Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Post »

Anetka -ja to tylko tak napisałam ,że jak Ty się pozbywasz.... :oops: Jednorocznych nie sadzę - postanowiłam nacinać włókninę tylko na wieloletnie- Dzięki za chęci.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anetko, widzę, że pozbywasz się trawnika. Tylko po co zostawiłaś go przy ostatnim iglaczku?
Przecież trudno będzie ją skosić. Może jednak tam też się pozbędziesz? :D
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Dwie strony temu zobaczyłem u Ciebie pięknie wybarwioną trzmielinę oskrzydloną. jak ona u Ciebie zimuje?
A ten modrzew na patyku, jak i cała rabatka super :) Co to za zielone listki rosną u jego stóp?
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

ANETKO ;:167 to prawda że KOLEUS to świetne wypełnienie na sezon. Czasami szkoda że na sezon :roll: Czy te roślinki rozmnaża sie z nasion ,czy też trzeba je pielęgnować w domu przez zimę
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, bądź pewna, że tej trawki tam nie będzie. Teraz ja zostawiłam, aby wzmocnić grunt, bo M. będzie tam pracował przy uwalnianiu mi :tan tego terenu z drewna... To tymczasowe rozwiązanie :D

Pawle, trzmielinę oskrzydloną mam już chyba ze trzy lata. Trochę ja corocznie przycinam, aby się zagęściła: teraz jest niska, ale o wiele gęstsza niż w momencie zakupu

Obrazek

Obrazek

Tylko w pierwszym roku ją okryłam na zimę, teraz już sobie świetnie radzi. Polecam!
A pod modrzewiem rosną sobie....

Obrazek

...jesienne astry

Obrazek

Ta rabata jest chyba najbardziej kolorowa, i niezły misz-masz na niej panuje. A wszystko dlatego, żę nie jest wyłozona folią, stąd jeżeli mam tylko jakieś roślinki sezonowe, to tam wędrują, jako uzupełnienie wolnych miejsc, zanim iglaki sie rozrosną

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

hej-jak u ciebie ładnie i kolorowo,szalejesz z rabatkami nowymi-ale dla takich ładnych iglaczków warto poświęcić trawnik-mój m mówi ,że jak dla niego to moga być same iglaki a zwłaszcza te wszystkie szczepione i miniaturki :D -pozdrowionka
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Trzmielina cudo! Dziękuję za dodatkowe zdjęcia ;:136
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Aneto, śliczny, zadbany trawnik. A trzmielina oskrzydlona oczywiście wygląda super w jesiennych barwach. Moją muszę przesadzić w bardziej słoneczne miejsce, tam gdzie rośnie wciąż jeszcze zielona.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wczoraj szukałam właśnie informacji o trzmielinie oskrzydlonej :?: - a tutaj pokazujesz piękną już przebarwioną - widzę ,że warto mieć ją w swoim ogrodzie - śliczny jesienny kolorek ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybkaa :D to prawda! A motywację do pozbywania się trawnika mam... Niedzielny kiermasz ogrodniczy skończył się zakupem dwóch małych cedrów:

Obrazek

czyż te igły nie mogą porywać za serce??

Obrazek

Do towarzystwa jeszcze doszły te roślinki:

Obrazek

oraz abies koreana Luminetta

Obrazek

a potem to rzutem na taśmę powędrowały dwa klony:

Butterfly

Obrazek

oraz Sango-kaku (już prawie w jesiennej szacie)

Obrazek

Jolu, trzmielina ta jest piękna, choć jej zasadniczą wada jest to, że zbyt szybko traci te swoje piękne, karminowe listki.

Romku, ale w tym miejscu potem zdąża jeszcze się przebarwić, czy od razu lecą jej listki?
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

normalnie wzdycham juz nawet do klonów-piękne-mam nadzieje miec kiedys u siebie takie-jeden iglaczek dla m jeden klonik dla mnie fifty fifty-no to na razie mam 2 ogrody co by m nie zaglądał bo tam szczuja,, jego,,roslinkami
ps.a tak poza ogrodowo-widzę w głebi ogrodzenie-możesz zdradzić jakiej szerokości beda przęsła-na oko wydaja sie duże ale pozory moga mylić-nam włąśnie muruja i moge jeszcze zmienic decyzje co do drugiej cześci ogrodzenia i tam moga byc szersze niz na skosie przęsła :D
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

witaj Aneta,dawno mnie u Ciebie nie było,a tu takie piękności jesienne pokazujesz,trzmielina śliczota,pozdrawiam
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Zakupy udane, piękne rośliny !!!
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneto zdradź mi proszę jaki to kiermasz masz na myśli, Ja wybrałam się do Kalska i zonk - kiermasz odwołany, ale zaliczyłam Giełdę w Zielonej Górze.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybkaa , coś na oko około 2m- tyle mają mieć przęsła i wcale nie są za długie. Tak na moje oko :D

Tomku, w końcu sie tu znalazłeś :D Witaj! Tak, jak już wspomniałam, już części listków nie ma...

AgaNet, udane na pewno! A jaka radość, szczególnie z cedrów. Były na sąsiednim stoisku po 300 zł (fakt- dużo starsze okazy), ale przeciez ja mam czas, a to, że teraz są małe, to z korzyścią dla przestrzeni ogrodowej :D Mam nadzieję, że uda mi sie formować choć jednego cudaka na takiego "płaczącego"- czy mi sie to uda? A tak w ogóle- czy przetrwają zimę???

Fabi, W Gorzowie Wlkp w szkole ogrodniczej dwa razy w roku organizowane sa takie kiermasze. Teraz też wiem, że ok.8 października będą w Gorzowie targi ogrodnicze. Też tam będę. :D ;:224 Choćby popatrzeć... :;230 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”