Maryniu
Różyczka przepiękna, czy pachnie
Sadziec to bardzo ciekawa roślinka, wcześniej jej nie znałam, ma wspaniałe puszyste kwiatostany A kępa rudbekii bajeczna, strasznie lubię te kwiaty, ja mam 2 młodziutkie roślinki posadzone w zeszłym roku, mam nadzieję, ze kiedyś też osiągną taki bajeczny wygląd jak Twoje
Oj jest co podziwiać u Twoim ogrodzie
Pięknię fotografujesz swoje modelki
Ja też byłam w B i zakupiłam różyczkę białą muśniętą różem a ciemną czerwień
zostawiłam sobie w pracy
oczywiście też nie mogłam im się oprzeć
Dzięki za powitanie na forum dziewczyny
Człowiek myśli ,że jest nie zniszczalny i góry może przenosić...,ale często się myli ,ale to tak na marginesie .
Wracając do tematu to ŻÓŁTKI MASZ PIĘKNE ,muszę w tym roku wyżebrać sadzonkę od Ciebie .Wstyd się przyznać ,ale nie mam jej w swoim ogrodzie
U mnie Maryniu podobnie. Może to już takie ostatnie widoczki ze śniegiem. ido, dlaczego wstyd? Nie ma takiej możliwości , byś miała wszystko, co mają inni.
Wow, nie myślałam, że jeszcze gdzieś może być tak śniegowo. Ja od wtorku już szaleję w ogródku. Samo uprzątnięcie suchych badyli to jednak kupa roboty. Przesyłam trochę i ciepełka.
Widok śniegu już faktycznie denerwuje, ale wolałabym widzieć taką śniegową kołderkę na roślinach niż obeschnięte roślinki jak u mnie na działce. Boję się, że susza fizjologiczna już dała roślinkom popalić.
Maryniu! U mnie na działce podobna sceneria....ślady tylko ptaków i do tego wyglądające z pod śniegu olbrzymie kopce kretów mimo tęsknoty za wiosną,rozum podpowiada,że w sytuacji kiedy jeszcze spore "-" w nocy, to ten śnieg naprawdę potrzebny
U mnie nic się w ogródku nie działo więc się nie odzywałam...
Zakupami nie chce mi się chwalić ,właściwie w każdym wątku to samo ...na działkę dopiero dzisiaj zawędrowałam ale tylko po to aby zrobić zdjęcia .Dzień był ładny,słoneczny,ale jeszcze za ciepło nie było...Sarny "wystrzygły"wszystkie azalie japońskie , kiścień,wrzośćce ,niektóre iglaczki...
Marynko. Tobie sarny wystrzygły azalie japońskie, a moje wymroziło - nie wiem co lepsze. Te pierwsze zwiastuny wiosny są najlepsze, bo tak człowiek wytęskniony takich widoków, że wszystko co kwitnie to cieszy.
WIOSNA - u mnie jeszcze bez makijażu taka,jaką zastałam po zimie. Jeszcze nie porządkowana może dopiero dzisiaj coś się w tym względzie zmieni..
Pamiętam od lat radę starszego Działkowicza ,żeby się nie śpieszyć zbytnio na wiosnę z pracami na działce,bo im wcześniej się zaczyna tym więcej w sezonie trzeba się narobić i my z M się tej zasady trzymamy!