Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
A czyli wcale taka wymagająca nie jest, dziękuje za info kochana. No i życzę udanego odpoczynku 

Paulo, Alinko, Lucynko, Grażynko, Aniu, Aguś, Bożenko, Aloesiku, Geniu, Agnieszko, Taruniu, Izo,
bardzo miło, że wpadłyście do mojego ogrodu
Szkoda tylko, że mnie nie było, ale już wróciłam, stęskniona za Wami i forum, ale wypoczęta, opalona, pełna wrażeń :P
Byłam w Turcji, w przepięknym kurorcie nad Morzem Egejskim - Oludeniz. To małe misteczko, w którym znajduja się tylko hotele, restauracje i sklepy, zamknięte dla ruchu kołowego, pięknie wkomponowane w krajobraz. A widoki są tam cudowne - wysokie góry (nawet do 2 tys. metrów) schodzące do lazurowego morza z krystalicznie czystą wodą. Osada ta położona jest nad błękitną laguną, która w raz z otaczającymi ją plażami stanowi Park Narodowy. Wejście jest płatne, żeby turyści nie zadeptali tego wspaniałego miejsca. A jest tam co podziwiać - góry, morze, bujną roślinność...
Ponieważ jest to wątek ogrodowy, pokażę tylko kilka zdjęć z tego naprawdę urzekającego urodą miejsca:

...tutaj ujście do morza rzeki Daylan

...roślinki, które mi się spodobały:

...i w końcu mnie też gdzieś tam widać

bardzo miło, że wpadłyście do mojego ogrodu

Byłam w Turcji, w przepięknym kurorcie nad Morzem Egejskim - Oludeniz. To małe misteczko, w którym znajduja się tylko hotele, restauracje i sklepy, zamknięte dla ruchu kołowego, pięknie wkomponowane w krajobraz. A widoki są tam cudowne - wysokie góry (nawet do 2 tys. metrów) schodzące do lazurowego morza z krystalicznie czystą wodą. Osada ta położona jest nad błękitną laguną, która w raz z otaczającymi ją plażami stanowi Park Narodowy. Wejście jest płatne, żeby turyści nie zadeptali tego wspaniałego miejsca. A jest tam co podziwiać - góry, morze, bujną roślinność...
Ponieważ jest to wątek ogrodowy, pokażę tylko kilka zdjęć z tego naprawdę urzekającego urodą miejsca:

...tutaj ujście do morza rzeki Daylan

...roślinki, które mi się spodobały:

...i w końcu mnie też gdzieś tam widać

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Daluś ale piękny wakacyjny wypad do Turcji. Kurcze ja marzę o takiej wycieczce w egoztycznie, nieznane miejsca. Zazdroszczę 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Dalu mam nadzieję że wypoczęłaś.
Zdjęcia piękne ,szczególnie na tych których Ty jesteś
Genia
Zdjęcia piękne ,szczególnie na tych których Ty jesteś

Genia
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne zdjęcia Dalu
Ech, te białe oleandry...a i Twoja sukienka zakwitła 

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś witaj po powrocie z wczasów
Cudnie wyglądasz na tle wspaniałych widoków, taka radosna i zrelaksowana....zwiedziłaś piękne miejsca

Cudnie wyglądasz na tle wspaniałych widoków, taka radosna i zrelaksowana....zwiedziłaś piękne miejsca

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dalu, witaj po urlopie.
My ostatnio nastawiamy się na Polskę. Kilka dni zawsze się znajdzie. 

Dalu witaj
W pięknym miejscu wypoczywałaś,kwiaty cudne a Ty jak zawsze gracja-elegancja

W pięknym miejscu wypoczywałaś,kwiaty cudne a Ty jak zawsze gracja-elegancja

Magdo, dzięki za wiztę w moim ogrodzie i miłe słowa
Igo, po Polsce też czasami jeździmy, ale są to głównie wypady weekendowe; natomiast na urlop wybieramy zawsze miejsce z pewną pogodą i wysokim standardem usług turystycznych
Agnieszko, wspaniale wypoczęłam i teraz mam sporo sił, żeby podołać wielkiemu wyzwaniu - generalnemu remontowi domu
100krotko, roślinność śródziemnomorska nieustannie mnie zachwyca :P Te same roślinki, które my z takim mozołem hodujemy w donicach tam rosną na wielkie krzewiszcze i tak bujnie kwitną...Te oleandry, te datury, te bugenwille!
Geniu, dziękuję
Ja głównie fotografuję rośliny i krajobrazy, ale mój M. musi mieć na zdjęciu mnie albo siebie i przyznam, że czasmi mnie to irytuje, bo nie lubię być focona
Agnieszko, na pewno kiedyś zrealizujesz swoje marzenia. A może już niebawem?
Ja po powrocie zastałam ogród zarośnięty na maksa. Wszystkie roślinki urosły, rozrosły się, niektóre zakwitły, inne przekwitły...Zrobił się busz...No i ciągle bardzo mało pada
Tak na szybko zrobiłam kilka fotek czerwcowym gwiazdom ogrodu - różom i liliom:

...a także niektórym zakątkom - tym razem ogrodowym ścieżkom:

Igo, po Polsce też czasami jeździmy, ale są to głównie wypady weekendowe; natomiast na urlop wybieramy zawsze miejsce z pewną pogodą i wysokim standardem usług turystycznych

Agnieszko, wspaniale wypoczęłam i teraz mam sporo sił, żeby podołać wielkiemu wyzwaniu - generalnemu remontowi domu

100krotko, roślinność śródziemnomorska nieustannie mnie zachwyca :P Te same roślinki, które my z takim mozołem hodujemy w donicach tam rosną na wielkie krzewiszcze i tak bujnie kwitną...Te oleandry, te datury, te bugenwille!
Geniu, dziękuję

Agnieszko, na pewno kiedyś zrealizujesz swoje marzenia. A może już niebawem?
Ja po powrocie zastałam ogród zarośnięty na maksa. Wszystkie roślinki urosły, rozrosły się, niektóre zakwitły, inne przekwitły...Zrobił się busz...No i ciągle bardzo mało pada

Tak na szybko zrobiłam kilka fotek czerwcowym gwiazdom ogrodu - różom i liliom:

...a także niektórym zakątkom - tym razem ogrodowym ścieżkom:

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Turcja ładna, ale mnie bliższy twój ogródek.
Z tymi ślicznymi ścieżkami.
Wypoczynek też być musi, ale ja tam wolę swoje podwórko
czyli nasze polskie regiony. 
Z tymi ślicznymi ścieżkami.
Wypoczynek też być musi, ale ja tam wolę swoje podwórko

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko, Polska jest piękna, jest mnóstwo wspaniałych miejsc do oglądania i zwiedzania
I ja również najlepiej czuję się w swoim ogródku, ale nigdy bym w nim tak naprawdę nie wypoczęła - zawsze znajduję sobie coś do roboty, ciągle mnie nosi...W domu też zawsze są obowiązki, telefony, sprawy do załatwienia..
Taki wyjazd tygodniowy, a jeszcze lepiej dwutygodniowy jest niezbędny dla higieny psychicznej - pozwala totalnie oderwać się od codzienności, zerwać z rutyną, zapomnieć o problemach...A jak dodać do tego jeszcze możliwość poznania nowych ludzi, ciekawych miejsc, wspaniałych zabytków...Podróże kształcą - powiedział kiedyś ktoś bardzo mądry
Otwierają umysł, uczą tolerancji, są żródłem wspaniałych doznań. A więc wspaniale jest we własnym ogródku, trzeba poznawać Polskę, ale jeśli się ma możliwość - warto wyjrzeć trochę dalej, naprawdę warto!
A na dobry wieczór -na liliowo:

I ja również najlepiej czuję się w swoim ogródku, ale nigdy bym w nim tak naprawdę nie wypoczęła - zawsze znajduję sobie coś do roboty, ciągle mnie nosi...W domu też zawsze są obowiązki, telefony, sprawy do załatwienia..
Taki wyjazd tygodniowy, a jeszcze lepiej dwutygodniowy jest niezbędny dla higieny psychicznej - pozwala totalnie oderwać się od codzienności, zerwać z rutyną, zapomnieć o problemach...A jak dodać do tego jeszcze możliwość poznania nowych ludzi, ciekawych miejsc, wspaniałych zabytków...Podróże kształcą - powiedział kiedyś ktoś bardzo mądry

A na dobry wieczór -na liliowo:

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wspaniały wypoczynek,zaraz widać po uśmiechniętej twarzy.Co to jest za wielki krzaczor kwitnący na różowo??????
Małgosiu, to bugenvilla :P Wspaniały okaz, prawda
Pierwszy raz taki widziałam i musiałam go sfotografować.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
To ta,która u nas sprzedaje sie jako pnącze?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiem Dalu i nie neguję tego co piszesz.
Też zwiedziłam "kawałek świata" i wiem , że warto.
Jednak mnie zawsze ciągnie za swoimi klimatami, bo one znajome, takie swojskie i równie piękne.
Też zwiedziłam "kawałek świata" i wiem , że warto.
Jednak mnie zawsze ciągnie za swoimi klimatami, bo one znajome, takie swojskie i równie piękne.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki