Moje Hipeastrum
-
- 200p
- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Re: Moje Hipeastrum
oczywiście jak tylko zakwitną pokaże co i jak 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, czy to może być : Philadelphia

Mam wątpliwości
ale jeszcze w pełni się nie rozwinęła, więc może później bardziej się wykształci, lub wybarwi
Jeszcze jeden NN ma kwitnąć od Ciebie..
A wczoraj zeszłam do piwnicy, żeby przejrzeć cebule, i moim oczom ukazały się dwa pąki na Merengue
i jeden duży na Ambiance
Wylądowały na parapecie 

Mam wątpliwości

Jeszcze jeden NN ma kwitnąć od Ciebie..
A wczoraj zeszłam do piwnicy, żeby przejrzeć cebule, i moim oczom ukazały się dwa pąki na Merengue

- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu
Tak to jest Philadelphia,tak się wybarwiła akurat
Merengue zawsze szybko puszcza nowe pędy po zasuszaniu u mnie 2 tygodnie wystarczyło i już idzię pęd i liście
Jak zakwitnie ten NN to go pokaż.

Tak to jest Philadelphia,tak się wybarwiła akurat

Merengue zawsze szybko puszcza nowe pędy po zasuszaniu u mnie 2 tygodnie wystarczyło i już idzię pęd i liście

Jak zakwitnie ten NN to go pokaż.

-
- 200p
a ja znowu w rozpaczy... Pamiętasz Nusiu jak pisałam o cebuli której pąk lekko okrył się jakąś dziwną zgnilizną? Tak jak poradziłaś posypałam go cynamonem ale coś mnie tknęło bo niby minęły już 3 tygodnie od wysadzenie cebul do doniczki a przyrost liści jest niezwykle mały, postanowiłam przesadzić ją w inną ziemie i okazało się że oprócz niedobrej ziemi która za mocno przesiąka wodą i zbyt długo utrzymuje wilgotność kawałek z wierzchnich warstw cebuli jest nadgniła delikatnie zdjęłam je z cebuli i osuszyłam ją po czym zasadziłam w nowej ziemi, listeczki są zielone i zdrowe oprócz tych dwóch warstw na cebuli reszta wydaje się też być zdrowa, nie wiem co mogłabym jeszcze zrobić żeby uratować cebule
- nusia
- 1000p
Pamiętam jak pisałaś o tej cebuli.
Bez fotki trudno doradzić .
Dobrze ,że usunełaś zgniłe łuski,posyp cebulę cynamonem i nie przelewaj ,aby od nadmiaru wilgoci cebula nie gniła.
Tyle mogę Ci zaradzić.
Bez fotki trudno doradzić .
Dobrze ,że usunełaś zgniłe łuski,posyp cebulę cynamonem i nie przelewaj ,aby od nadmiaru wilgoci cebula nie gniła.
Tyle mogę Ci zaradzić.

-
- 200p
Nusia tak właśnie zrobiłam obsypałam całą cebule sporą ilością cynamonu, cały czas podlewam cebule w podstawki nie wiem dlaczego ta ziemia taka ziwna że cały czas mokra, ani nie przelewam cebuli wodą ani jakoś szczególnie dużo jej nie podlewam całe szczęście że tylko jedną cebule posadziłam w tej felernej ziemi
- nusia
- 1000p
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- 200p
urocza uwielbiam jak kwiat ma środeczek innego koloru
- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Oj cudności gały z orbit wyłażą na taki widok <mniam>
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale piękne