Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Łał ;:oj ależ masz cudne poletko koron ;:333 i wielka kępa Psizęba Jesienią przesadziłam mojego na nowe miejsce i już widzę ,ze następna para listków się pojawiła .Czytałam ,że nie lubią współtowarzyszy ;:333 U mnie korony nie chcą rosnąć zamiast rozrastać się karłowacieją i po nich ;:222 .Nie wiem dlaczego.Tyle wolnego miejsca na rabatach to mam tylko wiosną ;:306 Anemony pojawiają mi sie w różnych miejscach tylko nie tam gdzie je posadziłam . :;230 Nawet na ścieżce w kamieniach sobie wyrosną.No to mile spędzonego weekendu na działce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ dużo koron ;:oj
Nigdy tyle nie widziałam w jednym miejscu ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne , ciekawe roślinki. ;:333
;:oj ależ tych koron .Tyle ich posadziłaś ?Czy tak ci się pięknie rozmnożyły ??
nigdzie jeszcze takiego poletka koron nie widziałam ;:180
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonka działka mamy ukwiecona jakby mieszkała wi innym miejscu kuli ziemskiej ;:306 Korony w imponującej ilości ;:333 Prezentują się dostojnie jak nazwa ich zobowiązuje :D a krecika to pewnie w najbliższej okolicy nie uświadczy ;:108 A co to są za żółte piękności na pierwszym zdjęciu ;:173 Pogodnego weekendu ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ewelinko, moje chłopaki do pielenia ;:oj :;230 :;230 :;230 Nigdy w życiu ;:185 Nie wiem dlaczego, bo zarówno mój tata, jak i teść pielą. EM i synowie jeżdżą ze mną tylko wtedy, gdy czeka nas jakaś cięższa praca. No i do koszenia trawnika. Właściwie mogłabym robić to sama, ale chcę żeby i oni mieli swój udział w pracach na działce. A ja wtedy mogę sobie poczytać książeczkę :heja
Tort zabezpieczyłam, ale jak widać niedostatecznie.
Aniu, to kwitnąca czereśnia u moich rodziców. Były dwie, teraz z drugiej został już tylko pień i jeden, mocno już podparty konar. Jednak owocuje i to dość obficie i tata ją ratuje jak tylko może ;:63
Jadziu, korony tak cudnie rosną u moich rodziców. U mnie w tym roku zakwitła tylko jedna kępka ;:222 Psiząb tez zakwitł dopiero w kolejnym roku po przesadzeniu. Teraz nie będę już ich ruszać. Moje dużo skromniejsze ;:108 Anemony kiedyś skutecznie wypieliłam , teraz wzięłam ponownie od mamy.
Kasiu, mama ma sporą działkę, a właściwie trzy, połączone w całość. I może sobie pozwolić na takie ilości kwiatów jednego gatunku.
Aniu, cebule koron są w ogrodzie już od lat i z czasem ich ilość się zwiększyła. W tym miejscu są chyba drugi lub trzeci rok. A działka jest moich rodziców i to właśnie tam, tak cudnie zakwitły.
Ewa, kretów rzeczywiście nie ma. Ale któregoś roku były nornice i masowo zjadały buraki i selery ;:306 Kwiatów nie ruszały ;:108 Na pierwszym zdjęciu jest Psiząb ;:108 Jego cebulki kształtem przypominają psie kły.

Cieszę się, że kwiaty mojej mamy przypadły Wam do gustu. Mama będzie zadowolona, jak jej powtórzę Wasze zachwyty ;:196

Słonecznego weekendu :wit
jagusia111

Post »

Iwonko, ale możesz sobie pogratulować zrobienia wyśmienitego tortu skoro nawet nie doczekał do rana ;:306 .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko, no kwitnie u Ciebie wszystko na całego :) a ilość koron cesarskich kwitnących ;:oj wow robi wrażenie ;:63 piwonia (nie wiem to chyba koperkowa) z pączkami piękna, marzy mi się taka do mojej kolekcji zwykłych hehe :) Miło, że pamiętałaś nazwę tulipanka już zapisałem :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko to jeszcze ja sie pozachwycam koronami Twojej mamy, są przepiekne, no w ogóle te kepy całe kwiatów wygladaja bajecznie ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jakie cudowne pole cesarskich koron ;:333 Podziwiam, bo u mnie jak kwitły dwie tak dalej te same dwie kwitną. :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I ja dołączę w zachwytach nad niebywałej urody i ilości koron i psizębu u Twoich Rodziców Iwonko! ;:138 ;:138 ;:138 Mój pz ma pewnie ze 3 lata ale przyrosty ma niewielkie pewnie przesadzić go trzeba będzie bo przycupnęła przy nim zbyt blisko szałwia a skoro nie lubi towarzystwa to wszystko jasne!... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko! Korony cesarskie!!! ;:138 ;:138 W dodatku prawie wszystkie kwitną!!! ;:138 ;:138 ;:138
I psizęby, i irysy, i wszystkie: cudeńka prawdziwe! ;:63 ;:63
Brak słów.
Niech im słonko świeci i grzeje. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , no właśnie , mnie moje PZ w ilości 2 sztuk gdzieś zgineły ;:202 , więc chyba jutro pognam do szkółki i znowu kupię ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ależ ładny widok, takie pole koron cesarskich! Gratulacje dla Mamy, że się tylu ich dochowała ;:138
Współczuję przygody z tortem, mnie kiedyś to spotkało z ciastem z makiem i mrówkami faraonkami, niestety nim Mama wypatrzyła je w tym cieście to my z Tatą już po kawałku zjedliśmy :;230 Trochę mnie to bawi, a trochę dalej trzęsie na to wspomnienie :lol:
Przez to poletko koron które musiałam natychmiast pochwalić nie zajrzałam na poprzednią stronę i dopiero teraz doczytuję, że psiunio coś Ci w ogrodzie narozrabiał, jeszcze nie wiem co zbroił, ale bardzo mi się podoba to co piszesz, roślin jest mnóstwo a pies ze swoim oddanym sercem tylko jeden ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aaaa Iwonko to u Twojej mamy takie cudne korony i Psizęby szacun ;:108 Będąc po róże przechodziłyśmy obok można powiedzieć zaniedbanego ogródka, a korony rosły tam jak szalone na kwaśnym stanowisku pod świerkami jedna obok drugiej ;:oj . Trochę zazdrościłam temu komuś ,że nie dba, a tak mu cudnie rosną korony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Pisałaś, że nie lubisz sadzenia cebul w koszyczki. Ale dobrze, że to robisz! ;:333 To co najmniej daje im szanse na długowieczność :idea:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”