Grazka_j mój ogród. cz.1
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grazka i mój ogród
Witaj Zenku. Nie wiedziałam, że przy różach trzeba trochę później, ja już tak z biegu wzięłam się za róże. Muszę jednak posłuchac Twojej rady i zrobic porządek przy nich później.To dobra rada. Po tak długiej przerwie zimowej chciałoby się zrobic wszystko naraz.
U mnie dzisiaj w nocy był przymrozek i zmartwiłam się, bo zostawiłam na dworze młode rododendrony. Muszę jechac zobaczyc co z nimi? Mam nadzię, że nie ucierpiały. Stały w doniczkach między krzaczkami, to może nie ucierpiały tak bardzo. Pozdrawiam serdecznie.
U mnie dzisiaj w nocy był przymrozek i zmartwiłam się, bo zostawiłam na dworze młode rododendrony. Muszę jechac zobaczyc co z nimi? Mam nadzię, że nie ucierpiały. Stały w doniczkach między krzaczkami, to może nie ucierpiały tak bardzo. Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Witam Cię gracia. Dziękuję za gratulacje. Cieszę się, że mnie odwiedziłaś.
Wpadnę z rewizytą jak już nie będę miała gości. Na działkę wpadłam z doskoku i tylko zaczęłam co nieco. Pogoda się zrobiła. Zapraszam zaglądaj jeszcze.
Kalmia nie żartuj, teściowa chyba nie taka straszna. Ja też jestem teściową to inaczej na to patrzę.
Złóż życzenia i po bólu.
Romciu goście są nadal, więc nie mam zbytnio czasu na pogawędki z Wami Nadrobię to później.
Taruś szampana wypiłam i dziękuję. Życzę Ci dużo zdrówka kochana.
AnniaJ Witam Cię Aniu. Cieszę się z wizyty i miłych słów.
Przyjdę do Ciebie z rewizytą , no i zapraszam zaglądaj jeszcze.Porozmawiamy.

Kalmia nie żartuj, teściowa chyba nie taka straszna. Ja też jestem teściową to inaczej na to patrzę.

Romciu goście są nadal, więc nie mam zbytnio czasu na pogawędki z Wami Nadrobię to później.

Taruś szampana wypiłam i dziękuję. Życzę Ci dużo zdrówka kochana.
AnniaJ Witam Cię Aniu. Cieszę się z wizyty i miłych słów.

grazka_j - moje wątki
Aduś dziękuję za życzenia. Ja też mam lilie do posadzenia, ale dopiero najwcześniej po niedzieli będę sadzic. Owocnej pracy w takim razie Ci życzę.
Kalmia dziękuję za życzenia. Cieszę się, że pamiętałaś.Jest mi bardzo miło.
Jakuch również dziękuję bardzo. Jest mi niezmiernie miło.
Alll Tobie również dziękuję bardzo
Romciu. Dziękuję bardzo zażyczenia imieninowe. Kochane Jesteście, że pamiętacie.
Kalmia dziękuję za życzenia. Cieszę się, że pamiętałaś.Jest mi bardzo miło.

Jakuch również dziękuję bardzo. Jest mi niezmiernie miło.

Alll Tobie również dziękuję bardzo

Romciu. Dziękuję bardzo zażyczenia imieninowe. Kochane Jesteście, że pamiętacie.

grazka_j - moje wątki
Witam wszystkich z rana. Wpadłam się przywitac i idę gotowac obiadek. Mam gości, więc obowiązki mnie wzywają a w sobotę kolejni goście imieninowi! Będę w związku z tym rzadziej na forum. Chciałoby się na działkę, ale dopiero po niedzieli będę wolna i zamierzam posadzic zakupione lilie, hostę i może rododendrony. Zobaczymy czy nie będzie przymrozków?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ MIŁEJ PRACY NA DZIAŁKACH.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ MIŁEJ PRACY NA DZIAŁKACH.

grazka_j - moje wątki
AGNESS Witam Kochana. Dziękuję za życzenia. Wpadłam dzisiaj na działkę tylko na dłuższy spacer z córką. Nic nie robiłam, musiałam wracac do domu. Krokusy kwitną i pracują już zawzięcie pszczółki. Zrobiłam parę zdjęc, wstawię je później. W niedzielę będę już wolna, to od poniedziałku wyruszę do pracy.
grazka_j - moje wątki
roslynn, to w takim razie nie masz pewności, że są to róże okrywowe! Ja też nie mam wyboru, tak samo mieszkam w małej miejscowości i tylko mogę miec to co trafię. W pobliżu tj. 20 km są 2 szkółki, ale róż nie mają. Swoje trafiłam w ogrodniczym i były tylko czerwone, więc wzięłam. Bardzo zależy mi właśnie na okrywowych, bo wypełnią przestrzeń i kwitną nieprzerwanie do mrozów. Zaplanowałam sobie różowe i białe kolory, ale widzisz jak to można sobie planowac? Nie ma wyboru, więc bierze się co jest. Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
Przedstawiam kilka zdjęc z dzisiejszej wycieczki na działkę.

Na drugim zdjęciu jeszcze nie rozwinięte krokusy, bo są trochę w cieniu, dalej tulipany, hiacynty i ciemiernik posadzony jesienią-kwitnie pierwszy raz.

Na drugim zdjęciu jeszcze nie rozwinięte krokusy, bo są trochę w cieniu, dalej tulipany, hiacynty i ciemiernik posadzony jesienią-kwitnie pierwszy raz.

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie Alina