Mój ogródek - Dorota T.- 2008r
Izuniu, mówiłam że jesteś cirpliwa, nawet wiosny doczekałaś się wcześniej niż mojej odpowiedzi.
Jak stracicie do mnie cierpliwość to szepnijcie słówko i zamknę swój wątek, bo mam wyrzuty, że Was zawodzę.
Rzuć okiem na zdjęcia, jak daleko moja róża rośnie od podpory, a świetnie sobie radzi.
Od podpory do ściany ma 80 cm.

Witaj Aniu!
Miło mi Ciebie poznać i gościć, choć jeszcze wirtualnie.
Nic dziwnego, że do mnie wcześniej nie dotarłaś, nasze Forum ostatnio mocno się rozrosło, a ja zaglądam tu coraz rzadziej i mam wyrzuty.
W realu też nie jast mi dane Was spotkać, jutro mam zajęcia do 18:45 i ze spotkania nici, znów będę musiała zadowolić się fotkami.
Witaj Edytko!
Wiosny mamy więcej to fakt, ale to szybko się zmienia.
Pytałaś o ten cyprysik?

Jest cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea' czy Nana nie potrafię odpowiedzieć.
Mam kilka tych roślinek zakupinych w jednym czsie i w zależności od miejsca rosną w różnym tempie. Cyprysiki na skalniaku rosną wolno i nie przekraczają 50 cm wysokości, a te na rabatach kwiatowych mają więcej cienia i pewnie nawozów rosną szybciej i przekroczyły już 50 cm wysokości. Rosną u mnie od 6 lat. Jeśli nie jest to odmiana Nana to dorastają do 1,5 m, ale świetnie znoszą cięcie.
Ewelinko miło , że do mnie zaglądasz.
Pozdrawiam gorąco.
Piotruś u Ciebie to nawet kamienie i byle kij pięknie kwitną.
Mój pustynnik rośnie sobie już 3 rok w tym miejscu i tylko czasem nawozu mu sypnę i tyle o nim pamiętam, aż do momentu gdy raczy mnie pięknym kwieciem.

Jak stracicie do mnie cierpliwość to szepnijcie słówko i zamknę swój wątek, bo mam wyrzuty, że Was zawodzę.
Rzuć okiem na zdjęcia, jak daleko moja róża rośnie od podpory, a świetnie sobie radzi.

Od podpory do ściany ma 80 cm.

Witaj Aniu!
Miło mi Ciebie poznać i gościć, choć jeszcze wirtualnie.
Nic dziwnego, że do mnie wcześniej nie dotarłaś, nasze Forum ostatnio mocno się rozrosło, a ja zaglądam tu coraz rzadziej i mam wyrzuty.
W realu też nie jast mi dane Was spotkać, jutro mam zajęcia do 18:45 i ze spotkania nici, znów będę musiała zadowolić się fotkami.
Witaj Edytko!
Wiosny mamy więcej to fakt, ale to szybko się zmienia.
Pytałaś o ten cyprysik?

Jest cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea' czy Nana nie potrafię odpowiedzieć.
Mam kilka tych roślinek zakupinych w jednym czsie i w zależności od miejsca rosną w różnym tempie. Cyprysiki na skalniaku rosną wolno i nie przekraczają 50 cm wysokości, a te na rabatach kwiatowych mają więcej cienia i pewnie nawozów rosną szybciej i przekroczyły już 50 cm wysokości. Rosną u mnie od 6 lat. Jeśli nie jest to odmiana Nana to dorastają do 1,5 m, ale świetnie znoszą cięcie.
Ewelinko miło , że do mnie zaglądasz.
Pozdrawiam gorąco.
Piotruś u Ciebie to nawet kamienie i byle kij pięknie kwitną.
Mój pustynnik rośnie sobie już 3 rok w tym miejscu i tylko czasem nawozu mu sypnę i tyle o nim pamiętam, aż do momentu gdy raczy mnie pięknym kwieciem.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale mi psikusa zrobiłaś Dorotko
Byłam pewna, ze wstawiłas zdjęcia ze skalniaka!
Dziękuję za zdjęcia róży. Zauważyłam na niej takie fikuśne "spinki". Z czego one są zrobione?
80 cm to prawie dwa razy tyle, co u mnie! W takim razie jestem już całkiem spokojna
Dorotko, niech Ci po głowie takie niemądre mysli nie chodzą, żeby zamknąć wątek!
Zaglądaj nawet tylko raz w miesiącu, ale nie pozbawiaj nas swoich pięknych zdjęć! Bardzo Cię proszę

Dziękuję za zdjęcia róży. Zauważyłam na niej takie fikuśne "spinki". Z czego one są zrobione?
80 cm to prawie dwa razy tyle, co u mnie! W takim razie jestem już całkiem spokojna

Dorotko, niech Ci po głowie takie niemądre mysli nie chodzą, żeby zamknąć wątek!
Zaglądaj nawet tylko raz w miesiącu, ale nie pozbawiaj nas swoich pięknych zdjęć! Bardzo Cię proszę

- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Dorotko - świetny aparat i świetne zdjęcia.
Twoje makra rewelacyjnie się ogląda.
(mnie jakoś nie bardzo wychodzą
)
Jak będziesz miała chwilkę czasu, to wstaw proszę zdjęcie
Twojego żywopłotu z ognika. Ciekawa jestem jak wygląda
i jakiej jest wysokości?
Zamknięcie wątku to oczywiście był żart primaaprilisowy?

Twoje makra rewelacyjnie się ogląda.
(mnie jakoś nie bardzo wychodzą

Jak będziesz miała chwilkę czasu, to wstaw proszę zdjęcie
Twojego żywopłotu z ognika. Ciekawa jestem jak wygląda
i jakiej jest wysokości?
Zamknięcie wątku to oczywiście był żart primaaprilisowy?

Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jasne, że żart - nasza Dorotka tak tylko zażartowała sobie.
Ja też czekam na następne fotki.

Ja też czekam na następne fotki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jak zwykle jesteście dla mnie bardzo mili.
Witaj Ewciu!
Miło mi, że czasem i ktoś z nowych Forumków do mnie zawita.
Przyznaję, że ja u Cebie nie byłam , ale obiecuję nadrobić zaległości.
Bernadko, bo zacznę się unosić.
Po krokusach ani śladu, a roślinki wszystkie rozkwitają w oczach, wręcz eksplodują.
Witaj Piotruś!
Tak, tak listy naszych chciejstw łatwo pęcznieją.
Czy dobrze zajmuję się pustynnikiem to nie jestem przekonana ponieważ w pierwszym roku osiągnął 1,5 m., a w następnym tylko 1 m., ale miał 5 kwiatostanów. Zobaczymy co będzie w tym roku.
Izuniu te psikusy, to tak po pierwszym kwietnia mi zostało
Na skalniaku to tylko ślimaki się panoszą.
Od tych wszystkich pochwał przewróci mi się w głowie.
Te fikuśne zapinki kupiłam gotowe, ale można coś podobnego zrobić z grubego, płaskiego kabla. Zobacz na zbliżeniu, a na pewno coś wymyślisz Złotarączko.

Dzięki Beatko za wyrozumiałość, już zapomniałam o tym pomyśle.
Gabrysiu dzięki, a ja lubię zaglądać do Twojego ogrodu i podziwiać piękne zdjęcia.
Dawidku, cierpliwość to cecha dobrego ogrodnika i nie tylko.
Tulipany pięknie rozkwitły i nawet niektóre późne rozkwitły, szalone tempo tej wiosny.
Jadziu dziękuję, staram się jak mogę, ale brak czasu nie pozwala mi na dokładne zapoznanie się z aparatem więc wszystkie zdjęcia robię na programie automatycznym.
Żywopłot przycięłam, by się ładnie rozkrzewił. Jak zrobię zdjęcie to wstawię.
Grażynko o czym to ja żartowałam.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wesołych Świąt.
Kilka tak wyczekiwanych fotek.

Wiosna uskrzydla każdego.

Witaj Ewciu!
Miło mi, że czasem i ktoś z nowych Forumków do mnie zawita.
Przyznaję, że ja u Cebie nie byłam , ale obiecuję nadrobić zaległości.
Bernadko, bo zacznę się unosić.

Po krokusach ani śladu, a roślinki wszystkie rozkwitają w oczach, wręcz eksplodują.
Witaj Piotruś!
Tak, tak listy naszych chciejstw łatwo pęcznieją.

Czy dobrze zajmuję się pustynnikiem to nie jestem przekonana ponieważ w pierwszym roku osiągnął 1,5 m., a w następnym tylko 1 m., ale miał 5 kwiatostanów. Zobaczymy co będzie w tym roku.
Izuniu te psikusy, to tak po pierwszym kwietnia mi zostało

Na skalniaku to tylko ślimaki się panoszą.
Od tych wszystkich pochwał przewróci mi się w głowie.

Te fikuśne zapinki kupiłam gotowe, ale można coś podobnego zrobić z grubego, płaskiego kabla. Zobacz na zbliżeniu, a na pewno coś wymyślisz Złotarączko.

Dzięki Beatko za wyrozumiałość, już zapomniałam o tym pomyśle.

Gabrysiu dzięki, a ja lubię zaglądać do Twojego ogrodu i podziwiać piękne zdjęcia.
Dawidku, cierpliwość to cecha dobrego ogrodnika i nie tylko.

Tulipany pięknie rozkwitły i nawet niektóre późne rozkwitły, szalone tempo tej wiosny.

Jadziu dziękuję, staram się jak mogę, ale brak czasu nie pozwala mi na dokładne zapoznanie się z aparatem więc wszystkie zdjęcia robię na programie automatycznym.

Żywopłot przycięłam, by się ładnie rozkrzewił. Jak zrobię zdjęcie to wstawię.
Grażynko o czym to ja żartowałam.

Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wesołych Świąt.
Kilka tak wyczekiwanych fotek.

Wiosna uskrzydla każdego.