Kochane, witam Was serdecznie
Piękny dzień się zapowiada i dobrze, bo skończę sadzenie

Wczoraj musiałam zajrzeć do ogrodniczego, znowu zabrakło mi ziemi

Kupuję hektolitry i ciągle mało

Cóż, piaski.... Przy okazji kupiłam tulipa batalinii- nie miałam jeszcze takich, a potrzebowałam czegoś niskiego w okolice ostrokrzewów. Wyglądają radośnie, przynajmniej na zdjęciu
Igo, nie miałaś czasu posadzić zimowitów? Jestem ciekawa, czy zdążą jeszcze zakwitnąć... Moje z lat ubiegłych wyszły już wszystkie, ale krokusów jesiennych nadal nie widzę...
Ewuniu, szczerze mówiąc nie wiem, czy taki powinien być... kolor na pewno, ale kształt? Nie pamiętam zdjęcia, bo kupowałam wtedy dużo cebul i sporo się naoglądałam

Istnieje prawdopodobieństwo, że wielka wyżlica, która jakiś czas temu biegała po ogrodzie, mogła go trochę uszkodzić
Tess, wspaniałych wakacji Ci życzę
Dalo, dziękuję

Wyjeżdżam 11, ale lecę 12
Marysiu, Aduś, bardzo Wam dziękuję
Aniu, dziękuję za wizytę i miłe słowa

Zimowity zawsze sadzę na początku sierpnia i kwitną w tym samym sezonie. Nie wiem, jak się dzieje w przypadku późniejszego terminu... W ubiegłym roku posadziłam we wrześniu krokusy jesienne, ale nie zakwitły. Te zawilce możesz kupić w kwietniku, mają ok. 2500 taksonów pzrede wszystkim bylin, więc jest w czym wybierać
Polu, Agnieszko, dziękuję

Nie zazdrościcie mi chyba walki z permanentnie spadającym igliwiem i karczowania