Ogród Zenka 2009
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka 2009
Witaj Jolu ja też nie przewidziałem tak dużych opadów śniegu, połączonych z bardzo porwistym wiatrem w połowie pażdziernika.Dlatego też nie powiązałem drzew i krzewów kolumnowych, w następnych latach trzeba będzie zaczynać we wrześniu.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiejszy deszczowy dzień, powoduje stopniowe topnienie sniegu i odsłanianie zmęczonych roślin.
Od poniedziałku o ile pozwoli pogoda trzeba będzie rozpocząć porządkowanie i usuwanie zniszczeń w ogrodzie.Mam nadzieję że wróci jeszcze prawdziwa jesień.
Od poniedziałku o ile pozwoli pogoda trzeba będzie rozpocząć porządkowanie i usuwanie zniszczeń w ogrodzie.Mam nadzieję że wróci jeszcze prawdziwa jesień.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku iglaczki i krzewy mam przeróżnej wielkości, tuja 4-5 metrów, była powyginana na wszystkie strony, cis 2,5 m przygięty dosłownie leżał na ziemi, krzewy liściaste i 2 metrowe iglaczki i wszelka wielkości do 1 metra drobnica, wszystko wyłożone, ale teraz jak stopniał śnieg wszystko wróciło do pierwotnego stanu, na szczęście śnieg nie leżał długo i gałązki nie zdążyły się odkształcić, i poza różą pienną nic nie zostało połamane.ZENOBIUSZ pisze:Agnieszko jak duże sa twoje iglaki i krzewy i czy po tej śnieżycy powróciły do stanu poprzedniego.
U mnie już 2 dni ciągle pada deszcz i bardzo szybko stopił śnieg, mimo, że naprawdę dużo go było, a czytam, że u Ciebie dopiero teraz topnieje- naprawdę współczuję. Ja również mam nadzieję, że jeszcze będą piękne słoneczne dni tej jesieni

- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Widzę, Zenku, że i Ciebie dotknął biały październikowy kataklizm. Kto mógł przypuszczać tak wczesny atak zimy... Górale przepowiadali, ale nie uwierzyłam
.

- ZENOBIUSZ
Agnieszko mam też taką nadzieję że moje jałowce kolumnowe powrócą do stanu pierwotnego, w przeciwnym razie będę musiał je formować przez naciąganie.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Asiu górale przepowiadali , a ty chyba w przepowiednię nie uwierzyłaś. I to był błąd.
Pozdrawiam Zenek
Tr afiłam przypadkiem do twojego ogrodu jest wspaniały i na dodatek gdzieś niedaleko jestem na tym forum od niedawna współczuje strat u mnie połamało tylko dwa okazałe kasztanowce nie zdążyłam zebrać nasion
trafiłam przypadkiem na Twój ogród jest cudowny i mieszkamy niedaleko..współczuje strat w ogrodzie .U mnie nic nie ucierpiało oprócz dwóch okazałych rączników nie zdążyłam zebrać nasion pozdrawiam..
przepraszam wysłałam to samo ale jestem tutaj od nie dawna takze jeszcze nie bardzo wiem co i jak:P:)
- ZENOBIUSZ
Witaj krajanko dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie, który właśnie nawiedziły ostatnio opady śniegu. Niestety aura jest nie przewidywalna i zawsze może spowodować straty w ogrodzie, jak nie wiosenne przymrozki to jesienne silne wiatry.
W wolnej chwili postaram się wybrać na spacer po Twoim ogrodzie..
W wolnej chwili postaram się wybrać na spacer po Twoim ogrodzie..
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiejszy słoneczny dzien wykorzystałem na robienie porzadku po śnieżnej burzy, która przeszła nad lublinem 14.10.09
Oto zdjęcia z dzisiejszego pobytu,przedstawiające skutki wichury 19.10.09
- połamane róże i efekty pracy kreta.
Oto zdjęcia z dzisiejszego pobytu,przedstawiające skutki wichury 19.10.09

Pozdrawiam Zenek
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Róże to mniejszy problem ale szkoda takichwielkich iglaków 

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Zenku,ale przygnębiające zdjęcia nam pokazujesz,szkoda tych jałowców takie piękne były...szkody większe poniosłeś w ogrodzie niż ja,a kilka godzin dzisiaj spędziłam na przecinaniu,wiązaniu,zbieraniu...
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku ta zima narobiła Ci dużo strat .
Mam nadzieję że szybko się z tym uporasz .
Szkoda tych iglaków .
Genia
Mam nadzieję że szybko się z tym uporasz .
Szkoda tych iglaków .
Genia
Witaj Zenku przykro patrzyć na takie spustoszenie i zniszczenie takich dużych iglaków. Trudno uwierzyć, że jałowce tak zostały połamane. Szkoda tych pięknych róż, one wiosną odbiją i iglaki też powinny się odnowić, być może, że nie wszystkie. Współczuję ale nie poddawaj się, przyroda szybko wróci do pierwotnego stanu.