Pomidory z Rosji cz.1
Re: Pomidory z Rosji
Być może taka jest przyczyna tego wyrośnięcia pomidora, bo mam podobną sytuację z maskotką. Te trzy które były w tych samych warunkach są małe, a jedna rosła w innyxh warunkach pogodowych i wyrosła bardzo duża.
Będę pamiętac o nasionach.
Będę pamiętac o nasionach.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 lis 2014, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Już teraz dziękuję 

-
- 200p
- Od: 25 mar 2016, o 14:54
Od jednej z forumowiczek dostałam nasiona rosyjskich odmian pomidorów zebranych z własnej uprawy. Wysiałam kilka odmian po kilka sztuk. Każde nasionko wzeszło. Rośliny są silne o mocnych pędach i dużych owocach. Np. czudo ziemli ma w tej chwili owoce średnicy 15 cm.
A to jedna z odmian sadzonych w gruncie

A to jedna z odmian sadzonych w gruncie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 lis 2014, o 15:49
- Kontakt:
Takie są właśnie rosyjskie pomidory 

Bardzo ladne , ale jak sie testuje ponad 200-300 odmian , to sie segreguje odmiany , bo nie wszystkie moga wytrzymac taka wiosne I lato , ktore w tym roku mamy (((
Ja planuję w przyszłym roku posiać rosyjskiego pomidora na początku marca, bo one potrzebują tak mało światła że się nie wyciągają i są niskie, no ten mój.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
To jakie te odmiany macie i polecacie, bo podczytuje wątek od jakiegoś czasu i nic a nic tu konkretów nie widzę, a planuje rosyjskie odmiany na kolejny sezon. 

- BobejGS
- Kontakt:
Jurek mi zapodał sporo ciekawych odmian. Dostałem też sporo ich z wymianek międzynarodowych ale jakie tu wybrać.
Myślałem, że każdy udzielający się w tym wątku ma jakieś 3-4 sprawdzone odmiany i ktore tu będzie polacać i pokazywać ale jakaś lipa straszna.
Elu, tego Twojego zasmakuj i jak będzie smaczny, to mi ożenisz fotki na priv, a z nasionkami to też w zasadzie na priv się zgadamy.

Myślałem, że każdy udzielający się w tym wątku ma jakieś 3-4 sprawdzone odmiany i ktore tu będzie polacać i pokazywać ale jakaś lipa straszna.
Elu, tego Twojego zasmakuj i jak będzie smaczny, to mi ożenisz fotki na priv, a z nasionkami to też w zasadzie na priv się zgadamy.

-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Błażej, dopiero połowa lipca, ... to ruskie dopiero kufajki zdejmują ...BobejGS pisze:To jakie te odmiany macie i polecacie, bo podczytuje wątek od jakiegoś czasu i nic a nic tu konkretów nie widzę,
a planuje rosyjskie odmiany na kolejny sezon.

A gdzieś tak za miesiąc pewnie, trochę fotek i opisów się pojawi

Pozdrawiam
Jerry
Jerry
To niezbyt udany dowcip , ale chyba to jest norma u Was . Co do ruskich, to nawet w Kiemerowo I na Syberji dziewczyny jus dawno maja dojzale pomidory wysokich odmian . Pozdrawiam I zycze powodzenia .jerry pisze:Błażej, dopiero połowa lipca, ... to ruskie dopiero kufajki zdejmują ...BobejGS pisze:To jakie te odmiany macie i polecacie, bo podczytuje wątek od jakiegoś czasu i nic a nic tu konkretów nie widzę,
a planuje rosyjskie odmiany na kolejny sezon.![]()
![]()
A gdzieś tak za miesiąc pewnie, trochę fotek i opisów się pojawi
- BobejGS
- Kontakt:
A Ja tu myślałem, że one są wcześniejsze i pierwsze grona już kosztować o tej porze można.
Tak czy owak licze na obfitość opisów i relacji z doznań smakowych, niezależnie od formy uprawy, odmiany, czy forumowicza. 

Błażej, niby wcześniejsze, ale wiadomo , jaka wiosna była. Rozsada była bardzo mała, bo zimno było i nic nie rosło. Pierwsze grono bardzo nisko wyszło.
- BobejGS
- Kontakt:
No i właśnie tropem tego sezonu, chłodnego, z niesprzyjającymi warunkami, wnioskowałem że rosyjskie odmiany będą ,,lekiem na całe zło" 

Żeby mieć wcześniej pomidory, to trzeba je wcześniej posiać.
Gałka68, kiedy były siane pomidorki te syberyjskie pomidorki, wiesz może, w styczniu?
Gałka68, kiedy były siane pomidorki te syberyjskie pomidorki, wiesz może, w styczniu?