Leśny ogród Moni68 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, powtórzę to samo co moi poprzednicy, piękne rododendrony! Jak dobrze, że już zaczeły kwitnąć :D . Czytałam o pachnących azaliach w Twoim ogrodzie. Potwierdzam, że bardzo ładnie pachnie Klondyke. Ja bardzo chciałabym miec jeszcze azalię pontyjską, o której zapachu słyszałam legendy.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniś ja lecę podziwiać Twoje rh - bo się w nich obłędnie zakochałam ostatnio.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Przepraszam, że nie miałam czasu zajrzeć na forum, ale dopiero wczoraj wieczorem wyjechała przyjaciółka- musiałyśmy się nagadać, bo nie wiem, kiedy znowu się zobaczymy. Dzisiaj miałam zaszczepić Pawełka, okazało się, że kaszle i ma stan podgorączkowy :cry:
Nie wszystkie jeszcze rh kwitną, a i pęknięte pąki wolno się rozwijają- jest dosyć chłodno, a noce bardzo zimne. Azalie praktycznie jeszcze nie zaczęły...

Majko, powinno się obłamywać kwiatostany dwa tygodnie po kwitnieniu. Zawsze to robię przy okazji zastanawiając się, że przecież w naturze nikt tego nie robi :)

Kilka dzisiejszych zdjęć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś mam nadzieję, że u Pawełka to tylko lekkie przeziębienie, i że szybciutko mu przejdzie, życzę dużo zdrówka ;:196
Nadal zachwycam się Twoimi Rh i azaliami- cudowne :D Bożykwiat cudny, muszę koniecznie sobie go sprawić, bo naprawdę bardzo mi się podoba :D Lewizja śliczności, moje nadal czekają na posadzenie i niestety jeszcze sobie poczekają, aż przerobię skalniak, a nie wiem kiedy będę miała kamienie :roll:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Monisiu piękne te azalie, a widze magnolia tez pieknie kwitnie, przyznam w tym roku wydaje mi się magnolie kwitna dłuzej u mnie tez.
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Moniś a ja się zastanawiam co jest przyczyną tak szybkiego górowania Twoich Rh...pędzą prosto do nieba, jak kolorowa tęcza.
Jest co podziwiać.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Moniko, oberwałam już przekwitnięte kwiaty i właśnie się nad tym zastanawiała, że przecież w naturze to one sobie same radzą. Twoje pięknie kwitną.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witajcie :D :D
Nie wiem dlaczego, ale znowu moja przeglądarka nie chcała wyświetlić strony Forum... najważniejsze, że w końcu się udało. Pawełek już tylko kaszle, szkoda, ze wczoraj był ten stan podgorączkowy, bo znowu trzeba tyle czekać na szczepienie...
Dzisiaj znowu bezchmurne niebo i wydaje się, że będzie ciepło. Ostatnia noc nie była już taka zimna i może rh będą wyglądać bardziej okazale :) Później zrobię zdjęcia.

Aguś, dziękuję ;:168 Bożykwiat polecam, to taki wdzięczny kwiatuszek i dobrze rośnie w półcieniu :) Z lewizji bardzo się cieszę, bo to jej pierwsze kwitnienie po trzech latach.

Taruś, rzeczywiście kwitną dłużej ze względu na bardzo zimne noce. Chociaż ta moja magnolia zawsze kwitnie koło trzech tygodni.

Zytuś, one po prostu mają u mnie dobre warunki :) I w gruncie rzeczy dlatego się na nich skoncentrowałam.

Majko, dziękuję :) Czekam na te kwiaty cały rok :lol:

Życzę Wszystkim miłego dnia :D
AFRYKA
Mój ogród.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko, jak zwykle ślicznie u Ciebie :)
Rh cudne...
Lewizja piękna- u mnie też będzie kwitła, ale jeszcze jest w pąkach.... :)
Pozdrawiam serdecznie ;:97
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, dziękuję :) Bardzo się cieszę, że lewizja raczyła zakwitnąć w trzecim sezonie :) Nie pamiętałam nawet, jaki miał być kolor :lol:

Sosny dały znać o sobie i cały ogród mam pokryty żółtym pyłkiem. Meble na tarasie trzeba wycierać co pół godziny :lol: :lol: Jutro znowu mam gości, wszyscy chcą przyjeżdżać...niestety, gorzej z rewizytą :lol: :lol:

Kilka zdjęć zrobionych w pośpiechu...
Obrazek Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Moniko- cudna leśna ostoja u Ciebie :roll: :)
Mam identyczne żurawki: tą czerwoną i pomarańczową, oraz cytrynowo żółtą- co prawda to sadzonki, ale i tak ładne :) natomiast ta zielona czy ma białe kropeczki, czy tylko mi się wydaje :oops:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, kocham swój las i mówiąc szczerze, nie lubię nigdzie wyjeżdżać w sezonie ogrodowym...ale na wakacje trzeba będzie wyjechać, dziecię musi poznawać świat :lol: :lol:
Żurawki są bardzo wdzięczne :) Od wiosny bardzo urosły, bo wcześnie nawiozłam obornikiem. Wszystkie sfotografuję, jak przestaną sosny pylić albo po porządnym deszczu :lol: Teraz są mocno przykurzone :lol: Taką żółciutką ma żuraweczkę Stoplight.
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko, Rh już tak prawie , prawie, ale w tym roku są leniwce.
x-d-a

Post »

Moniko, masz to samo, co ja - właściwie nie lubię nigdzie wyjeżdżać w okresie między kwietniem, a pażdziernikiem, bo cały czas mam wrażenie, że coś mnie w ogrodzie ominie, że coś stracę...
Tym razem wprawdzie nie zakwitła glicynia, ale przegapiłam moment początku kwitnienia m.in. lilaka Meyera i byłam zła, bo wygląda zjawiskowo.
Życzę miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Monisiu kiedyś napisałaś że u Ciebie niestety nie wszystkie roślinki będą rosły ale te co rosną są nadzwyczaj piękne ;:109
Życzę dużo zdrówka Pawełkowi ;:168 moje dzieci też kaszlą :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”