Super zakupy, co to za grzyby i jaką kalinę kupiłaś? Zrobię fotki opieniek, widok niesamowity całe pniaki obrośnięte o ile jeszcze coś znajdę i nie zgubię aparatu jak moja sąsiadka noża.
Ale zbiory grzybków Ja lubię chodzić po lesie i je zbierać, ale jeść nie lubię wolę pieczarki ,ale jak moja teściowa przyrządzi obiadek z grzybkami to mordka mi się nie zamyka tak mi smakuje chyba magiczne słowa do gara razem z grzybkami wkłada
W większości Aniu to są podgrzybki ale też kilkanaście prawusków trochę zajączków , krawców ,podciech i miodunki innych nie zbieramy bo nie znamy Nie wiem jak się nazywa kalina ,wiem że ma być piękna i ma mieć wielkie białe kwiaty,jak zakwitnie to pokażę na pewno ktoś będzie znał jej nazwę Koniecznie pokaż opieńki może u mnie też rosną a jeżeli chodzi o aparat to zawieś sobie na szyji na pewno nie zgubisz
Sabinko jak nie będzie deszczu to u mnie chyba też już po grzybkach :P Trawkę posiałam i też chyba trzeba będzie pojechać żeby podlać jak nie popada
Miło mi Bogusiu że mnie odwiedziłaś To już nie wiem czy nie lubisz jeść czy przyrządzać
grzybków coś mi się wydaje że to drugie aja lubię i to i to
Witaj Jolu może jeszcze będą może jeszcze coś z działki........ Miechunka Kto wyższy Nowe podpory.
Romciu u ciebie też jeszcze trochę kwiatów kwitnie ale po pięknych zbiorach grzybów widać jesień. Na jednej z fotek widzę uśmiechniętą i niezwykle miłą dziewczynę, jesteś fajną babką.
Laseczka z Ciebie Pokaż fotkę jak wyglądają podałaś takie nazwy- krawców , podciech nie znam takich nazw. W naszych stronach zbieramy kurki, podciosy podobne do prawdziwków tylko są koloru czerwonego, gąski żółte od spodu, opieńki i prawdziwki, niektórzy zbierają kanie ale ja nie ryzykuję w tym roku ktoś się zatruł.
Irenko dziękuję Aniu z grzybkami taka jest robota jak my chodzimy po lesie, to każdy ma swoją nazwę a to jest ten sam grzybek Kanie zbieramy pod warunkiem że są duże wtedy mamy pewność że są jadalne, jak pojadę to zrobię fotki i podpiszę Jadziu kochana nieraz wspominałam forum i dziewczyny teraz z przyjemnoscią polatam po Waszych ogródkach byłam dzisiaj na kiermaszu. U nas w Łodzi jest taki koło Hali Sportowej. Gdzie wystawiają się producenci i handlarze, jest dużo roślin dzisiaj było dużo róż i innych, też kupiłam sobie różę Monikę pomarańczową i pnącą ciemno różową Rosarium Untersen a także lilie Antoniego i jakąś nowość a także szachownicę żółtą,myślę że będą ładnie wyglądały na tle ciemno brązowego domu no i znowu trzeba jechać i posadzić
Lilię św.A kupiłaś pod halą ? to trzeba się będzie wybrać następnym razem...
Grzybobrania zazdraszczam - u mnie posucha straszna...
Dzięki za PW, ale rózane zakupy zrobiłam wczesniej na All
Witam przebieglem się po twim ogrodzie na wolniejsze tępo brak czasu,podoba mi się Twój ogrod zwlaszcza wykorzystanie kamieni,wspaniale wykonawstwo Twojego M ,zazdroszczę wam grzybow,sami mieszkamy w lasach ale grzybów w tym roku u nas ani widu ani słychu,raz uzbieraliśmy na obiad kurek i to wszystko pozdrawiam