Dap37 685ott. Jakoś może doczłapie do 300kg (mam taką nadzieję). Ostatnie zimne noce mocno dyni zaszkodziły. Diametralnie zwolniła i widać małe pęknięcia na skórce.
Tempo wzrostu spadło, w ciągu dwóch dni z 16-17kg za dobę do 8 kg. Do tego małe pęknięcia na skórce gęsto rozłożone i przebarwienia na skórce. Nie napawa optymizmem
U mnie w nocy gradobicie wszystkie liście podziurawiło mam nadzieję że jakoś się z tego podniesie
Stan z wczoraj DAP 29 OTT583 dotychczas przyrost utrzymywał się w granicach 11-12kg, zobaczymy jak dalej będzie rosła i jak odżyje bo póki co wygląda nieciekawie.
Masakryczny widok. U mnie grad padał tydzień temu ale nie narobił aż tak mocnych strat.
Mam nadzieje, że nie odbije się to zbyt mocno niekorzystnie na wzroście. na pewno trzeba zastosować jakiś oprysk by choroba grzybowa nie weszła w świeże rany na liściach.
U mnie wybiło 200kg. Mam nadzieje, że dynia troszke przyśpieszy jeszcze, bo do 500kg daleko.
ogrodnikk Rośnie podobnie jak zeszłoroczna liderka. No ma jeden dzień opóźnienia. Zdjęć nie mam, bo wróce dopiero w niedziele, a i tak są pokrzyżowane dwa krzaki na małym poletku, więc nić się nie wywnioskuje.
Dzięki za link.
Sky12 Takie przyrosty to dla mnie marzenie. Masz zdjęcie z większej odległości? Bo z tego nie wygląda na tyle OTT.
Sky12 bardzo fajne przyrosty, te 300kg o których piszesz to padnie lada dzień przy takim tempie . U mnie maksymalny przyrost nie przekroczył jeszcze nigdy 15kg na dobę. Też zaobserwowałem, że dynie kilka temu wyraźnie zwolniły ale teraz znów przyspieszyły - ostatniej doby 2095 +15,4kg (ale noc była bardzo ciepła - 23 było 25oC).
Pozdrawiam, Mateusz Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.