Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

basow@ pisze:No dobra!Koniec znęcania się nad koleżanką... :;230 U mnie była! ;:138 Odwiedziła mnie , wracając z gór.Właśnie wróciłam z wrocka - odwiozłam Agniechę na pociąg.Teraz jedzie spokojnie do domku - stęskniona za mężem i ogrodem... :D
:;230 O zdrajca!! wszystko wygadała ;:223 Oj byłam byłam... gdzie ja nie byłam ;:224 a Basówka mi się trafiła na deser :heja Szczegóły z wizyty zrelacjonuję u siebie albo u niej, jak już ochłonę.

Wiesz Domiś... jakbyś pilnie śledziła forum to miałabyś ułatwione zadanie, bo pierwszy raz wpisałam Ci się jako Basówka :;230 :;230 i dopiero po chwili przelogowałam i korekta ;:224 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No widzisz, a ja wtedy latałam pewnie z kosiarą :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

E tam , zaraz zdrajca! :twisted: Widziałaś , że Dominika się poddała, pisała ,że przez upały mózg Jej nie pracuje?To byłby sadyzm z naszej strony... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Jak tam w Twoich stronach popadało? U nas całą noc padało . :heja
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takim to dobrze.... u nas nadal bez deszczu ;:223
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj, Dominiko! Trafiłam do Ciebie z innego wątku, bo zakochałam się w Twojej Elfe i już nie spocznę, póki jej nie zdobędę. Przeszłam wszystkie trzy części (uf!), ale warto było! Przy okazji oczywiście zaraziłam się "chorobą winoroślową" i podpatrzyłam kilka ciekawych pomysłów. Masz ogromną wiedzę i praktykę! Już tutaj zostanę i z ciekawością będę obserwować Twoje poczynania.
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Chyba sprawię sobie takiego żółwia jako pogromcę chwastów :;230

Wracając do naszych pomyłek - sprawdziłam i wg. opisu na stronie Rosarium ja mam klasycznego Leosia, zapytałam natomiast o Twoją Pomyłkę - zobaczymy co odpowie Pani Chodun...
Jak fajnie, że wreszcie popadało, co prawda ja wczoraj też podlewałam ogród, mało tego zatrudniłam do tego moich rodziców, którzy przyjechali z wizytą :evil: Cóż ogród na pewno wreszcie będzie dobrze podlany...
Edit - znowu pada :heja
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko - byłaś może na Festiwalu Róż w Warszawie?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny - popadało porządnie - niedługo, ale za to intensywnie :uszy

Marta :wit cieszę się, że wpadłaś, mam nadzieję, że na dłużej ;:108 W sprawach winorośli oczywiście jestem do usług :wink:

Asiu - a mi się wydaje, że Pomyłka to Leon jednak. Niektóre kwiaty mają większe płatki w środku, nie takie rozłożone na boki. Tylko, że są mniejsze, ale w końcu niektóre róże nawet teraz produkują małe kwiaty, może z powodu suszy, nie wiem. A Pomyłka jest malutka, za to ma mnóstwo kwiatów - to wiadomo - ogromny wysiłek. Zobaczymy, co powiedzą w R.

Gosiu - nie byłam, pierwsze słyszę, że był taki festiwal :roll:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tutaj jeszcze raz Pomyłka:

Obrazek

Obrazek

RU ze swoim 20 kwiatowym bukietem (zachwyciła mnie w tym roku - nie spodziewałam się, że może być taka piękna):

Obrazek

Sosenka żółta ma super długaśne igły:

Obrazek

I takie tam - południowa piaszczysta rabata, w którą ładuję skoszoną trawę taczkami (przekopuję głęboko, płycej, i całkiem na wierzch kładę też - mam wrażenie, że już jest lepiej...

Obrazek

Obrazek

A tu dla odmiany zbyt zwięzła gleba - pazurkowanie w maju po glebie ubitej deszczami nie szło zupełnie - pazurki się ślizgały - więc tutaj trawa wędruje jako ściółka, która co jakiś czas jest mieszana z górną warstwą ziemi - też się poprawiło :D

Obrazek

Liście lecą z drzew, nawet po koszeniu trochę już widzę spadło :|

Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło spojrzeć na kolejną fotorelację ;:138 Tuje mini już całkiem przyzwoite.

Co do ogórków... burzę Twoją teorię ;:224 Wyjeżdżałam 11 dni temu ogórki miały centymetr i robił się kwiatek na końcu. Dziś te pierwsze były już przerośnięte, poszły do mizerii. U mnie ogórek rośnie tydzień :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ta Twoja NN przypomina Mary Rose.

Coraz ładniejsze rabatki pokazujesz. I widzę mały żywopłocik. To my chyba takiej wielkości kupiliśmy tuje na swój. Nawet się nie obejrzysz jak Ci strzelą w górę.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Dominika, ja też jestem Marta i też wpadam do Ciebie głównie z powodu winorośli, bo wiem, że nie ma lepszej specjalistki od Ciebie na forum :)
Ale wpadam i zachwycam się pięknymi różami, to RU niesamowite!, iglakowymi nasadzeniami, przestrzenią, która pozostawia tyle możliwości! Pozwolę sobie do Ciebie częściej zaglądać :)Żółw obżerający róże niesamowity! :) A...i ja też mam wąską działkę, ale za to jaką długą! :;230
Dominika, bo ja zaczynam odczuwać jakieś ciągoty w stronę użytkowych aspektów działki :) i winogrona bardzo się w te ciągoty wpisują, tylko... Tylko czy są w naszym klimacie odmiany przypominające te sklepowe zielone pyszne? I czy winogrona wymagają jakiegoś cięcia, okręcania na zimę? Wiem, że moja ignorancja Cię powala :;230 , ale spróbuj podejść wyrozumiale do moich naiwnych pytań :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - a widzisz, czyli da radę szybciej - ja rzadko podlewam i 2 razy od tego czasu zwiędły :oops: (ale się podniosły po podlaniu) - muszę Ryśka poinstruować jak ma podlewać, to może mi też w tydzień będą rosły :;230 Natomiast wkurza mnie, że na pomidory trzeba tak długo czekać!!!

Gosiu - Mary Rose nigdy w realu nie widziałam, ale wydaje mi się że ona ma mieć duże kwiaty :roll: Poczekamy, zobaczymy, mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie zakwitnie bardziej standardowo :wink: Zresztą bardzo mi się ta róża podoba, cokolwiek to jest (tylko nie wiem, gdzie przesadzić).
Thujki się ukorzeniają w tym sezonie, mam nadzieję, że za rok będą już przyzwoite przyrosty :)

Marta - muszę koniecznie zajrzeć do ciebie - a jeśli chodzi o winorośle... chyba widziałaś moje owoce w wątku winoroślowym na 1 stronie :P No to raczej są i urosną :lol: Powiem więcej - wiele z nich przewyższa smakiem te sklepowe, bo my pozwalamy im porządnie dojrzeć (te importowane zrywane są za wcześnie, a winorośl to nie jabłko - musi dojrzewać na krzewie). Oczywiście trzeba przycinać co roku, no i te najlepsze z reguły są wrażliwsze na mrozy - okręcać nie polecam, dużo lepiej sprawdza się niskie prowadzenie, przyginanie i zasypywanie ziemią.
Na pewno na jesieni będzie poruszany temat sztobrów i sadzonek, więc pamiętaj :wink:

RU mnie zaskoczyło kompletnie - wcześniej ta róża wcale mnie tak nie zachwycała - co to jednak znaczy róża w gruncie (wcześniej była w donicy, dużej, z obornikiem, ale słabiutko rosła i słabiutko kwitła).
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Żółw-Ona rewelacja !!! :;230 Cudnie wcina różę :lol:
Jestem strasznie ciekawa imienia Twojej Pomyłki Dominiko, bo strrrasznie mi się podoba ;:63 Kształt, kolor i ta mnogość kwiatów na takim malutkim krzewie :D Jest super ;:63
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”