Canna - Paciorecznik cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
k.aska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 lip 2008, o 13:19

Re: Canna - Paciorecznik

Post »

Też nabyłam na All. cannę "Pink Sunburst" i też zastanawiam się co z tego wyrośnie. W każdym razie cannusia jest zdrowa, wykiełkowała ale listków jeszcze nie ma więc trudno zidentyfikować. Dam znać jak będzie większa. Inne wysadzone miesiąc temu rosną jak szalone:-) Mój stuttgart ma już ponad metr, ale on jest z natury bardzo wysoki... Pozdrawiam wszystkich miłośników tych cudownych roślin.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje Canny zaliczyły dzisiaj spacerek :D
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mój durban powolutku , ale systematycznie pnie się w górę , miał solidnych przodków .... :tan Obrazek
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

U moich kann tych które zaczęłam pędzić już jakiś miesiąc temu zauważyłam że końcówki pierwszych listków zaczęły trochę schnąć, czy to normalne? czy reszta roślinki będzie już normalna? a teraz jeszcze inne pytanie, wiem że nie powinno się sadzić roślin do połowy maja ze względu na możliwość przymrozków, ale powiedzcie jak Wy robicie z cannami, czekacie do połowy maja czy może wysadzacie wcześniej? mieszkam na górnym śląsku który jest raczej cieplejszym regionem
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A czy wyrosły kolejne listki i są jędrne i "soczyste"? To wtedy pierwsze najczęściej marnieja nieco. Moje są zielone i kolejne też. Nawet po brzegach skrapla się woda (tak trochę jak u filodendronów). Może daj zdjęcie, zobaczymy.
Podpędzone rosliny wysadzę w maju, a jak wsadzałam karpy robiłam to trochę wcześniej, bo zanim wyszły to już robiła się połowa maja i nie było ryzyka przymrozków.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Dobrze,że jest nas więcej z tą odmianą Pink będziemy wiedzieli czy wszyscy mamy to samo. Wydaje mi się że wszyscy zostaliśmy oszukani. Może nieświadomie przez sprzedawcę, bo jemu jakiś hurtownik taki towar podesłał.
Mareczku
Ładnie już pnie się Durban i paski też ładnie widoczne.
Olu
Nie przejmuj się tymi końcami liści. Może były trochę przesuszone. Te pierwsze liście w gruncie i tak uschną to nie ma co się tak bardzo nimi przejmować. Z wysadzaniem kann do gruntu po połowie maja to taki optymalny czas. Ja ze względu na dużą ilość sadzę część już w pierwszych dniach maja z tym,że jestem przygotowany na ewentualne przymrozki.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Dzisiaj po długim oczekiwaniu przyszła moja przesyłka kann. kupiłam aż 10 sztuk, każda inna.
Golden Lucifer
Pfitzer's Primose Yellow
Alaska
President
La Bohema
Orchid
Luis cottin
Cleopatra
Lucifer
Yellow Humbert
Zobaczymy co z nich wyrośnie :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tak jak piszesz, zobaczymy co z nich wyrośnie ;:109 i czy wyrośnie ;:224 W jakim stanie są kłącza, u mnie na 8 kupionych 5 żyje, ale czy odmiany się zgadzają :?
Dobrze, ze Janusz poratował ;:196 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Aniu ale będziesz miała gąszcz jak to wszystko urośnie ;:224
kilka z tych odmian jest na pewno nie wysoka,więc będzie ciekawa kompozycja. :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Z kompozycją może być różnie ;-) Bo jak okaże się, ze to inna odmiana i posadzimy wyższą przed niższą :;230
Ja mam takie obawy ale przezornie posadzę w kółeczku, oby mi tylko miejsca starczyło ;-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja jestem pewna tylko odmian od Janusza i też zastanawiam się jak sadzić pozostałe które są wysokie a które nie :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze mówisz Gosiu ;:180 Ja też jestem pewna tylko odmian od Janusza ;:108 ;:108 ;:108
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Pamelo większość już puszcza jasne kiełki, ale niektóre są jakby czarne.Właśnie się tego obawiam że nic z nich nie wyrośnie, ale w tym roku też się piszę na kanny od Janusza :D
ElżbiettoG sama nie wiem gdzie ja to wszystko zmieszczę :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Wybaczcie kochani, na tle tych tragicznych wydarzeń trudno napisać coś sensownego. Jakoś nic mi się nic nie klei. Co ,by nie napisał to brzmi strasznie banalnie.
Dziękuję za zaufanie jakim mnie darzycie, postaram się i w przyszłości nie zawieść.Myślę, że moja przygoda z tym ogrodem potrwa jeszcze przynajmniej do jesieni więc jak ktoś będzie potrzebował coś z mojej kolekcji to bardzo proszę póki jest taka możliwość. Mam jeszcze trochę na zbyciu bo zmniejszam nasadzenia w ogrodzie ale wysyłka nie wchodzi w rachubę, bo są w doniczkach i będą duże koszty przesyłki.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu zajrzyj do kłączy, u mnie ze trzy spleśniały w ziemi, a ponieważ były z innymi roślinami w skrzynkach musiałam wymieniać całą ziemię.
Januszu ja się piszę na kilka roślinek przy jesiennym dzieleniu :wit , mogę nawet podjechać do Ciebie po odbiór ;:108 . Zobaczę tylko co mi tam przeżyje i co jeszcze chciałabym nabyć ;:180
"Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" [*] [*] [*]
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”