Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Kornelko a kiedy tam się wybierasz? może sie przylepię do Ciebie i kupimy z rabatem? ;:109
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewa w pisze:Kornelko a kiedy tam się wybierasz? może sie przylepię do Ciebie i kupimy z rabatem? ;:109
To ja jak się "wkupie" to też bardzo chętnie :oops:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

To ja też :roll: :roll: :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Bisia_
200p
200p

Post »

reniuniek pisze:To ja też :roll: :roll: :roll:
Oj to już musimy mieć dostawcze auto :;230
A swoja drogą cztery zakręcone" baby" na zakupach roślinkowych...strach sie bać...
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Jejku Kornelu jaka śliczna ta wijąca się rabatka ;:138 Pierwszy raz widzę hibka w dwóch kolorach, amoże były dwie sadzonki obok siebie albo nasionko w gratisie i wyszła bardzo fajna kombinacja :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lukrecjo, dobrze, że jesteś ;:196
Trawiasta rabat wygląda imponująco ;:180 Chyba najbardziej podobają mi się posadzone w takiej dużej grupie, różnorodne gatunki...Nowe nasadzenia również prezentują się świetnie, choć roślinki jeszcze małe - widać zamysł twórczy :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Anusiu trawki koniecznie muszą być, nic tak pięknie nie szeleści ;:oj
Renia, Ewcia, Gabrysia! macie rację, wybrać się na zakupy trzeba koniecznie razem - może jedna drugą będzie troszkę stopować, taką mam nadzieję. Podczas moich ostatnich odwiedzin w szkółce miała miejsce śmieszna sytuacja - jak niektórzy wiedzą jeżdżę śmiesznie małym Fordem Ka - wybieram roślinki i znoszę pod auto... podparty pod boki, przygląda mi się koleś, który przyjechał autem z przyczepką (żeby nie było - po jedno drzewko). A ja dalej znoszę te chabazie... Oczy mu niemal nie wyszły, bo zapakowałam 10 worków kory, 9 thuj, 4 wierzby, 2 klony, 3 hortensje, 3 róże, 30 wrzosów i 5 żurawek. Właściciel skwitował, że powinnam wysłać fotkę producentowi co się zmieści w Fordzie Ka! To prawda, mało co było widać przez szybki, ale nie lubię jeździć w te i z powrotem! No to pomyślcie: skoro jedna baba może tyle nakupić, to chyba starem musimy podjechać jeśli wybierzemy się we czwórkę! :;230
Emko ja też widzę po raz pierwszy takie cudo, które robi taaakie niespodzianki! Hibiscus był malutki, może szczepiony, jakiś patyczek z gałązką... no i wyrosło to, co wyrosło :roll: Mnie się też podoba coraz bardziej ta kręta długa rabatka, żeby tak jeszcze na wszystkich było już to, co ma tam być... ech... :shock:
Kasiu bardzo dziękuję za kolejne tak krzepiące słowa! Trawki w grupie faktycznie dość ładnie się prezentują, a do tego każda z nich szeleści nieco inaczej :tan Na wiosnę za trawkami dosadzę coś wysokiego, przed stawianiem płotu nie bardzo był sens, bo panowie z pewnością by to zniszczyli. Płot stoi, mogę sadzić!
Bisia_
200p
200p

Post »

Matko ty masz chyba auto z gumy :;230
Właśnie przeczytałam mojemu M co kupiłaś ... i wiesz co powiedział?... że wiadomo kobieta wszystko potrafi :)

Pytałam co to za wierzba na pierwszej fotce? bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Gabrysiu, przepraszam, wszystko dlatego, że się okropnie cały czas spieszę i zapominam! To wierzba całolistna, kupowałam ją u Piszczana chyba za 24 zł, Hakuro były po 12 zł.
A autko faktycznie małe, ale jak się dobrze ulokuje wszystko, to wchodzi całkiem całkiem sporo :;230
Reniuś też zapomniałam Ci napisać - sosenki też kupowałam w Zawadzie u Piszczana, te "gatunkowe" są dość drogie 50 zł za szt., ale jak mi się coś spodoba to nie ma rady... ;:138
Bisia_
200p
200p

Post »

Dziękuję ci bardzo.
Hakuro mam 3szt , ale ta mi się bardzo podoba,ona ma formę płaczącą?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dzięki bardzo ;:196
Na tą jedną piękną sosenke może bym się skusiła :roll:
Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiem cos na temat sosenek i braku mozliwości opanowania się przed ich kupnem :D Ostatnio tak nabyłam wejmutkę "Tiny Curls" :;230 Zobaczyłam, zakochałam się i wyszłam już z nią!!!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jak Ty to załadowałaś ;:oj
Mam chęć na takie porządne zakupy ,ale muszę sie powstrzymac więc robie wszystko dla zabicia czasu i mysli ;:108
Piękne Twoje kompozycje ...masz piekną duszę i to sie odzwierciedla na Twoich rabatach ...poukładana ,dokładna i trochę melancholijna ;:168
Miłego dnia!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kornelko trzeba było zrobić zdjęcie załadowanego autka: przed i po. Byłoby karta przetargowa dla wszystkich M, którzy narzekają, że nie wejdzie im do auta i odmawiaja pomocy w zakupach.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kochane dziękuję Wszystkim Wam za odwiedzinki w tym senno-deszczowym dniu!

Gabrysiu jeśli chodzi o to, że gałązki zwisają to tak, to forma "płacząca".

Reniu nie wiem jak Ty, ja się opanować nie umiem. Nigdy nie udało mi się wyjść z tylko tym, co zamierzałam kupić... a jeszcze może to by się przydało, a tamto by mi pasowało... a potem chodzę w tych samych ubraniach kolejny rok! Muszę jakoś poskromić te moje zapędy. Pojechałam po karmę dla psa i znów przywiozłam cebulki czosnku białego i narcyzów. Dopiero przy kasie zwróciłam uwagę ile znów muszę zapłacić. M. twierdzi, że jestem opętana i chyba się muszę zastanowić nad sobą. Coś w tym chyba jest.

Aniu Sweety rozumiem doskonale Twoje zakochiwanie się, mam podobnie i choć sosny gubią sporo igliwia, to i tak je chyba najbardziej z iglastych kocham!

Danusiu a to mnie zawstydziłaś :oops: Chciałabym mieć naprawdę piękne żurnalowe kompozycje. Jak patrzę na Twoje zdjęcia, Kasi, Asi czy Agnieszki to aż dech zapiera. Magia fotografii to jedno, a real - to już inna bajka. Czasem wydaje się, że tak będzie fajnie, a potem ganiam z łopatą i szukam miejsca jak pomylona. Może kiedyś mi się uda. Kompozycje to jedna bajka, a dorodność i zdrowie roślin to druga strona medalu. Jak to zrobić żeby i jedno i drugie było idealne - to już wyższa szkoła jazdy! Jednak dziękuję ogromnie za tak wiele przemiłych słów. Trochę nie zasługuję. Może za kilka lat, jak się jeszcze wiele od Was nauczę. A swoją drogą staram się być poukładana (ale czasem spontanicznie i "dziko" też zareaguję, hehehe), a od melancholii staram się uciekać jak tylko mogę, inaczej wpadam jak w studnię!

Ewciu to, że mam zrobić fotki "przed i po" zapakowaniu auta zasugerował pan ze szkółki, który niejednokrotnie poznał moje możliwości. Jak się klapnie siedzenia i wykorzysta przestrzeń przeznaczoną na nogi pasażerów, na górę poukłada na leżąco, z przodu też się sporo mieści... może bałabym się jechać tak zapakowanym autem ulicami wielkiego miasta, ale tam ruch w zasadzie niewielki, lusterka boczne wystarczają aby się zorientować w sytuacji, no a pomiędzy listkami roślin jadących z przodu też coś widać :;230
Ewciu, nie wiem czy dla M. byłoby dość przekonujące takie zdjęcie. Ja zawsze powtarzam: chcieć znaczy móc, tego się trzymam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”