Wszystko o pomidorach cz. 21
-
- 10p - Początkujący
- Od: 11 mar 2025, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 21
U mnie wszystkie pomidory rosną pod gołym niebem, także pewnie moja opinia nie będzie przydatna
.

Pozdrawiam Emilia
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To dowód, że mamy kapryśna odmianę. Ja niezrezygnuje ze swojego NN. To taki Aussie bez wad.
viewtopic.php?p=6496226#p6496226
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój Aussie rośnie w 2 wiaderkach puszczony na 2 pędy. W jednym wiaderku zawiązał już spore owoce. W 1 gronie 3 pomidory w 2-3 gronie po pomidorze. W drugim wiaderku, trochę w cieniu długo zbierał się do kwitnięcia. Po okresie ,,deszczów monsunowych " ostro zabrał się do wzrostu i kwitnięcia oraz zawiązywania owoców. O ile dopisze Złota Polska Jesień to chyba da radę w tym drugim wiaderku dojrzeć. Tak w ogóle patrząc na zeszły rok to u mnie pomidory w dojrzewaniu są spóźnione o ok 1 miesiąca. Większość jeszcze nie spróbowałam bo w dalszym ciągu są zielone, nawet Dwarfy. Niektóre pomidory, te co miałam w zeszłym roku NN jako smaczne w tym roku jakieś takie bez smaku. Musiała bym je cukrem i pieprzem podsypać aby nabrały aromatu. Z tych co obecnie już spróbowałam z nowości to zachwycił mnie Dwarf Boronia. Dla mnie rewelka 
Aussie

Aussie