Bukszpany Lemonki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Bukszpany Lemonki

Post »

Dzięki za życzenia :) Niedziela rzeczywiście była miłym dniem :) Mam nadzieję, że dla Ciebie także, Maryniu. Świetnie, że zrobiłaś zdjęcia ;:oj Będzie co oglądać. Ja dziś też zrobiłam trochę, ale znów wieczorem jak ostatnio. Nie zdążyłam wcześniej a szkoda bo światło byłoby ładniejsze. No, ale ważne,że dokumentacja jest :D
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę wczorajszej działki :) Piwonia tak cudnie pachnie ;:138 Jest niesamowita! Piękniejsza jest od tych czerwonych/bordowych o niebo. Mam jeszcze chyba trzy kępy, które jeszcze nie kwitły choć są już duże. Nie wiem jakie będą miały kwiaty. Może za rok się uda. Tę białą piwonie kocham ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, ja też uwielbiam piwonie i ich zapach. Kojarzą mi się z dzieciństwem (niekiedy tato dostawał od uczniów na koniec roku szkolnego oraz spory krzaczek obficie kwitł u babci). Rok, czy dwa lata temu próbowałam z płatków zrobić perfumę, ale bez szału :wink:
Piękne czosnki.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czosnki przekwitają a takie fajne zdjęcia z nimi w roli głównej się udawały! ;:138 Piwoniowy szał się zaczyna w ogrodach. U mnie jeszcze pąki a zakwitną i takie,które nie kwitły od kilku lat..Czekam... ;:65
Fajną sesyjkę zdjęciową zaliczyłaś! ;:138
Miłego dnia Iza! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Izunia dzieje się na tym Twoim balkonie! ;:oj W sumie dobrzy pomysł, bo co się używa w kuchni, to masz pod ręką, a kwiatki i relaksik na działce :)
Dobrze pamiętam, że tej jasnej delikatnej piwonii to masz cały szpaler? Czy to tych ciemnych, bo już nie pamiętam, ale chyba któreś tak sadziłaś? Jak coś pomyliłam, to przepraszam :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, dzięki za odwiedziny :) Ty masz miłe skojarzenia z piwoniami a ja mam podobne m.in. z łubinem, wiem jak to dobrze działa na psychikę :) Lubie takie wspomnienia zapachowe czy wizualne ;:167

Maryniu, dziękuję :) Masz racje z czosnkami, są wyjątkowo fotogeniczne. Szkoda, że juz ich czas się kończy. Piwonie u mnie niektóre juz przekwitły, inne dopiero się czają a jeszcze inne kwitną teraz właśnie :)

Aga, fajnie, że wpadłaś :) Balkonik bardzo lubię :) Kilka razy dziennie na niego wychodzę i ciągle zerkam przez okno z pokoju. Szpaler piwonii ciemnych mam. Nie masz za co przepraszać :) TA jasne jest dużo ładniejsza nić te ciemne a ciemnych mam więcej :lol:
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witam imienniczkę :wit :wit
Pytałaś o dalie i cynie czy kwitna całe lato: dalie najczęściej zaczynają w czerwcu...przeważnie w drugiej połowie,albo i później to zależy od terminu sadzenia i nie tylko...i kwitną do samych przymrozków.Cynie to tez kwiaty lata...przeważnie kwitną całe lato.Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iza na balkonie swoje zioła i pomidorki do kanapek to jest teraz na czasie :D Rozmaryn u Ciebie dorodny.Ja kupiłam aż jedną sadzonkę i do tego malutką,bo pani powiedziała,że się ładnie rozrośnie ;:306 Papryka zostanie na balkonie? W poprzednim roku na próbę zakupiłam gotową sadzonkę i posadziłam do gruntu.Dwie małe papryczki wyhodowałam ;:108
Piwonii czas nadszedł,też je bardzo lubię,ale niestety już kolejny rok czekam na choćby jeden pąk u kilkuletniej lidlowskiej ;:222
Płytko posadzona,nawóz i inne bajery,a ona nie raczy nic pokazać.Nawet nie wiem co to za kolor,już nie pamiętam co kupowałam ;:131
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, dzięki za odpowiedzi :) Ja chciałabym kupic juz kwitnące sadzonki, widziałam bardzo ładne. Te, które rok temu sadziłam chyba zgniły albo coś je zjadło jak były maleńkie. Dlatego postanowiłam w tym roku kupić gotowe :D

Aniu, rozmaryn ładny jest, ale raczej niewielki. Fajnie pachną te wszystkie zioła jak się je dotknie ;:oj Papryka na balkonie zostanie. W zeszłym roku miałam kilka doniczek z innymi paprykami ze swojego siewu i się ładnie w większości sprawdziły. Cayenne bardzo ładnie obrodziły, do dziś używam suszonych :) Miałam jeszcze słodkie, żółte, ale one mało miały owoców.
Szkoda, że piwonia Ci nie kwitnie. U mnie są dwie takie :?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

I kwiatuszki piękne i balkon. Podziwiam, że udaje Ci się utrzymać rośliny na balkonie. U mnie zawsze mszyce i mączliki dokańczały dzieła..
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Balkon bardzo smakowity ;:138 Chyba słoneczny masz...U mnie niestety słońca jak na lekarstwo. Najlepiej udają się begonie i niecierpki, chociaż wiosną służy jako przechowalnia dla wszystkich kupionych roślin działkowych.
Mam 2 podobne pergole. Służą mi od wielu lat na działce. Nawet zimę spędzają na rabacie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam je w Lidlu. W tym roku były podobne w Biedronce, ale z cieńszego drutu.
Łubin też lubię, choć moje kwiatowe wspomnienia to malwy, nagietki i nasturcje w ogrodzie mojej Babci ;:167 A czosnki odkryłam dopiero na FO.
Cynie polecam. Są zdrowe, wytrzymałe i lubią je motyle. Długo kwitną i dobrze radzą sobie w wazonie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Asparagus na działce masz przepiękny zwłaszcza w połączeniu z kwiatami i piękny też ten Twój balkonik zmobilizowałaś mnie do zrobienia mojego dziś ruszam do dzieła. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam! Co tu taka cisza ??? Gdzie fotorelacje z działki czy z balkonu choćby????
Miłego dnia Izo! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, z tymi szkodnikami to u mnie też nie zawsze jest różowo, ale ogólnie jestem zadowolona z balkonu. Co ja mówię! Ja kocham ten balkon ;:173

Izuś, balkon mam częściowo słoneczny, Dobrze jednak, że w pewnym momencie dnia słońce chowa się za drzewa bo inaczej wszystko by pomdlało. Ta pergola tez jest z Lidla sprzed kilku lat :) Fajna jest. Wspomnienia z babcinego ogródka to u mnie oprócz łubinu tulipany, konwalie i porzeczki :D Z tymi cyniami to nie wiem co zrobic bo znajoma powiedziała, że ślimaki je kochają. Tak samo jak dalie, te też chciałam kupić :| Czosnki też dopiero niedawno odkryłam :lol:

Alicjo, jak tam balkon? Zrobiłaś zazielenienie? ;:173

Maryniu, no jakoś przycichł wątek. Mam zaległe fotki z balkonu to zaraz wrzucę 8-)

Isia, witam Cię ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”