no to masz rację, sąsiadowi nakazano tylko 1 kg...a ze miał dwa wiaderka...to dostał mandat - który idiota wyrzucił...Greta pisze:Bogumiłko - te wózki to jakieś nowe szaleństwo i moda , dziś znowu taki widoczek ze szcześliwym dziadkiem ...
jeden malec jak zobaczył , że robię im fotkę schował sie pod poduszki![]()
Krysiuniu - jestem , jestem ...![]()
Tosiu - cieszę się bardzo , że prezent jest przydatny ... lubię praktyczne upominki... dawać i dostawać![]()
Tess - z tego co wiem to w niemczech od ok.5 lat jest zabroniony handel runem leśnym , ale zbieranie grzybów dla własnych potrzeb jest dozwolony ... czesto lasy są prywatne (ja też takowy posiadam) i to właściciel lasu nakazuje prawo ...
np. że można zebrać na jedną osobę kilogram grzybów , jagód itp.
Ogród Grety
Re: Ogród Grety
Witaj niedzielnie Greto
Pokazałam m te dwa wózki i wiercę mu dziurę w brzuchu, ale wiem, że m musi się przespać z projektem a to troszkę trwa
Tak mi się podoba nowa metoda wożenia dzieci ;:67

- Greta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich bardzo ciepło
Tosiu - byłam , pochwaliłam i podziwiam ogromny wkład pracy ...
ślicznie jest u Ciebie
Tess - dla Ciebie widoczki z dzisiejszego spaceru ...

a tu jedliśmy smaczny obiadek
Bogumiłko - pracuj nad M , bo to ogromna frajda dla dzieciaków ... a jesień zbliża się wielkimi krokami , a jak tak będzie długo spał z pomysłem ... to nastanie zima i się obudzi a wtedy ... zrobi sanki

Tosiu - byłam , pochwaliłam i podziwiam ogromny wkład pracy ...

Tess - dla Ciebie widoczki z dzisiejszego spaceru ...

a tu jedliśmy smaczny obiadek

Bogumiłko - pracuj nad M , bo to ogromna frajda dla dzieciaków ... a jesień zbliża się wielkimi krokami , a jak tak będzie długo spał z pomysłem ... to nastanie zima i się obudzi a wtedy ... zrobi sanki

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Greciu piękne widoczki , no i w ślicznym miejscu jedliście obiadek .
To u Ciebie te piękne cyklameny z kotkiem na zdjęciu ?
Genia
To u Ciebie te piękne cyklameny z kotkiem na zdjęciu ?
Genia

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj Greciu bardzo romantyczne widoczki 

- Greta
Witajcie
Małgosiu - piekne widoki , bo mieszkam w pieknej okolicy ...
Geniu - cyklameny ślicznie kwitną , az boje się o nie , bo synoptycy zapowiadaja ochłodzenie
,
Celinko - romantyczne wrzosowiska , to jest to co tygryski ... moją ulubioną lekturą na jesienne wieczory są " Wichrowe wzgórza " , Emily Bronte ...
Kasik - to moje wrzosowisko
Pogoda okropna - a ja jadę do pracy jak jest ciemno i wracam z pracy jak jest ciemno , czyli z fotkami czekam do soboty ...
Pozdrawiam ciepło i słonka wszystkim życzę

Małgosiu - piekne widoki , bo mieszkam w pieknej okolicy ...
Geniu - cyklameny ślicznie kwitną , az boje się o nie , bo synoptycy zapowiadaja ochłodzenie

Celinko - romantyczne wrzosowiska , to jest to co tygryski ... moją ulubioną lekturą na jesienne wieczory są " Wichrowe wzgórza " , Emily Bronte ...
Kasik - to moje wrzosowisko

Pogoda okropna - a ja jadę do pracy jak jest ciemno i wracam z pracy jak jest ciemno , czyli z fotkami czekam do soboty ...
Pozdrawiam ciepło i słonka wszystkim życzę

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ranyśko, wrzosowisko jest fantastyczne, zaś domek - cudowny! Kurczę, jak tam jest pięknie. Chciałabym Greciu żebyśmy kiedyś mogły się spotkać tak w realu, na żywo.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greciu a ja właśnie zauważyłam u siebie że jednak cyklameny listki wypuściły może w przyszłym roku zakwitną , bardzo mnie to cieszy , a już myślałam że na dobre zginęły .
Genia
Genia

- Greta
Witajcie kochani
Krysiu - uroki tego miejsca to jest to co mnie tu trzyma , bo jak bym mieszkała w mieście ... to pewno ... co by było ... , ale jest tak jak jest i to sprawia , że jest mi tu bardzo dobrze.
Geniu - cyklameny to "dzielne rośliny" , lubią ciepłą ziemię i słoneczko jesienne , źle znoszą wilgać i kwaśną ziemię.
Zobaczysz , że rozweselą Cię ślicznymi kwiatami , jeszcze w tym sezonie

Krysiu - uroki tego miejsca to jest to co mnie tu trzyma , bo jak bym mieszkała w mieście ... to pewno ... co by było ... , ale jest tak jak jest i to sprawia , że jest mi tu bardzo dobrze.
Geniu - cyklameny to "dzielne rośliny" , lubią ciepłą ziemię i słoneczko jesienne , źle znoszą wilgać i kwaśną ziemię.
Zobaczysz , że rozweselą Cię ślicznymi kwiatami , jeszcze w tym sezonie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
GRETO
Siedlisko w którym mieszkasz i żyjesz jest tak urocze, pełne tajemniczości i niespodzianek, że niejedna z nas by się w nim czuła bardzo dobrze.
Ale miejsce Twojej pracy też ma swój klimat. Piękny zakątek pokazałaś nad tą wodą
. Cudowne barwy jesieni, Twój ogród też teraz chyba tonie w kolorach jesiennych przy tak różnorodnej roślinności.

Siedlisko w którym mieszkasz i żyjesz jest tak urocze, pełne tajemniczości i niespodzianek, że niejedna z nas by się w nim czuła bardzo dobrze.
Ale miejsce Twojej pracy też ma swój klimat. Piękny zakątek pokazałaś nad tą wodą

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz co, Greciu? Ja chciałabym w takim zakątku świata o wielu barwach mieszkać. Co prawda i ''moja'' miescowość jest kolorowa za sprawa działania p.Burmistrza, i może dlatego tak bardzo chcę tu żyć?! Zresztą sama zobacz: