Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, wygląda na to, że ogród masz podzielony na kwartały, ;:108 jak las. No bo tam, gdzie królują żółcie, innych barw nie widać. :lol: Tylko kaczuchy się wyróżniają. ;:204 A przecież innych kolorów wcale w Twoim ogrodzie nie brakuje. ;:333

Widziałam w telewizorni te dwa powojniki i pana, który je wyhodował. :tan Bardziej mi się spodobał 'Maria Kaczyńska', ;:215 może dlatego że fioletowo kwitnących jest dużo rozmaitych, ;:131 biało- nieco mniej.

Ja też dzisiaj miałam nieco lepszą pogodę, ;:3 dzięki czemu popołudnie spędziłam na działce w towarzystwie M i zwierząt.
Spokojnie zabrałam się do porządkowania działki, trochę przesadzałam, trochę przycinałam, trochę odpoczywałam z kawusią i po raz pierwszy od dłuższego czasu nie towarzyszył mi niepokój.
Niestety pod koniec dnia przypłynęły chmury i zaczęło mżyć. Jeszcze na jutro przydałoby się trochę ;:3

Tobie również ciepłej słonecznej pogody na weekend życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam !
Dzień coraz krótszy, a wieczory się wydłużają, wieczory z Obrazek!
Dzisiaj poszliśmy na godzinkę do pobliskiego lasu, ale grzybów zdecydowanie mniej ...chociaż znalazłam piękne czerwone kozaki, a to wielka rzadkość w naszych lasach.
Przyszła paczka z roślinami, które od razu posadziłam i podlałam

Lidziu wyczekiwany kwiat szczególnie cieszy, bo rok temu miałam jeden pączek który odpadł nim się rozwinął :oops: Kaczki są śmieszne, bo jak mnie widzą pędzą wiedząc że coś dostaną do jedzenia ;:306 Tylko do szukania ślimaków jakoś im nie spieszno ;:306 Muszę im sklecić na zimę budkę, bo na razie śpią na zewnątrz.
Astry mam kupowane i są takie zwykłe, a ta trafiła się bardzo ładna :D Pogoda zdecydowanie się poprawiła na tyle, że udało się nawet wysuszyć pranie, a jutro zapowiadają do 30 st ;:oj
Daszeńka ucięła sobie drzemkę Obrazek

Aniu lubię te jesienne spacery po moich okolicach! teren jest pagórkowaty to i widoki są niesamowite ;:224
Do tej pory raczej nie bałam się chodzić sama, bo okolicznych lasach ale ten człowiek nie szukał grzybów i trochę mnie zaniepokoił. Pogoda zdecydowanie się poprawiła, tylko że tak jesiennie ranki są zimne a potem upał!

Lucynko ha ha trudno paseczek podzielić na kwartały, ale niech Ci będzie ;:306 Ta część akurat o tej porze zażółciła się :wink: Kaczuchy łażą za mną oczywiście na bezpieczną odległość...a nóż coś się im trafi do papusiania! ;:306
Mnie też lepiej podoba się biały powojnik, ale w parze wyglądają ładnie ;:215 i już mam dla nich miejsce muszę tylko coś tam wykopać i nanieść dobrej ziemi ;:215 Cieszą mnie Twoje słowa i spędzonym dniu, emanuje z nich spokój ;:168 Deszczyk mógłby sobie już darować! u mnie piękna ...no nie jeszcze nie jesień, jeszcze lato :D
Dziękuję za życzenia i Lucynko to niech Wam jutro zaświeci i nie pada i życzę spokojnej soboty ;:196

Obydwa powojniki są o tej porze takie dekoracyjne!

Obrazek

Obrazek

na jednej roślinie dwa kolory!
Obrazek

floksy zrzuciły przekwitnięte kwiatki i kwitną od nowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i inne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zachodzące słoneczko na Dobranoc! :wit
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu ;:196
Podziwiam w zaciszu sofy zdjęcia, które pokazujesz. Ogród nadal pięknie kwitnie i nawet mieszanka żółto- fioletowa nie do końca wskazuje nadchodzącą porę roku. Chmur w ostatnim czasie nie brakowało i widzę, że korzystałaś z tego daru ;:215
Zatrzymałam się na chwilkę przy tym szypszyńcu. Nie wiedziałam, że takie coś istnieje a do tego jest takie ładne. Czy to na Twojej róży zagościł? Mimo, że ładne to może jednak przed wiosną ;:124
A ja dziś zauważyłam, że ktoś mi podp...ił akumulatory i na baterie słoneczne zamienił :shock: Od soboty chodzę jak śnięta, ziewam co chwilkę i tylko patrzę, gdzie by się zwinąć w kuleczkę i przykryć kocem. Dziś zaświeciło słońce i znów "pałer" był. Słońce zaszło, to ja opadam z sił :roll:
Jak ja przetrzymam te ciemne pół roku?
Jutro zmykam na wieś i mam nadzieję, że tym razem coś popracuję a nie tylko pospaceruję ;:215

Ściskam Cię serdecznie ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Masz rację na pewno takie spotkania to fajne doznania ;:108 . Mamy czas grzybów więc jeśli tylko jest okazja to warto się wybrać. U mnie w rejonie nie bardzo się orientuję w lasach więc na grzyby nawet nie chodzę ;:185 . Za to mój eM przywiózł mi słoik wysuszonych grzybków z poligonu :heja . W wolnym czasie chłopaki nie mieli zajęcia to chodzili na grzyby ;:306 . Floksy masz przepiękne i te ich intensywne kolory ;:333 . Wrzosy dodają teraz koloru a ja nie mam ani jednego :oops: . ul Farges jak zawsze niezawodny ;:215 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Mimo, że za żółtym kolorem nie przepadam, Twoje żółcienie na rabacie podobają mi się. :)
Kaczuchy sympatyczne, szkoda, że mało przydatne.
Przepiękne obie pokazane pelargonie ;:63
Ja do lasu bez piesa się nie ruszam :;230 Zresztą u nas można jedynie Stefana spotkać ;:306
U Rodziców był też taki dziwny gościu, trzeba było lusterkiem poświecić na niego w celu rzucenia uroku, wtedy się bał. Ja go kiedyś sama spotkałam idąc torami na pociąg, nogi mi się trzęsły.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, u nas w lasach też grzybów mało, ale liczymy z ojcem że pokażą się lada dzień... piękne pejzażowe zdjęcia ;:167
Wrzosy masz długo już u siebie, czy to tegoroczny zakup? U mnie cos nie zimują...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Floksy pięknie powtarzają kwitnienie. Moim obcięłam kwitnące główki i też mają mnóstwo pąków.
Kolejna cudna pelargonia, czy to nowy nabytek?
Znasz nazwę żółtej róży, bo u mnie identyczna, rozmnożona z patyczka powtarza kwitnienie.
Kaczuszkom koniecznie musisz zrobić jakieś lokum na zimę, bo im nóżki zmarzną.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś wedruję po Twoim szaliczku i ciagle mam jego niedosyt. Każde Twoje ujęcie tak pięknie pokazuje roślinki i czuć że je bardzo kochasz. Pelargonie bardzo ciekawe ,nie umiałam przechować przez zimę jedną z nich .
Piszesz że kolor żółty dominuje to może i dobrze jak teraz jest tak mało słoneczka :)
Teraz na zdjęciach widokowych widać że w górach mieszkasz ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Muszę pochwalić kaczuchy ;:215 Są niezwykle fotogeniczne. Piękne zdjęcie sielskiego ogrodu.
Pelaśki też ładniutkie. Miałam takie odmianowe, ale nie uchowałam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, moje floksy stopniowo zrzucają już drugie kwitnienie, a Twoje właśnie teraz takie kwitnące! ;:215
Pelargonie zjawiskowe, szczególnie ta biała z różowym obrzeżem płatków. ;:63 ;:63
Dwa różne kolory na jednym rozchodniku... ;:131 Ciekawostka. :roll: U mnie jedna róża dwoma kolorami kwitła w tym roku.
Leycesteria, którą posądzałaś o wymarznięcie, jakby na przekór pięknie wyrosła i ślicznie kwitnie! ;:138
No i różyczki ;:333 Wśród nich moja ulubiona. Że żółta... lubię. Takie moje zboczenie. ;:306
Dobrej niedzieli, Maryś. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ,moja działka jest dla mnie najlepszym lekarstwem na chandre więc myśl o jej oddaniu była chwilą niepoczytalności ;:14,córka jak będzie leżała to wszystko mam nadzieje się dobrze skończy,do porodu zostało cztery miesiące a najwspanialszy człowiek ,czyli mój tato dzisiaj pojechał na badania i po prostu musi być dobrze .Dzisiaj byłam na Targach w Baszkowicach i kupiłam kilka roślinek teraz tylko posadzić, inne wykopać a tu ciągle pada,wczoraj zdążyłam zerwać maliny i przy końcówce już padało,od poniedziałku ma być trochę ;:3 to muszę posadzić tulipany i wszystko ca zakupiłam.Trochę się rozpisałam ,pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu,
Piękna jest ta Twoja okolica! Trochę przypomina Kaszuby, które też są mocno pofałdowane. U Ciebie jednak duże góry są na wyciągnięcie ręki i tej bliskości gór Ci zazdroszczę, bo to najlepsze zjawisko na Ziemi. My z kolei mamy bajeczne jeziora i blisko do morza, ale morze z górami równać się nie może :twisted: .
Co by nie mówić, nie ujmując nic naszym ogrodom, krajobrazy naturalne są najpiękniejsze.

Na zdjęciu załączam małą próbkę tego, jakie spustoszenie poczynił huragan w mojej kaszubskiej okolicy. Pół lasu zniknęło, powalone jak zapałki.

Obrazek

W sąsiednim regionie wygląda to znacznie gorzej.
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne to Twoje miejsce na ziemi ;:138 Ogród pokazałaś w całości, ślicznie wygląda w tych zółciach ;:138 to słoneczny kolor :lol: Co to za piękność nad zółtym powojnikiem ? zółta ?
masz tyle różności ;:138 śliczna leycesteria, moja ma jakieś bardziej zółte listki . Super floksy, w nich to jest fajne ,że powtarzają kwitnienie , kapitalna sprawa, dlatego tak je uwielbiam :)
Hibiskus o pstrych listkach niestety ma kwiatki rozwinięte do pewnego stopnia. Po prostu więcej się nie rozwiną i tyle. Zagadkowa sprawa :?: :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu śliczny asterek i michałek żółty piekny ;:333
Widoczków Ci zazdraszczam zdjecia ogrodu piekne .Ta różyczka taka cukierkowa .
Buziaczki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Wczoraj mocno popracowałam w ogrodzie. Wykopałam wszystkie sadźce i posadziłam w słońcu trochę za ogrodem. Musiałam zrobić miejsce dla powojników, które przyjdą po 15. Na skalniaku miałam ogromną hostę, która rozrosła się w ciągu chyba 4 - 5 lat pożerając 1/4 skalniaka...no to dostała eksmisję i dobrze, bo w miejscu gdzie ją miałam posadzić czyli koło przesadzanych niedawno bukszpanów, rosną stare bukszpany. Coś mi się nie spodobały i zaczęłam się przyglądać ;:oj Niestety dotarł do mnie motyl bukszpanowiec (Cydalima perspectalis)!! No i od wczoraj wertuję internet, a dzisiaj ranek zaczęłam od wycinania zajętych gałęzi i palenia...było tego tyle, że skończyło się ogniskiem z ziemniakami i kiełbaską. Wczoraj przed wieczorem wytoczyłam wszelkie działa tzn jakie miałam środki ochrony przed szkodnikami wlałam do opryskiwacza (pierwszy raz w tym sezonie) dodałam mydło czosnkowe i opryskałam wszystkie bukszpany. Mam ich bardzo dużo, bo ciągle ukorzeniam obcięte końce więc było by mi żal je stracić ;:131
Jutro muszę podjechać do sklepu z chemią i c.d. walki z motylem! Tu znalazłam pułapki feromonowe https://tedan.pl/dyspenser-feromonowy-c ... talis.html , które podobno są najskuteczniejszą bronią po oprysku.

Małgosiu chyba nas to lato zmęczyło i ja też przycichłam... bo nie sądzę żeby to było co innego Obrazek Obrazek
Szpszyńca spotykam dość często, bo w okolicy jest sporo dzikiej róży, a to jego żywiciel? Maleńki owad ? szypszyniec ? składa jaja w róży, wylęgają się larwy i wydzielając hormony roślinne powodują zniekształcenie tkanek i tworzy się taka galasa. Dalej też jest ciekawie, ale to sobie każdy poczyta w necie!
Małgosiu pewnie miło spędziłaś wczorajszy dzień na działce, ale jakoś żal że wszystko się kończy i przed nami właśnie te gorsze pół roku! Ten żal miesza się z radością ze zbiorów wszelkich plonów.
Po halnym chmurzy się i pewnie znowu pokapie!
Mocno utulam Ciebie i Berbećka i trzymajcie się cieplutko ;:4 Obrazek

Ewelinko zawsze chodziliśmy czy jeździliśmy na grzyby i nawet nie zawsze dla tych zbiorów co dla przyjemności obcowania z lasem. Jak jeszcze mieszkaliśmy w mieście, a dzieci były już samodzielnie chodzące pobliskie lasy były zawsze celem weekendowych wędrówek! Wiosną szukało się pierwszych oznak wiosny, latem były wyprawy na grzybki i borówki, a jesienią na jeżyny czy maliny...aż do późnej jesieni na dziką różę czy tarninę. Miło wspominam te nasze spacery i dzieci też do dzisiaj wspominają Obrazek i do dzisiaj robią wyprawy do lasu! Dziękuję i również miłego wypoczynku życzę :wit

Agnieszko kaczuchy są bardzo sympatyczne i już sobie nie wyobrażam ogrodu bez nich Obrazek Czy mało pożyteczne? ...no to co im podrzucam wcinają więc na coś się przydają Obrazek
Mam parę pelargonii i bez problemu przechowuję w nieogrzewanym pokoju. Niestety zaniedbuję robienie szczepek więc mam bonsaje pelargoniowe Obrazek Wtedy jak się rozmnaża pelargonie jak szaleje z rozsadami.
Jest jeden nadpobudliwy oryginał i chociaż nieszkodliwy to nie chciałabym się z nim spotkać i mieć nawet utarczki słownej. Chociaż ma respekt przed moim mężem to głupia gadka mnie nie cieszy. To biedny facet, którego chyba matka tak pokierowała i późno znalazł kobietę, bo przy niej jakby przycichł :uszy Jednak jak ona wyjedzie to wszyscy o tym wiemy, bo chodzi po polach i krzyczy ;:303
Stefan to mimo wszystko facet w porządku!

Basiu już trochę grzybów mamy więc na nasze potrzeby w ostateczności wystarczy, ale jak jeszcze się sypną to dla samego spaceru pójdziemy! Wrzosy wprowadzałam parę razy do ogrodu i przepadały. Czytając o nich doszłam do wniosku, że powodem znikania jest brak wody szczególnie w bezśnieżną zimę. Odkąd to wiem i nie dopuszczam nie przesuszenia mam wrzosy i rozrastają się. Te mam za tzw elektrograty z Castor... już trzeci rok i nawet je przesadzałam!

Lidziu jak ścinałam floksy to powtarzały ale późno i nie zawsze zdążyły to teraz postępuję inaczej. Pelargonie mam na ogół z wymian, jak swoją białą a ktoś podeśle coś innego. Mam w sumie cztery różne i raczej nie kupuję.Chociaż widziałam ostatnio na FO podobną do mojej białej tylko z czerwonymi kwiatuszkami i taką chciałabym Obrazek Róża to na pewno Graham Thomas!
Z kaczuszkami może być różnie, bo kupiłam je od Ani Wsiani z opinią śpią na zewnątrz! w zimie dwa razy udało się je zapędzić do kurnika Obrazek Może jak im domek przypasuje to w nim zamieszkają. Niedługo będziemy budować wiatę na doniczki z z resztek desek coś sklecimy na pewno!

Misiu o tak kocham ogród i nie wypieram się tego! Dobrze, że nikt w domu nie walczy z tym, bo większość czasu spędzam na świeżym powietrzu i nie koniecznie walcząc z chwastami...po prostu lubię obcować z naturą Obrazek
Pelargonii nie przechowuje jakoś specjalnie, po prostu wnoszę do domu doniczki i raz na jakiś czas podlewam obserwując, bo czasem pojawiają się mszyce. Wtedy jeden naturalny oprysk załatwia sprawę. Może uda mi się rozmnożyć je na wiosnę to znowu się podzielę Obrazek
Blisko gór mieszkam i jak wyjeżdżamy za rogatki Krakowa to już nam się buzie śmieją :lol:

Małgosiu kaczki stwarzają mnóstwo śmiesznych sytuacji! a najbardziej są zaniepokojone jak się je rozdzieli...chodzą zawsze razem, bo jak jedna zostanie dwa metry dalej to podnoszą wrzask Obrazek Ogród jesiennieje! Oj czuję że trzeba będzie rozmnożyć pelaśki Obrazek

Lucynko u Ciebie cieplej i wcześniej przebiega wegetacja już nie raz dochodziłyśmy do takiego wniosku. Jak będziesz się chciałam pobawić to na wiosnę poślę szczepkę pelargonii ;:215 Rozchodnik zauważyłam dopiero robiąc zdjęcie, bo rośnie w niedostępnym miejscu. Mam różę Winchester Cathedral która ma kwiatki białe, różowe i biało-różowe ;:224 Leycesteria pewnie w naszym klimacie będzie znikała na zimę i odbijała na wiosnę. Rok temu zawiązała nasiona i ciekawa jestem czy i w tym zdąży. Siewki też maja maleńki kwiatostan. Róża to Graham Thomas i jak będę ścinać to wsadzę patyczek do ziemi może się ukorzeni dla Ciebie ;:167
Lucynko to nie szkodliwe zboczenie! trzymaj się cieplutko i niech Ci ;:3 Obrazek

Tereniu no więc właśnie! to było chwilowe i na pewno więcej nie wróci. Nawet jak czasem zaniedbamy ogród przez inne zajęcia to nie musimy od razu się go wyzbywać...dopiero byłoby żal ObrazekDzieje się w Twojej rodzince! nowy Człowieczek to wielka radość a tatko na pewno przyniesie dobre wyniki, czego mu z serca życzę ;:167
Ciekawa jestem co ładnego kupiłaś na targach. Ja jutro jadę ale głównie po ziemniaczki dla kurek i paprykę na sos! chociaż kto wie czy coś nie wpadnie Obrazek . Pisz, pisz, bo nie masz wątku a tak się poznajemy Obrazek

Lisico o tak! piękne tereny są wokół! ostatnio pojechałyśmy z córkę w konkretnej sprawie i jechałyśmy zamiast godzinę to dwie, ale co widziałyśmy, czym oczy nacieszyłyśmy to nasze ;:306 Ty tak zwiedzasz pedałując przez cudne Kaszuby, ja trochę będąc w sanatoriach zwiedziłam jeżdżąc na wycieczki autobusowe...dobre i to :D Zgadzam się że co stworzy natura jest najpiękniejsze ...jakby wszystkiego jest w sam raz! ale nasze ogrody mimo, że powstają może z nieudolnego jej naśladowania też są piękne, bo nasze i w zasięgu ręki.
Ostatnio jedna w forumowych koleżanek Asia zwróciła uwagę, że w Krakowie powstają łąki kwietne i widziałam taką zresztą niedaleko Ogrodu Botanicznego...świetna sprawa nareszcie owady mają co jeść!
Lisico jadąc jako pasażerka podczas ostatniej podróży po Polsce, w paru miejscach jeszcze przed huraganami widziałam takie powalone lasy, ale w skali mikro... a to jest widok bardzo smutny! Poza tym cierpią ludzie :wink:
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny Obrazek

Karolino pokazać mój ogród w całości jest bardzo trudno, ale pokazałam jedną grządkę, która trudna jest do opanowania. Zaczęło się od wyplewienia wszystkich chwastów a przede wszystkim malin i po paru latach powstał busz nie do opanowania i nie do wyplewienia Obrazek
Kwiatek o który pytasz to żółty asterek! Leycesteria może miała sucho ...a może za mokro!
Nie mam hibiskusa variegata, ale mam bylinowego który za nic nie chce się rozwinąć! Już zmieniłam miejsce, nawożę, podlewam i dalej mnie ignoruje!

Alu asterka żółtego mam, ale michałka ;:185 kwitną najwcześniejsze. U Ciebie też na pewno znajdą się ładne widoczki ObrazekŚciskam Obrazek

michałek
Obrazek

i asterek!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i domowe kwiatuszki! Maciek jak model!
Obrazek

Obrazek

a Monia nieuchwytna ;:306 ale coś się udało!

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę miłego popołudnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”