Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

LUCYNKO nie wiem czy się przeproszę.Dziś próbowałam,ale mi nie szło to przepraszanie. :;230 ;:174
Jak już pisałam nie dokarmiam ale kupiłam pasek słoninki,podzieliłam na dwa bo chciałam zrobić im zdjęcia,niestety nie lubią być fotografowane.Więcej słoninki im nie dam chyba ,że nasypie śniegu i przyciśnie mróz. :wink:
Wiesz,muszę koniecznie policzyć piwonie.Moje nowe zadanie na wiosnę.

Pa,Pa. ;:7

NATALIO masz rację piwonie to piękne kwiaty,dlatego mam ich tak dużo. :D

ANIU witaj.
Ja też kocham róże. Dlatego nigdy z nich nie zrezygnuję,nawet jak dadzą mi w kość z okrywaniem i chorobami.Zresztą zimy prawie nie ma więc może i okrywać nie trzeba będzie.?

:wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ha-Ah
200p
200p
Od: 19 lip 2019, o 19:23

Post »

Królika sobie zapisałam dziękuję :D
Hanna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HANIU proszę bardzo.Polecam się. :D
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Danusiu gdzie Piwonie tam i ja :D uwielbiam je,ale tą białą masz uroczą ;:167 ciekawa jestem czy ona pachnie, bo moje te niepełne nie pachną, zapachami odurzają te starsze odmiany, napompowane płatkami, są ciężkie trzeba je podpierać, ale widoki i zapach nieziemski ;:108
Podoba mi się u Ciebie ta róża dwukolorowa biało-różowa, myślę że może to być Variegata di Bologna. Bardzo ciekawy i kolorowy wątek będę zaglądać, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, ja sobie drzemię, a tu tyle się dzieje ;:oj Piękne wspomnieniowe zdjęcia! Te ostatnie, to już niedługo zakwitną w ogrodach, o ile nie przyjdzie zima! Fiołki właściwie cały czas kwitną trochę.
Piwonie śliczne, a przy nich jeszcze piękne iryski ;:167
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę ładną kępkę puszkinii, ;:138 Danusiu i fiołeczki, które są bardzo urokliwymi kwiatuszkami. ;:138
Widzę jeszcze kwiatuszki na pierwszym zdjęciu, takie w majteczkowym kolorku. Śliczniutkie, ;:215 ale nie wiem, co to zacz. Oświeć mnie, proszę. ;:180
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj KRYSIU!
Cieszę się,że do mnie wpadłaś.
Ta biała piwonia nie pachnie ale pięknie i dość długo kwitnie.Zawiązuje też masę nasion.Mam dużo piwonii bo je kocham.Pierwszą piwonię majową dostałam od cioci i tak to się zaczęło.Róża to faktycznie Variegata di Bologna.Niestety kwitnie tylko raz,ale jak. ;:oj
Cieszę się,że będziesz mnie odwiedzać.

Miłego dnia. :wit

MARTUSIU czas się obudzić.Wiosna tuż,tuż. ;:138 .Najgorsze,że ta pogoda taka nieprzewidywalna.Wczoraj był niezły mróz a dziś jak zwykle tylko zimno i pochmurno.

Pa!

LUCYNKO!!
Już Cię oświecam .Przedstawiam kokorycz.Sama się tam nasiała i ma taki inny kolor.
Wstawię jeszcze kilka zdjęć wspomnieniowych.
Dziś zachodziłam do ogrodniczego,niestety remanent. ;:222

Miłego dnia Lucynko. ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Danusiu piękna ta róża Variegata di Bologna mam ją zamówioną teraz na wiosnę , piszą ,że pięknie pachnie , a ja się tylko obawiam jej wielkości , ale bardzo mi się podoba , kwiaty nabite pełne no i kolorowe. super ;:3
Piwoni też trochę mam , ale co roku coś dokupuję tak i w tym roku również, na jesieni kupiłam 2 bylinowe i dwie drzewiaste, ale również złożyłam zamówienie na jesień trzy , ale pełne póżne białe , aby kwitły już ostatnie , bo wcześniejszych trochę mam , dlatego piekne masz te białe , bo i pachną na pewno bardzo, pozdrawiam w pochmurny dzionek. :wit ;:3 l
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj TERESKO!
Variegata di Bologna pięknie pachnie i jak kwitnie daje popis.Szkoda ,że kwitnie tylko raz i ma dłuuuuuugie pędy.W pierwszym roku robiłam kopczyk,ale teraz już nie kopczykuję.Teresko wiesz o tym,że pędy muszą być w poziomie żeby wytwarzać dużo pąków kwiatowych?
Niestety ta biała piwonia nie pachnie tylko pięknie kwitnie.Jesienią kupiłam parę piwonii przecenionych w tym żółtą,niestety chyba nic z nich nie będzie.Były zbyt nędzne,ale się skusiłam. ;:145 ;:222 ;:124 .Fajnie,że będziesz miała więcej piwonii bo to piękne kwiaty.

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzięki, Danusiu, za oświecenie mnie w temacie kokoryczy. ;:180 Ładną szatkę przybrały samosiewki. ;:333
A ja dzisiaj w Biedrze nabyłam ładnego pierwiosnka wyniosłego. :tan Mój jest biały, ale wybór duży i pewnie w poniedziałek skuszę się na jeszcze jakiegoś, może niebieskiego albo fioletowego, bo w barwach różu i czerwieni to ja mam dosyć na działce. ;:108 Bezłodygowych nie kupuję, bo nie chcą u mnie rosnąć. ;:223 Oczywiście, gdyby mi się trafiły pełnokwiatowe, to raczej bym się skusiła. ;:306
Miłej niedzieli. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam LUCYNKO ten pierwiosnek to do ogrodu czy na parapet?Ja to myślę,że na parapet. :wink:
Jutro rano pójdę do B.to sobie obejrzę.Może też się skuszę.
Na pełnokwiatowe pierwiosnki już uczuliłam siostrę.Ona często jest w Kauflandzie a tam często sprzedają fajne kwiatki.Szkoda,że u nas są aż trzy Biedronki a nie ma Kauflanda lub Obi.

Miłej niedzieli. :wit ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Ojej, ile stron zapisanych u Ciebie, ależ mam zaległości w czytaniu, pędzę nadrobić.

Pozdrawiam cieplutko! :wit
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ULA!
Cieszę się,że mnie odwiedziłaś.
Też pozdrawiam Cię cieplutko. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, dowieźli różne prymulki, w tym również doniczkowe, dlatego żałuję, że nie kupiłam jeszcze choć jednej w innym kolorze, bo takich do gruntu było mniej i trzeba było grzebać wśród doniczek, by nie pomylić. ;:108 Mam nadzieję, że do jutra coś jeszcze zostanie. ;:218 Polecę skoro świt, gdy tylko wstanę, gdzieś tak około ósmej. ;:306
Masz bardzo ładne pierwiosnki ;:215 , a ten na pierwszym zdjęciu ma pełne kwiaty! ;:63 Czy on już długo mieszka u Ciebie na działce?
U nas są wszystkie wymienione przez Ciebie markety, tylko dość daleko od centrum, gdzie mieszkam, a nie lubię jeździć autobusami. Blisko mam natomiast dobrze zaopatrzone sklepy ogrodnicze, ale jakoś mi tam nie po drodze. ;:7 :wink:

Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Cudowne wiosenne widoczki ;:63 ;:63 ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”