Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Marylko! Hiacynty już przekwitły,teraz tulipany ozdabiają ogródek :D
Romko! Hurtowo???? masz na myśli liliowce??? to przecież po jednej sztuce są.... :D
Stachu! To przez to forum zaraziłam się liliowcami,część kupiłam jesienią i wiosną jeszcze uzupełniłam stan posiadania :D
Tosiu! Już po hiacyntach....teraz u mnie kwitną tulipany,tawuła,magnolie i drzewka owocowe.Jest pięknie......Żurawki już ładnie się zaaklimatyzowały i niektóre już wypuszczają nowe listki :heja
mis20 Witaj! Dziękuję za miłe słowa i zapraszam serdecznie do odwiedzania mojego wątku :wit
Moniko! Dziękuję bardzo ;:196 Przepraszam,że nie zaglądałam do ciebie,ale nie mogłam się wyrobić przez te święta :D .....poprawię się, obiecuję ;:196
Wandziu! Za te cudne życzenia ;:196
Basiu! Święta w gronie rodzinnym i to dużym.....chyba się starzeję,bo coraz więcej mnie takie
imprezy męczą :D Odreagowałam dwoma dniami na działce :;230
Mam nadzieję,że liliowce chociaż co niektóre zakwitną....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Dwa dni spędziłam na działce,jest tak pięknie,ze nie chciało mi się wracać do domu ;:108 Pogoda,cieplutko,kwiaty kwitną,ptaki śpiewają ......
Magnolia Betty
Obrazek
Obrazek
Magnolia Susan
Obrazek
Obrazek
Tawuła
Obrazek
Obrazek
Wiśnia
Obrazek
Widok z cesarskimi koronami
Obrazek
tulipany.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzie nie zajrzę tawuły już pięknie kwitną tak jak u Ciebie. Pobiegłam do ogrodu sprawdzić co z moją się dzieje. A ona dopiero ma pączki :shock:
Och te magnolie ... ;:224 i jeszcze śpiew ptaszków. Nic tylko cieszyć się wiosną :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu masz rację jak ptaki zaczną swoje urzadzać swoje trele to aż radość serce ogarnia . Teraz to dopiero bo trwają zaloty . Alu masz rację gdyby nie ten chłód na dworze mogłabym tam spać . Slicznie kwitnie magnolia czy ona ma wielkie korzenie albo ma korzeń palowy . Cały czas za mną chodzi chociaż tylko trochę mozna cieszyc sie jej kwiatami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Przepięknie kwitną u Ciebie magnolie :) a tawuła? też mi się taka marzy :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Olu! Oby te piękne dni trwały jak najdłużej.....jednak wiosenne kwiaty szybko kończą kwitnienie ;:108 z magnolii już oblatują płatki i tulipany co niektóre przekwitnięte.
Jadziu! Magnolia ma bardzo płytki system korzeniowy....kruchy i wrażliwy na przesuszanie.Masz rację,że bardzo szybko przekwita ale za te kilka dni warto ją mieć w ogrodzie....widok nagich gałązek oblepionych olbrzymimi kwiatami jest niesamowity.Moje Susan i Betty,powtarzają kwitnienie,chociaż już nie tak obfite, no i wśród liści kwiaty nie są tak widowiskowe.
Marto To jest właśnie ich "5 minut"....przyćmiewają swoją urodą inne kwiaty.Na taką dużą magnolię,trzeba kilka lat poczekać,ale tawuła już w następnym roku zachwyca kwitnieniem.

fotka ......z sośnicą
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu chyba Twoja sośnica ciemniejsza od mojej no i sporo większa .
Mam nadzieję ze moja zacznie też rosnąć od roku nic nie urosła.
Pięknie Ci kwitną żółte korony cesarskie .

Za sośnicą co to za iglak z długimi igiełkami .

Genia :wit
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Cudowna magnolia, wspaniałe tulipanki ;:224
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Geniu! Porównałam jeszcze raz te nasze sośnice i .....poszperałam trochę w necie.Myślę,że ta moja też nie za dobrze wygląda,widziałam fotki o bardzo zielonych igiełkach.Takie żółtawe mogą świadczyć o niedożywieniu i mało kwaśniej glebie :wink:
na fotce za sośnicą jest sosna himalajska
Asiu! Ty też masz pięknie kwitnącą magnolię Betty,mnóstwo tulipanów i wiele innych kolorowych kwiatów.Wiosna pięknie ozdabia nasze ogrody ;:108
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ala ależ u Ciebie pięknie śliczne tulipany i ta magnolia marzenie ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alu witaj. :wit
Podziwiam pięknie kwitnące korony cesarskie w dwóch kolorach, u mnie jeszcze nigdy nie zakwitły niestety, myślę, że za mało je nawoziłam.
Widok kwitnącej magnolii jest nie powtarzalny. Żółte, pełne tulipany są śliczne. :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ala, ja dzisiaj rano szukałam w necie różnicy między Susan i Betty i nie zalazłam...a tu okazuje się, że informacja leży w zasięgu mojej klawiatury :;230 napisz pare słów na ten temat. Ja mam Betty, malutką, ale jestem szczęśliwa, że zakwitła. Nawet do niej gadam :;230 Wielkość Twojej mnie zaskoczyła, ile ona ma lat ? W takim razie, moja aż się prosi o przesadzenie. Tylko gdzie? Podobno magnolii się nie tnie?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, przepięknie kwitnie magnolia!! Podziwiam też tawułę- o tej porze zachwyca, a później o niej zapominam i do tej pory nie posadziłam u siebie :lol:
Udanej majówki :wit ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Postanowiłam, że jeszcze tego roku kupię sobie tawułę i mam nadzieję, że nie tylko jedną :wink: skoro mówisz, że w następnym roku już zakwitnie to nie mam na co się oglądać :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Gosiu! Czekamy na te widoki cały rok,a tak szybko przekwitają , szczególnie jak mocno grzeje słoneczko :D
Tajko! Cesarskie korony są niestety kapryśne...moje pomarańczowa i żółta praktycznie rosną obok siebie,mają takie same warunki,tak samo nawożone,podlewane i jedna zakwitła a druga się zbuntowała :wink: ....ale jak dobrze pamiętam to w ubiegłym roku było odwrotnie :D Te wiosenne kwiaty są przepiękne,szkoda tylko że tak krótko cieszą oczy.
Moniko Masz rację,kwitnąca magnolia to raj dla zmysłów :D a tawuła mało,że wygląda pięknie,to jeszcze pachnie......ale tak specyficznie,ale ja lubię :D
Marto Watro kupić tawułę,szczególnie tą wczesną ;:108 mam jeszcze kilka,ale ta wg mnie jest najładniejsza.
Basiu! Specjalnie dla ciebie zrobiłam sesję fotograficzną swoim dziewczynkom "Beci i Zuzi" :;230
Betty jest starsza-ma ok.10-11 lat rozrosła się bardzo szeroko,podcinam jej tylko dolne gałęzie,żeby nie leżały na ziemi,po za tym nie tnę, bo podobno nie lubi.Musisz dla niej znaleźć sporo miejsca,bo dziewczynka będzie dorodna :D
a to jej fotki.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Natomiast Susan jest młodsza,ma ok.5,6 lat - myślę,że będzie miała podobny pokrój ,bo już jest dosyć szeroka,też podcinam jej dolne gałęzie.
oto i ona.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i porównanie ich kwiatów.....z lewej Betty, z prawej Susan

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”