Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Iwonko budleje szaleją! prześliczne! Moja/Twoja niska ciemna niestety nie wyszła po zimie, ale wzięłam gałązkę od Martusi i mam dalej nadzieję na nią :D Ja też mam nadzieję że któregoś lata papużki usiądą na mojej szklance ;:304
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko...te " buszowate zdjęcia"... dają obraz Twojej przebogatej w rośliny działeczce! ;:138
Nie wiedziałam, że mogę być posiadaczką takich "papużek"bo trojeść amerykańską mam jakoś nie zauważyłam :oops: tych nasienników bo je wycinam ale w tym roku jeszcze nie zdążyłam...Koleżanki moje ostatnio wykopywały ją u mnie,może coś zostawiły i dla mnie..Sprawdzę...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja mam trojeść bulwiastą i nie ma tak pięknych nasionek ,w razie czego jak będziesz miała nadwyżki tej tojeści to możemy się wymienić . Ładnie wyglądają te papużki .. Moje budleje jeszcze w doniczkach nabierają korzeni aby lepiej się przyjąć na moich piaskach .. Mam już biała a dokupiłam jasno i ciemno liliową i skrętnolistną ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Jesień idzie a ja dalej w niedoczasie ;:oj
Na reszcie Adaś zbudował mi zadaszenie na doniczki i inne takie ogrodnicze narzędzia, może będe miała w końcu jakis porządek ;:108
Na działeczce coraz bardziej czuć, że zbliża się jesień ;:218 , na reszcie wysadziłam wszystkie swoje doniczki, teraz tylko zbieranie wysuszonych roślin i kosic trawę zostaje.
Janeczko ok, wiosną czy jesienią chcesz się wymienić?
Maryniu one są tak fajne i niespotykane nasiona, wycinam żeby nie rozsiewała mi się a przy okazji mam ozdobę ;:215
Marysiu z budlejami to tak różnie, no ale mam nadzieję, że Ci się uda z Martusiową budlejką ;:215
Jadziu dziękuję :wit A floks jest młody, słabo przyrasta, ale sprawdzę jak wygląda, jeśli się da kawałek ukopać to dam znać :wit
Kropelko to znaczy, że masz też z sąsiadami problemy ;:202 roslinka to już Jadzia powiedziała ;:172
Małgosiu Jadzia napisała, to trojeść amerykańska, lilie faktycznie pózno wsadzone, kupiłam na przecenie cebulki, resztka i jeszcze zdążyły zakwitnąć ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko wiem ,ze te gatunki słabo przybierają na ciałko ,chociaż ja swojego gdy miałam nawet podzieliłam, a przywiozłam go z Niemiec tu na forum zrobił wtedy furorę, lecz kiedy to było ;:224 Jednak pewnej wiosny nie powstał ;:145 U siebie mam Trojeść bulwiastą ma cudne pomarańczowe kwiaty jednak troche mam obawy czy nie za ekspansywna do mojego ogródka .No cóż ewentualnie pójdzie w donicę. Fajny rozchodnik Iwonko https://images81.fotosik.pl/780/6467634297317135med.jpg powoli trzeba będzie zacząć sprzątanie wszystkiego.Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko jesień to tez piękna pora roku ;:333 ... mgły, zapach ogniska, szeleszczące trawy i liście i te przygotowania do wiosny... sadzenie cebulek... zbieranie nasionek ... Nie ma kiedy się nudzić :lol: Fajnie że masz schowanko na ogrodnicze zabawki :) mnie nadal takiego miejsca brakuję :oops: Kobea piękna... moja jeszcze też kwitnie ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko masz dziewczyno energii tylko pozazdrościć,ja w tym roku trochę przystopowałam ,przez co wszystko robię wolniej,i stad te wszystkie zaległości.Działeczka chyba jeszcze nie nastawia się na jesień,wcale tego nie widać ;:215 ,takie papużki dostałam od sąsiadki ale z racji dużych opadów chyba mi zgniła.Serdecznie pozdrawiam :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, fioletowa kobea ma to do siebie, że najpierw jest biała, a dopiero później fioletowieje. Na przyszłość możesz poznać jaką masz kobeę po kolorze gałązek. Ta fioletowa ma gałązki ciemne, czerwone. A biała ma gałązki zieloniutkie ;:108
A ja jeszcze się wzbraniam przed sprzątaniem na działce, ale też już pomaleńku zaczynam.
Zazdroszczę Ci tego morza na co dzień ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko kochana moja słodka ;:196 ;:196 ;:196
Zauroczyła mnie Twoja trojeść amerykańska. ;:215 Gdybyś mogła nasionka ;:180 ;:180 Byłabym Ci bardzo, ale to bardzo wdzięczna. ;:167
Kobea wspaniale Ci kwitnie, ;:63 ;:63 a co do zmiany koloru rozwijających się kwiatów, to jest tak, jak napisała Iwonka1. ;:108
W ogóle jeszcze bardzo kolorowa jest Twoja działeczka, a jeśli pogoda pozwoli, niejeden raz będziesz nią cieszyła oczęta przed zimą, czego z całego serca Ci życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Dni mijają szybko i coraz szybciej, ja w prcy, na działce, w domu, na grzybkach i z wnuczkami, spieszymy sie póki jeszcze ciepło. Dziś pogoda nawet fajna, ciepło do południa, pod wieczór deszcz i burza, ale wtedy już w domku pracowałam, więc mi to nie przeszkadzało.
Lucynko oczywiście, że dostaniesz nasionka :wit
Iwonko, tego nie wiedziałam, i cieszyłam sie jednego dnia białą, a następnego fioletową kobeą ;:306 , ja zaczynam pomału doniczkowce zbierać, resztę zrobię pózniej, u nas w tym tygodniu świętujemy 40lecie naszych działek, oby pogoda dopisała, staram się więc aby goście nie byli zawiedzeni oglądając naszą działeczkę ;:108
Teresko lato zleciało, a Ty mnie nie odwiedziłas, z chęcia podziele się nasionkami papużek :wit
Ewuniu, jesień, o ile ciepła i nie mocno deszczowa też może być piękna, ja jesienna dziewczyna jestem, lubie jesień, ale nie zbyt deszczową własnie ;:108
Jadziu jeśli zadowoli Ciebie kawałeczek to ukopię troszkę, nie zbyt rozrosnięty on, ale podziele się :wit
Kilka zdjęć dzaiłeczki zbliżającej się do jesieni :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, gdyby nie ta jesienna pogoda, roślinki prezentowałyby się znacznie bardziej elegancko. :oops:
Ale poczekaj. Jeszcze będzie przepięknie, ;:63 jeszcze nacieszysz się działeczką. :tan
Słoneczka życzę i zdróweczka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 ;:196 może wiosną, bo teraz byłoby szkoda ,gdyby przez podział miała zasnąć na zawsze .Jednak zima to zima i naruszona sadzonka mogłaby to okropnie przeżyć .U Ciebie już kwitną jesienne krokusy ????? albo Zimowity bo u mnie jeszcze nie zauważyłam kwiatków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tez zaczynają i u mnie kwitnąć jesienne krokusy a perowska coś u mnie nie chce rosnąć choć już kilka razy ją kupowałam i znikała .. Trawy tez masz ładne im deszcz u mnie właśnie pomógł bo marnie wyglądały ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko z chęcią przyjmę od Ciebie nasionka papużek,ja dzisiaj byłam w Baszkowicach ,kupiłam sobie żółwika,kilka lilii i czosnek ozdobny ,widziałam u Martusi i bardzo mi się spodobał no i wiśnie .Mam nadzieje ,że nasze spotkanie kiedys dojdzie do skutku,wszystko się unormuje,córka teraz jest większość czasu u mnie ,bo lekarz zalecił leżenie więc jak wracam z pracy to zajmuje się wnuczką a uwierz ,że to mały cudowny diabełek.Pozdrawiam Cię serdecznie i ;:3 życzę :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, szybciej, coraz szybciej... czas zasuwa niesamowicie. A teraz jak dni stają się coraz krótsze dopiero to będzie widać.
U mnie wszystkie zimowity i krokusy jesienne przepadły. Nie wiem czy je usunęłam przypadkowo? Hmm...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”