nigdy, te boczne wyrostki są same z siebie ;-) - bardzo łatwo się ukorzeniają.

Ewuś, zwisłe koty, dobre :;230 mnie sięto w głowie nie mieści, że można spać w takiej pozycji. Chociaż ja mam dziecko, co też tak potrafi. szczytem wszystkiego było, gdy zasnęła na stojąco w kościele, na chórze, w stroju krakowskim :;230 - parafianie mieli niezły ubaw :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

100krotka pisze: Edenka też będzie miała dużo kwiatów
Obrazek
1. Eden Rose (Pierre de Ronsard) - przezimowała idealnie, zdrowie na piątkę, w tym roku miała mnóstwo nieskończenie pięknych i długo utrzymujących się kwiatów. Pięknośc, na którą warto czekać

Witaj 100krotko, :D poszukałam i znalazłam tą, która wymieniłaś na pierwszym miejscu. Rzeczywiście masz przepiękną Eden Rose. Graham Thomas również okaz róży do pozazdroszczenia. Pozostałe róże również wyjątkowej urody.
Wiesz jak o nie dbać i jak im dogadzać. ;:138 ;:138 Z przyjemnością pozostawiam sobie Twój wątek do spokojnego czytania.
Kiedyś nie wiedziałam, że w wątku ogrodowym można spotkać tylu miłośników róż. ;:180
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

100krotka pisze: Co do rojników, to na razie miejsce docelowe, chociaz moze za jakiś czas będę chciała skądś zdobyć jakąś dużą donice ,może kamienną i tam sobie zrobić taki miniskalniak. W ogóle niedawno zawitałam do jednej pani, z którą współpracuję w Radzie Rodziców i zachwyciłam się pomysłowością jej i jej męża - oni mają takie fajne nasadzenia w róznych "naczynkach" - a to jakiś stary korzeń, a to jakieś żeliwne cudo, którego ktoś sie pozbył...miodzio, mówię Wam. Bardzo inspirujące.

Inspirujące, hmmm, a gdzie foty... nawet komórką robione, co ? proszę mi się na drugą wizytę poprawić Koleżanko. :evil: wpaść niby przypadkiem w sprawie dzieci, albo rodziców i cykać, cykać te inspiracje. :uszy
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co Ave, Ty to rację masz...no nawet nie pomyslałam ;-) Wiesz, to takie małżeństwo pozytywnie zakręcone, oboje mają zręczne łapki i mnóstwo pomysłów i zapału. Ogródek jest na skarpie, z dużą różnicą poziomów, którą również fajnie wykorzystali. My sie tak jakoś za dobrze nie znamy, ale może (spisek knuję ;-) by tę panią zaprosić na forum ;:224

Majko - dzięki za wizytę! Ja podziwiam wątki różomaniaków, natomiast sama jestem miłośniczką raczej nasadzeń mieszanych, co za tym idzie, wszystkie róze muszą mieć jakieś towarzystwo...albo już mają, albo będą miały, Graham Thomas, coś mi sie zdaje, mógłby siezakolegować z jakimś fioletowym albo ciemnoróżowym powojnikiem :-)

...bo właśnie, właśnie. Siedzimy dzisiaj w domu, przed chwilą mieliśmy wizytę pani, która ma nam zaprojektować kostkę na podjeździe. No i muszę powiedzieć, że świetnie trafiliśmy, bo pani jest po architekturze karjobrazu, i podziela moje zdanie, że przed domem ma być jak najwięcej miejsca na rośliny :heja no przed takim autorytetem to nawet mój M. musiał sie ugiąć!

Jejuuuuuu...daj mi Boziu zdrowie żeby tę zimę przeczekać, bo mnie normalnie rozniesie ;:223

Jak tak człowiek siedzi w domu, to miło popatrzeć na okno, nie?

Obrazek

ale tym to jest wszystko jedno, niewrażliwe na piękno przyrody ;-)

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

ale na piękno przyjaźni- wrażliwe bardzo... patrz jak sie troszczy o spokojny sen kociula... ;:108
Pomysł z jedzonkiem dla ptaszków w takich siateczkach świetny - a ziarenka (czy co tam jest) przez siateczkę nie przelatują nadmiernie ?

Aha - i pracuj nad naszą przyszłą Forumką, pracuj... :uszy :;230
Siberia
---

Post »

Jakby te dwa z "leżanki" zobaczyły te "przyrodę" na siatce, to na pewno by się na nią uwrażliwiły :;230
Niech lepiej będą obojętne :;230

Jak Cię nosi to idź do obi na wyprzedaż storczyków, mnie pomogło :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”