Moja nowa wymarzona działka cz.13
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13
Iwonko budleje szaleją! prześliczne! Moja/Twoja niska ciemna niestety nie wyszła po zimie, ale wzięłam gałązkę od Martusi i mam dalej nadzieję na nią
Ja też mam nadzieję że któregoś lata papużki usiądą na mojej szklance 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko...te " buszowate zdjęcia"... dają obraz Twojej przebogatej w rośliny działeczce!
Nie wiedziałam, że mogę być posiadaczką takich "papużek"bo trojeść amerykańską mam jakoś nie zauważyłam
tych nasienników bo je wycinam ale w tym roku jeszcze nie zdążyłam...Koleżanki moje ostatnio wykopywały ją u mnie,może coś zostawiły i dla mnie..Sprawdzę...
Nie wiedziałam, że mogę być posiadaczką takich "papużek"bo trojeść amerykańską mam jakoś nie zauważyłam
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja mam trojeść bulwiastą i nie ma tak pięknych nasionek ,w razie czego jak będziesz miała nadwyżki tej tojeści to możemy się wymienić . Ładnie wyglądają te papużki .. Moje budleje jeszcze w doniczkach nabierają korzeni aby lepiej się przyjąć na moich piaskach .. Mam już biała a dokupiłam jasno i ciemno liliową i skrętnolistną ..
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie dziewczyny kochane
Jesień idzie a ja dalej w niedoczasie
Na reszcie Adaś zbudował mi zadaszenie na doniczki i inne takie ogrodnicze narzędzia, może będe miała w końcu jakis porządek
Na działeczce coraz bardziej czuć, że zbliża się jesień
, na reszcie wysadziłam wszystkie swoje doniczki, teraz tylko zbieranie wysuszonych roślin i kosic trawę zostaje.
Janeczko ok, wiosną czy jesienią chcesz się wymienić?
Maryniu one są tak fajne i niespotykane nasiona, wycinam żeby nie rozsiewała mi się a przy okazji mam ozdobę
Marysiu z budlejami to tak różnie, no ale mam nadzieję, że Ci się uda z Martusiową budlejką
Jadziu dziękuję
A floks jest młody, słabo przyrasta, ale sprawdzę jak wygląda, jeśli się da kawałek ukopać to dam znać
Kropelko to znaczy, że masz też z sąsiadami problemy
roslinka to już Jadzia powiedziała
Małgosiu Jadzia napisała, to trojeść amerykańska, lilie faktycznie pózno wsadzone, kupiłam na przecenie cebulki, resztka i jeszcze zdążyły zakwitnąć

Jesień idzie a ja dalej w niedoczasie
Na reszcie Adaś zbudował mi zadaszenie na doniczki i inne takie ogrodnicze narzędzia, może będe miała w końcu jakis porządek
Na działeczce coraz bardziej czuć, że zbliża się jesień
Janeczko ok, wiosną czy jesienią chcesz się wymienić?
Maryniu one są tak fajne i niespotykane nasiona, wycinam żeby nie rozsiewała mi się a przy okazji mam ozdobę
Marysiu z budlejami to tak różnie, no ale mam nadzieję, że Ci się uda z Martusiową budlejką
Jadziu dziękuję
Kropelko to znaczy, że masz też z sąsiadami problemy
Małgosiu Jadzia napisała, to trojeść amerykańska, lilie faktycznie pózno wsadzone, kupiłam na przecenie cebulki, resztka i jeszcze zdążyły zakwitnąć

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko wiem ,ze te gatunki słabo przybierają na ciałko ,chociaż ja swojego gdy miałam nawet podzieliłam, a przywiozłam go z Niemiec tu na forum zrobił wtedy furorę, lecz kiedy to było
Jednak pewnej wiosny nie powstał
U siebie mam Trojeść bulwiastą ma cudne pomarańczowe kwiaty jednak troche mam obawy czy nie za ekspansywna do mojego ogródka .No cóż ewentualnie pójdzie w donicę. Fajny rozchodnik Iwonko https://images81.fotosik.pl/780/6467634297317135med.jpg powoli trzeba będzie zacząć sprzątanie wszystkiego.Miłej niedzieli
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Iwonko jesień to tez piękna pora roku
... mgły, zapach ogniska, szeleszczące trawy i liście i te przygotowania do wiosny... sadzenie cebulek... zbieranie nasionek ... Nie ma kiedy się nudzić
Fajnie że masz schowanko na ogrodnicze zabawki
mnie nadal takiego miejsca brakuję
Kobea piękna... moja jeszcze też kwitnie 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko masz dziewczyno energii tylko pozazdrościć,ja w tym roku trochę przystopowałam ,przez co wszystko robię wolniej,i stad te wszystkie zaległości.Działeczka chyba jeszcze nie nastawia się na jesień,wcale tego nie widać
,takie papużki dostałam od sąsiadki ale z racji dużych opadów chyba mi zgniła.Serdecznie pozdrawiam 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Iwonko, fioletowa kobea ma to do siebie, że najpierw jest biała, a dopiero później fioletowieje. Na przyszłość możesz poznać jaką masz kobeę po kolorze gałązek. Ta fioletowa ma gałązki ciemne, czerwone. A biała ma gałązki zieloniutkie
A ja jeszcze się wzbraniam przed sprzątaniem na działce, ale też już pomaleńku zaczynam.
Zazdroszczę Ci tego morza na co dzień
A ja jeszcze się wzbraniam przed sprzątaniem na działce, ale też już pomaleńku zaczynam.
Zazdroszczę Ci tego morza na co dzień
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko kochana moja słodka
Zauroczyła mnie Twoja trojeść amerykańska.
Gdybyś mogła nasionka
Byłabym Ci bardzo, ale to bardzo wdzięczna.
Kobea wspaniale Ci kwitnie,
a co do zmiany koloru rozwijających się kwiatów, to jest tak, jak napisała Iwonka1.
W ogóle jeszcze bardzo kolorowa jest Twoja działeczka, a jeśli pogoda pozwoli, niejeden raz będziesz nią cieszyła oczęta przed zimą, czego z całego serca Ci życzę.

Zauroczyła mnie Twoja trojeść amerykańska.
Kobea wspaniale Ci kwitnie,
W ogóle jeszcze bardzo kolorowa jest Twoja działeczka, a jeśli pogoda pozwoli, niejeden raz będziesz nią cieszyła oczęta przed zimą, czego z całego serca Ci życzę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Dni mijają szybko i coraz szybciej, ja w prcy, na działce, w domu, na grzybkach i z wnuczkami, spieszymy sie póki jeszcze ciepło. Dziś pogoda nawet fajna, ciepło do południa, pod wieczór deszcz i burza, ale wtedy już w domku pracowałam, więc mi to nie przeszkadzało.
Lucynko oczywiście, że dostaniesz nasionka
Iwonko, tego nie wiedziałam, i cieszyłam sie jednego dnia białą, a następnego fioletową kobeą
, ja zaczynam pomału doniczkowce zbierać, resztę zrobię pózniej, u nas w tym tygodniu świętujemy 40lecie naszych działek, oby pogoda dopisała, staram się więc aby goście nie byli zawiedzeni oglądając naszą działeczkę
Teresko lato zleciało, a Ty mnie nie odwiedziłas, z chęcia podziele się nasionkami papużek
Ewuniu, jesień, o ile ciepła i nie mocno deszczowa też może być piękna, ja jesienna dziewczyna jestem, lubie jesień, ale nie zbyt deszczową własnie
Jadziu jeśli zadowoli Ciebie kawałeczek to ukopię troszkę, nie zbyt rozrosnięty on, ale podziele się
Kilka zdjęć dzaiłeczki zbliżającej się do jesieni

Dni mijają szybko i coraz szybciej, ja w prcy, na działce, w domu, na grzybkach i z wnuczkami, spieszymy sie póki jeszcze ciepło. Dziś pogoda nawet fajna, ciepło do południa, pod wieczór deszcz i burza, ale wtedy już w domku pracowałam, więc mi to nie przeszkadzało.
Lucynko oczywiście, że dostaniesz nasionka
Iwonko, tego nie wiedziałam, i cieszyłam sie jednego dnia białą, a następnego fioletową kobeą
Teresko lato zleciało, a Ty mnie nie odwiedziłas, z chęcia podziele się nasionkami papużek
Ewuniu, jesień, o ile ciepła i nie mocno deszczowa też może być piękna, ja jesienna dziewczyna jestem, lubie jesień, ale nie zbyt deszczową własnie
Jadziu jeśli zadowoli Ciebie kawałeczek to ukopię troszkę, nie zbyt rozrosnięty on, ale podziele się
Kilka zdjęć dzaiłeczki zbliżającej się do jesieni

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, gdyby nie ta jesienna pogoda, roślinki prezentowałyby się znacznie bardziej elegancko.
Ale poczekaj. Jeszcze będzie przepięknie,
jeszcze nacieszysz się działeczką.
Słoneczka życzę i zdróweczka.

Ale poczekaj. Jeszcze będzie przepięknie,
Słoneczka życzę i zdróweczka.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko
może wiosną, bo teraz byłoby szkoda ,gdyby przez podział miała zasnąć na zawsze .Jednak zima to zima i naruszona sadzonka mogłaby to okropnie przeżyć .U Ciebie już kwitną jesienne krokusy ????? albo Zimowity bo u mnie jeszcze nie zauważyłam kwiatków
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Tez zaczynają i u mnie kwitnąć jesienne krokusy a perowska coś u mnie nie chce rosnąć choć już kilka razy ją kupowałam i znikała .. Trawy tez masz ładne im deszcz u mnie właśnie pomógł bo marnie wyglądały ..
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Iwonko z chęcią przyjmę od Ciebie nasionka papużek,ja dzisiaj byłam w Baszkowicach ,kupiłam sobie żółwika,kilka lilii i czosnek ozdobny ,widziałam u Martusi i bardzo mi się spodobał no i wiśnie .Mam nadzieje ,że nasze spotkanie kiedys dojdzie do skutku,wszystko się unormuje,córka teraz jest większość czasu u mnie ,bo lekarz zalecił leżenie więc jak wracam z pracy to zajmuje się wnuczką a uwierz ,że to mały cudowny diabełek.Pozdrawiam Cię serdecznie i
życzę 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko, szybciej, coraz szybciej... czas zasuwa niesamowicie. A teraz jak dni stają się coraz krótsze dopiero to będzie widać.
U mnie wszystkie zimowity i krokusy jesienne przepadły. Nie wiem czy je usunęłam przypadkowo? Hmm...
U mnie wszystkie zimowity i krokusy jesienne przepadły. Nie wiem czy je usunęłam przypadkowo? Hmm...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468