Obejrzałam zdjęcia twoich siewek, toż to małe parapetowe ogrodnictwo !
Ale przy okazji przypomniałam sobie, że moja tykwa grzechocze jak grzechotka i pewnie ma nasionka,
nie myliłam się i wczoraj wysiałam.
U mnie dziś było słonecznie, jednak wiatr był bardzo zimny, zrobiłam jedynie rundkę po ogrodzie i zaszyłam się w domku a od 14 do 19 miałam gości jedni wychodzili to przychodzili następni....
Z ziemi wyszła już druga tykwa i chyba z wszystkich nasionek tylko dwie będą, dobre i tyle... no i pomału wychylają się z ziemi arbuzy zrobię zdjęcie następnym razem....
Joluś arbuzy siałaś do kubeczków , robiłaś już tak czy to pierwszy raz ? ja zamierzam wysiać jak dynie od razu w warzywniaku bo nie miała bym gdzie teraz przechowywać .
Wiosna strasznie cieszy, codziennie coś nowego odkrywam kwitnącego
tulipany botaniczne
miodunka
Elu to jest moja druga przygoda z arbuzami, pierwsza była z 8 lat temu i też tak samo postępowałam, wysiewałam wcześniej tak jak piszą na etykiecie, nie ,może dlatego że w naszym klimacie lato jest za krótkie arbuzy bez problemu wyrosły.....
Gieniu dziś zauważyłam te miodunkę strasznie mnie ucieszyła miło Gieniu że zajrzałaś.....
Ewuś nie uwierzysz ! dosłownie kilka sekund przed pomyślałam o Tobie i miałam szukać Twojego wątku a tu taka niespodzianka siej Ewuś siej to najodpowiedniejsza pora na nie
A tak na koniec powiem że oprócz słoneczników ulubiona roślinką jest lawenda, ponoć ciężko jest z jej wysiewem ja wszystko zrobiłam tak jak sie postępuje z nią i się udało pięknie wykiełkowała
Tulipany i miodunki? Już?
No ta, Ty przeciez na Dolnym Śląsku mieszkasz Dla mnie to szok, bo u mnie jeszcze wszystko jakby uspione, powoli przeciera oczy ... A tu pierwsze prawdziwie wiosenne kwiaty!
(bo krokusy i ranniki to dla mnie kwiaty przedwiośnia )
Jolu wygląda na to, że na święta będziesz miała ukwiecony ogród i do wazonu może starczy
Jakie twardziele z tych tulipanków...Mimo zmrożonych końcówek - kwitną.
U mnie na razie szaleją krokusy.
No tak dziewczyny ten widok mnie też zaskoczył ale obawiam się jak na długo gdzieś u kogoś we wątku że w weekend zima wraca
Z przodu domu w ogródku miałam co roku mnóstwo tulipanów, w ubiegłym roku byłam zaskoczona nie było ani jednego.....w tym roku wyrosło ich mnogo ....no właśnie czy doczekam się kwiatów skoro ma znów zima powrócić, z jednej strony w końcu kwiecień plecień