Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

Marzenko - u Ciebie coraz więcej zmian. Tarasik ekstra, stół i krzesła bardzo mi się podobają.
A te wszystkie kwietniki, obrzeża z gruzu (Twoja pomysłowość nie zna granic) ;:63

A nowe nasadzenia hortensjowe - ;:138 Masz już niezłą kolekcję tych pieknych krzewów.
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu niestety w tym roku chyba już nic nie będę w nich trzymać,a może jakieś małe klamoty ogrodowe,typu łopatka,motyczka muszę pomyśleć nad tym :wink: Pierwotnie planowałam w nich kwiatuszków nasadzić,tylko musiałabym je zabezpieczyć przed wodą,bo są w kiepskim stanie raczej :( chociaż na jednym usiadłam i się nie zawalił to może w razie W za ławkę robić :wink:
Basiu no tak jakoś same mi to obrzeże wyszło,chyba z lenistwa :;230 no bo weź i to wywieź toż to ciężkie cholerstwo jest ;:224 Tak sobie myślę pomysłowość ,pomysłowością tylko czy ja tym wszystkim za bardzo nie zaśmiecę działeczki? Hm.... się okaże w przyszlości :roll: Hortensje bardzo,ale to bardzo zawsze mi się podobały ;:167 oprócz tych mam jeszcze 3 sztuki tylko jakieś takie lichotki nie chcą się brać za siebie.Nie rosną coś, muszę je łopatą postraszyć :roll:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

I popołudniowa sjesta ja już mam dośc tego słońca help zaczyna mi się rozumek wygotowywać :lol:

Obrazek
Widać ten bałagan za mną? :oops:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Śliczny tarasik i stół ;:138 Ja mam podobny, ale na jednej parze nóg, malutki.
Zauważam u Ciebie coś co uwielbiam - hortensje. Ja mam normalnie bzika na ich punkcie. Ile ich masz i jakie odmiany ?
Muszę tu koniecznie zaglądać, aby nie przegapić kwitnienia.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Tulipanko no właśnie uważam,że stanowczo za mało :( Czy ty wiesz,że nie dalej jak przed wczoraj byłam w naszym Rajskim Ogrodzie i zostawiłam vanilie frise? fraise? już sama nie wiem jak się to pisze.Zresztą bez względu na pisownię gamonica ze mnie jest straszliwa ,może będę to w stanie naprawić :wink: ale śmię wątpić,były tylko dwie doniczki,a mnie pan boczek rozumu pozbawil chyba :?
Dobra przestaje już lamentować teraz opiszę moje cudeńka ;:167 oj ja chyba się normalnie w nich kocham :roll: dębolistna, liemeligth, grandiflora vel grandziara :wink: ,kyushu podsuszona przez mojego Jędrulę ,ale odżywa ;:108 na całe szczęście! Anabelle dwie sztuczki, ogrodowa nn od cioci, ogrodowa pokrzywdzona przeze mnie (mróz ja ściął zostawiłam na noc w aucie :cry: nie mniej jednak zakwitła przy samej ziemi minimalistycznym kwiatkiem,darts litte dots miniaturowa ponoć dorasta do 80 cm,no i pinky winky :) A chciałabym wszystkie jakie tylko są,tak po głębszym namysle to hortensje to jest to tygrysek Marzenka lubi najbardziej :roll: co nie zmienia faktu,że nie gardzę innymi kwiatkami :wink:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzena

no ciutek hortensji masz....a napisz co to jest za hortensja przed którą stoi owalna kartka, a na niej cosik jest czerwonego...
i jeszcze jedno kochaniutka.....skąd masz takie starocie???? ja poszukuję starej drewnianej ramy do ogrodu....
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

marzenaF pisze:A chciałabym wszystkie jakie tylko są,tak po głębszym namysle to hortensje to jest to tygrysek Marzenka lubi najbardziej :roll: co nie zmienia faktu,że nie gardzę innymi kwiatkami :wink:
Ciesze się, bo ja tak samo myślę :lol:
Jak na początek, to już ładna kolekcja ;:63 Zobaczysz, jak szybko zapełnisz nimi miejsce w ogrodzie. :wink:
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Teska zgadza się ciutek posiadam :D ale jak znam życie nadrobię to w ekspresowym tempie :;230 Ta pretensja to pinky-winky :) a starocie to zasługa mojego Jędruli,on zbiera wszystko od lat,w zasadzie to miał w domu antykwariat kiedyś. Najgorsze to jest to moja droga,że jeszcze trochę tego ma w zanadrzu :;230 a działka nie jest z gumy :wink:
Tulipanko myślę,że bardzo szybko to nastąpi,i jestem zadowolona,że mam jeszcze tyleeeeee miejsca na nie :heja
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Igorku basenu niestety jeszcze nie posiadam ,ale zaczynam się zastanawiać mocno nad tym :) Siedzę za to w pobliżu wiatraka na razie musi mi to wystarczyć :roll: To kolorowe to nie kora tylko zrębki drewniane,na te dwie rabatki wystarczył mi jeden woreczek,no może troszkę za oszczędnie wysypałam,ale po spód dałam trochę kory.więc koszt nie wyszedł jakiś zabójczo wielki worek za 17 pln kupiłam :)
No własnie muszę pokazać mojego pierwszego ogórasa i pomidora :oops:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

smakowicie wygląda ten ogóreczek MArzeno :)
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Madziu bardzo nawet, zastanawiam się kiedy go zerwać bo musi być kolektywnie wtryniony :;230
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:) i pewnie musi być podzielony między wszystkich domowników "po równo" :)
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Dokładnie tak centymetr już mam uszykowany i czekam ,aż syn wróci znad morza.Będzie wielkie żarcie :;230
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

teraz pierwszy ogórek i jaka frajda a za 2 tygodnie taki wysyp będzie, że już będziesz miała dość :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szkoda że mój M nie zbiera staroci :? :?

uśmiałam sie z tym centymetrem...już widzę jak równo kroisz ogóraska :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”