Tam gdzie rosną kaktusy... i nie tylko- Paula

Zablokowany
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p
Od: 5 sty 2011, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tam gdzie rosną kaktusy... i nie tylko- Paula

Post »

Piękne okazy. Zdjęcia nie są złe :) Zawsze podobała mi się M. sheidana, chyba sobie taką sprawię :)
Fanka Mammillarii :) Pozdrawiam Kasia.
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zbierałam się i zbierałam, ale widzę że już Henryk mnie ubiegł :wink: Też mi się wydawało, że to G. monvillei, choć nie z taką dokładnością.
Adromiszuski ładniutkie. Ja swoje też przypiekłam :oops:
No i nie można nie pochwalić M. pectinifera. Więc rozumiem, że już jej nie chcesz?
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p

Post »

sokolica Jeśli masz M. pectinifera na zbyciu lub możliwość kupienia nie drogo to ja bardzo chętnie. :)

Jak wygląda poparzony adromischus? Jest fioletowy? Bo jeśli tak to ja swojego upiekłam na amen :oops:
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

Kasiu, mój ma szarą, ususzoną połowę liścia. Fiolet nie mam pojęcia, co możne oznaczać. Poza tym Pw :wink:
Reposit-08
500p
500p
Od: 25 sie 2010, o 15:23

Post »

Paula, roślinki super.
Byłam święcie przekonana, że Kasia (fera) załapała się na M. pectinifera od Artura, a tu niespodzianka, ale jak widać wyżej negocjacje trwają i może wszystkie trzy będziemy w posiadaniu tej urokliwej mammillarii :wink:
Poza tym M. schiedeana bardzo mi się podoba, jest u mnie w planach (tak jak i kiedyś M.plumosa, ciekawa jest również plumosa x schiedeana).
Warto było czekać na zdjęcia, super pokaz ;:63
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p

Post »

Daguś Odstąpiłam tą mammillarię Pauli, bo Artur obiecał jej pierwszej, tak było uczciwiej, ale liczę, że w przyszłości się załapię na coś - nie ukrywam :)

Poczekam, aż będzie w ofercie Pana Pawła N. Już M. perezdelarosae i uciekła sprzed nosa, musiałam czekać na wypłatę i aukcje się skończyły, w sobotę ponownie wystawił, lecz jej nie ma w ofercie :( Ale za to jest kilka innych bardzo mnie interesujących :)

M. schiedeana miałam okazję kupić w O. ale była w tak kiepskim stanie, że się nie opłacało. Jeśli gdzieś spotkam to nie zapomne o Tobie :)
Reposit-08
500p
500p

Post »

Miło to słyszeć :wink:
Będę mieć na uwadze aukcje na All, ta mammillarka tam często spotykana, w razie czego dzięki za pamięć :wink:
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

Ojej, ilu gości! ;:7
Trochę niezręcznie z tą mamilarią wyszło, bo zauważyłam później, że Kasia pierwsza zgłosiła w wątku identyfikacyjnym chęć odkupienia jej od Artura.
Kasiu, mam nadzieję, że się nie gniewasz i w krotce spełni się Twoje marzenie o tej i innych pięknych mamilariach ;:333 M. perezdelarosae co jakieś czas pojawia się na all (tak jak M. schiedeana - swoją kupiłam w egzotycznym ogrodzie na all), ja również pewnie na nią zapoluję w przyszłym roku.

Magda, dziękuję za fatygę przy identyfikacji. Ta Mammillaria już nieaktualna, ale na pewno będę prosiła o pomoc w innych zakupach ;:196

Daga, wciąż czekam na Twoje zdjęcia. Podeślij jakiś link z plumosa x schiedeana :wink:

Moje adromiszusy dostały brązowych, błyszczących plam a część liści zrobiła się bordowa i pomarszczona (te usunęłam w akcie paniki, bo pomyślałam, że to jakieś choróbsko). Jeden z odciętych liści wsadziłam do ukorzenienia, ciekawe co z tego wyniknie.
Reposit-08
500p
500p

Post »

Na forum w posiadaniu mammillarii o której wspomniałam jest chyba tylko banditoo
banditoo pisze: Obrazek
Raz czy dwa widziałam taką na all, ale się jakoś nie złożyło :wink:
Co do odświeżenia mojego wątku poprawie się :oops:
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardziej fotogeniczna od plumosy to pewnie po schiedeanie :lol: A tak poważnie bardzo fajna, może i ja bym się skusiła.
Nie stresuj się, ja też zaniedbałam swój wątek czasem tylko rzucę okiem co inni dodali a już samej mi się nie chce. Przez ostatnie miesiące pisania magisterki też nie wiedziałam jak boży świat wygląda.
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p

Post »

theoria_ pisze:Ojej, ilu gości! ;:7
Trochę niezręcznie z tą mamilarią wyszło, bo zauważyłam później, że Kasia pierwsza zgłosiła w wątku identyfikacyjnym chęć odkupienia jej od Artura.
Kasiu, mam nadzieję, że się nie gniewasz i w krotce spełni się Twoje marzenie o tej i innych pięknych mamilariach ;:333 M. perezdelarosae co jakieś czas pojawia się na all (tak jak M. schiedeana - swoją kupiłam w egzotycznym ogrodzie na all), ja również pewnie na nią zapoluję w przyszłym roku.

Magda, dziękuję za fatygę przy identyfikacji. Ta Mammillaria już nieaktualna, ale na pewno będę prosiła o pomoc w innych zakupach ;:196

Daga, wciąż czekam na Twoje zdjęcia. Podeślij jakiś link z plumosa x schiedeana :wink:

Moje adromiszusy dostały brązowych, błyszczących plam a część liści zrobiła się bordowa i pomarszczona (te usunęłam w akcie paniki, bo pomyślałam, że to jakieś choróbsko). Jeden z odciętych liści wsadziłam do ukorzenienia, ciekawe co z tego wyniknie.

Pewnie, że się nie gniewam :) Co do m. perezdelarosae to może na dniach ją dostanę. Poprosiłam Pana Pawła N. by poszukał, czy jakaś ostatnia sztuka by się dla mnie nie znalazła. Czekam na dostawę świeżaków :)
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu, czy udało Ci się ją zdobyć?

Jak już kiedyś wspomniałam, u mnie nie ma zimowania, jest tylko zmiana warty. Wciąż wiele się dzieje na moim parapecie, wiele roślin pozytywnie mnie zaskoczyło, więc trzymajcie kciuki za ;:3
Titanopsis calcarea i jej pierwsze kwitnienie sorki za jakość, nie miałam aparatu Moja mama cały dzień pilnowała pączka a on czekał z otwarciem aż wrócę z pracy :wink:
Obrazek

Jestem ciekawa czy u osób, które nabyły je w tym roku w biedr również już kwitną :?:
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Taki "maluch" a tak pięknie zakwitł ;:63
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne "słoneczko" jesienną porą. :)
Skromna roślinka ale jak zakwitnie wygląda super.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Farel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henryku, rozumiem, że ona skromna tylko z rozmiarów, bo nawet jak nie kwitnie, to aparycję ma bardzo ciekawą.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”