Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Strzępiaste, tak strzępiaste trzeba nabyć, nie mam ani jednego ;:204 To niebezpieczne zaczynac myslec w maju o jesiennych zakupach - ale co zrobić jak wszedzie inspirują :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się, że jesteś zadowolona z Guernsey Cream, bo właśnie dzisiaj do mnie przyjechała i mam nadzieję, że i u mnie będzie ładnie rosła :wink: Tulipany cudne ;:167
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, festiwal tulipanów u Ciebie! ;:63 Pięknie zaczął się nowy sezon na Twojej działce. Okazuje się, że są też plusy zimnej wiosny - tulipany dłużej trzymają kwiaty. Ślicznie prezentuje się Twój ogród, jak zwykle ;:224 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aniu!
Jakie piękne tulipany ;:oj.
A moje (nie tak liczne) dziś przywalił śnieg ;:oj.

;:196 Jagi
PS. Kobea rośnie w kuchni,zwiesza się z parapetu, zaraz sięgnie podłogi ;:218, a pogoda nie pozwala nawet na hartowanie sadzonek, co dopiero na posadzenie w ogrodzie ;:219.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zimno cały czas,czekam na ocieplenie jak wszyscy. Wczoraj padał deszcz,dopiero w czwartek ma być 17 stopni. W weekend ma być dość ciepło,ale deszczowo. Przymrozki ominęły teraz mój rejon,ale to żadne pocieszenie,bo wcześniej narobiły szkód.
Tulipany na balkonie przekwitają,cebulki wysuszę i posadzę na działce. Nowy clematis Rubra wypuścił pędy,już dawno na balkonie powojnika nie miałam,bo się na nie obraziłam na dłuższy czas.
O tej porze miałam już pelargonie,teraz nawet ich nie kupiłam,wszystko do tyłu. Miałam złożyć zamówienie na nowe powojniki,ale chęci mi zabrakło i tego dreszczyku emocji.
Czekam z niecierpliwością na pierwszy pączek różany,może wtedy obudzi się we mnie energia na wiosnę ;:108

Aneczka ja wiem,że miałaś koncepcję i czerwone psują kompozycję i to bardzo.czerwonych bym nie zdzierżyła w pastelach ;:124 W tym roku wszystko mi się zgadza,kocham je wszystkie. Biedronkowe Purple Pion cudne,jak będą jesienią to dokupię.
Jestem ciekawa reszty,bo jak wyjeżdżałam 4 dni temu to były mocno zamknięte.

Alibi

Obrazek

Krysiu jak tylko pojadę to pstryknę fotę tajemniczemu tulipanowi. Podejrzewam,że to spóźniony Purple Pion...Róże dostały mocno w liście,żal mi moich różyczek,ale one są silne i się odbudują.

Obrazek

Grażynko dobrze,że chociaż tulipany ładnie kwitną,bo tak to depresja murowana:)
Wczoraj padało,dziś zimno,róże późno zakwitną. Na szczęście nie było przymrozku ostatnio.

Obrazek

Iwonko ja kupuję na sztuki cebule w Bricomarche i wszystkie zgodne.
Przymrozki ominęły teraz mój rejon. Wcześniej pomroziło solidnie.
Mam nadzieję,że Twoje cudne różyczki nie pomarzły.

Obrazek

Basiu już znów za działką tęsknię,zawsze myślę co nowego zastanę jak przyjadę?
Może uda mi się jutro wyskoczyć...

Obrazek

Małgosiu ja lubię wiedzieć jak dany tulipan się nazywa,ale niestety nie mam do nich pamięci.
Wtykam w ziemię etykietę od torebki,ale później deszcz i wiatr unicestwia napis i znów są bezimienne. Teraz wzięłam się na sposób i najpierw fotografuję torebki z cebulami,a potem identyfikuję z tym co na rabacie.

Obrazek

Aniu-anabuko na szczęście nie przymroziło,czekam na ocieplenie,niech już ruszą te biedne,zmarznięte i zmoczone rośliny:)

Obrazek

Monika jesienią dokupowałam kolejne torebki w sklepach ogrodniczych i dyskontach.
Teraz widzę,że to miało sens,bo jest na co popatrzeć i popodziwiać.
Zanim różyczki nabiorą listków i pączków to chociaż tulipany cieszą nasze oczy.
W tym roku długo kwitną,bo temperatury niskie.
Na pewno ładnie skomponujesz jesienią rabaty:)Guernsey Cream do fioletowej róży będzie pasował jak najbardziej,ale on wysoko nie rośnie. Z niebieskich to Solina lub Justa,to pewniaki :)

Obrazek

Piotrze powojnik mnie cieszy i daje nadzieję,że znów je polubię,zobaczymy co to za jeden ten gagatek...

Obrazek

Elwi to cudo to tulipan Brest,mam opakowanie po zestawieniu,gdzie w połączeniu był z Mount Tacoma. Po raz pierwszy mam takie cuda i nie mogę się na nie napatrzeć. Jak tworzyłam rabatę hortensjową w miejsce skalniaka to pomyślałam,że na wiosnę będzie smutno zanim podrosną hortensje. Stąd pomysł z cebulowymi. Swoją drogą narozrabiałam,chyba za mocno przycięłam hortensje. Dać mi tylko sekator to jak się dorwę...Ogrodówki wszystkie zmarzły,bukietówki tez dostały po ,liściach,a na pniu nie wiem,czy w ogóle zakwitnie w tym roku...

Brest

Obrazek

Violu jeszcze nigdy nie wykopywałam cebul tulipanów,po prostu nowe dokupuję ;:108
Zauważyłam,że one nawet po trzech latach wyrastają z cebulek przybyszowych. No wiadomo takich bukietów jak w pierwszym roku nie zanotowałam,ale jakieś pojedyncze wychodzą.
Powojnik Guernsey zawsze tak szybko tworzy pąki,chociaż jeden dobrze rośnie:)

Obrazek

Ewelinko tulipany cieszą i oby jak najdłużej :)Oj ciepełka brakuje roślinkom,stanęły w miejscu.
Tobie również słonka życzę:)

Obrazek

Ann85 hehe fajnie napisałaś,widzę,że Ty już pomału o jesiennych zakupach myślisz?
No tak wszędzie wkoło tulipany,ja też zapisuję odmiany co u kogoś wypatrzę:)

Obrazek

Małgosiu życzę,by ładnie Ci kwitł nowy nabytek:)

Obrazek

Kasiu dziękuję,oby kwitły jak najdłużej,a w międzyczasie czekam na pierwszy,różany pączek:)

Obrazek

Życzę wszystkim ciepełka,by przyszło wreszcie i ogrzało nasze roślinki :uszy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anus :wit
To dobrze, że nic nie poniszczylo roślin.
Ja dziś w biegu rzuciłam okiem na ogród. Nie wszystko dojrzalam.Ciekawa jestem jak na działce. .Jak moje hostusie ?
Tam zawsze zimniej.No trudno jak będzie to będzie.
Ale śniegu 10 maja nie pamiętam.
Tulipanki masz naprawdę przepiękne.
Dziękuję i Tobie też życzę słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Piękne tulipanowe portreciki... Oczywiście Aniu, że ja juz sie przygotowuję na jesień, teoretycznie jest to sposób na uniknięcie spontanicznych, chaotycznych zakupów na łapu capu... Teoretycznie, oczywiście... ;:209
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tak sobie myślę, że dobrze, że nie kupiłaś jeszcze tych pelargonii - moje jednoroczne stoją 2 tygodnie w garażu, bo strach je na dwór wynieść :evil: Kupiłam pierwszy raz (pod wpływem forum) Heliotropa i Żeniszka - ależ to cudne roślinki ;:oj
Twoje tulipany pięknie wyglądają jak na tak zwariowaną pogodę ;:108
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu śliczne tulipany w ślicznych kolorkach ;:215
Powojnik już tuż tuż, tylko czekać na kwiatuchy.
Zimnica i u mnie, przymrozek przygruntowy przywitał mnie wczoraj i przedwczoraj :evil:
Do kwitnienia róż to pewnie sobie poczekamy jak aura szybko się nie zmieni ;:192
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu i u mnie w skrzynkach pusto ,nawet nie mam koncepcji co wsadzić ,a na rynku dopiero w ten wtorek wystawili rośliny na stoisku gdzie lubię kupować i chętnych do kupna nie było ,chyba wszyscy jacyś tacy zdołowani tą pogodą i wszyscy czekają na lepszą pogodę ;:108 Ja w tym roku stawiam na clematisy,no coś musi się piąć po pergolach skoro róże pnące ścięte do kopca,zanim odrosną może clematisy pocieszą trochę oko ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Całe szczęście , że nas jesienią naszło na tulipanowe zakupy. :lol:
Teraz przynajmniej jest czym oko pocieszyć.
Chyba też mam podobne tulipany , jak Twój tajemniczy.
Te kupowałam już na jakiejś internetowej wyprzedaży.
Z nadzieją oglądam niezawodne róże typu Nevada czy Lykkefund.
Pozostałe to już loteria.
:wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękne kępy tulipanów. ;:215
U mnie tylko kilka nowo posadzonych wyszło reszta jakoś tak w rozsypce się pojawiła, pewno poszły w nowe cebulki zamiast w kwiaty.
Jak tam po przymrozkach, wszystko w porządku - mam nadzieję.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . No popatrz, niby żółty z różem się gryzie ale tulipan ma to w nosie ;:224 . Bardzo ładny jest i obala mit ,że te kolory się nie znoszą ;:131 . Pozostałe tulipany równie ładne ;:215 . Ja swoje jednoroczne postawiłam w donicach i mam nadzieje, że nie będę musiała już ich chować na noc ;:306 . Pogoda beznadziejna tego roku ale może lato będzie ładniejsze ?? No zobaczymy. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciepełko nareszcie ;:3 Odbyło się pierwsze koszenie trawy.Zawiozłam kilkanaście kubków z roślinkami na działkę,a w tym koper ozdobny,ostróżkę jednoroczną i lobelię.Wczoraj zakupiłam pelargonie na balkon.Dziś będzie sadzenie.Mamy ochotę zrobić majowego grilla na działce.Mięsko kupione,tzatziki do tego i ziemniaczki mniam...
Będąc wczoraj w centrum ogrodniczym zapytałam o lawendę do doniczki,ale jeszcze nie mieli,no trudno kupię w niedzielę na giełdzie.Rozglądam się też za poziomkami.Kilka sadzonek muszę kupić dla młodzieży ...
Na balkonie tulipany przekwitły i czas wykopać cebule.Moja niebieska skrzynka z avatarka znów powędruje na swoje miejsce.

Aniu-anabuko w maju jak na razie nie mroziło,ale u mnie w kwietniu mróz zmiótł z powierzchni wiele roślin i młodych pąków.
Wczoraj zauważyłam,że Theresa Bugnet ma dosłownie wszystkie pączki suche.Niestety nie wiem,kiedy nowe będą,a ona zawsze kwitła jako pierwsza.Moje hosty też dostały po liściach,niestety tegoroczna wiosna do tej pory mnie nie cieszy.Może jak zobaczę pąki na różach to odżyję?

Obrazek

Aniuja też mam w zeszycie zapisane swoje chciejstwa,dozuję sobie przyjemność konsumpcji ;:215

Obrazek

Werka już kupiłam wczoraj,ale teraz chyba pelaśkom nic już nie zaszkodzi ;:oj
Żeniszek wspaniała roślinka,corocznie się u mnie wysiewa,bardzo go lubię ;:333 Heliotropy miałam na balkonie,ale one chyba nie lubią dużo słońca,bo mi marniały w oczach.Lobelię między pelargoniami umieszczę jak co roku ;:224

Obrazek

Zuza powojnik lada chwila pęknie,ładne ma kwiaty.Czekam też na moje pozostałe,coś tam z ziemi powychodziło,ale szału nie ma.
Sweet Summer Love chyba przesadzę,bo biedactwo nie rośnie przy płocie.Może korzenie od iglaków mu skutecznie przeszkadzają?
Róże to ja nie wiem kiedy zakwitną,wszystko jest opóźnione ;:224

Obrazek

Tolinko chyba powoli ludzie ruszają na zakupy,bo wczoraj w B ziemi nie było i musiałam jechać do drugiego sklepu.Tam na szczęście była.Dziś czeka mnie sadzenie pelargonii,uwielbiam takie akcje,będą kwitły do jesieni ;:215
Clematisy kupujesz? Ja już miałam zamawiać,ale odmiany,na którą się pisałam już zabrakło.Ciekawe na jakie stawiasz?

Obrazek

Krysiu dobrze jest jesienią poszaleć z cebulowymi,za to na wiosnę możemy cieszyć oczy tulipanami.W tym roku jestem bardzo zadowolona z zakupów.Ładnie zakwitły ;:108
Tulipan tajemniczy gość to Purple Pion,fantastyczny jest ;:333 Wolno się rozwija,a po rozkwitnięciu przypomina piwonię i ten kolor ;:167
U mnie nawet róże historyczne zmarzły i w tym roku nie będzie burzy kwiatów na Ghislaine i Veichenblau ...

Obrazek

Grażynko ostatnio przymrozków nie było na szczęście,ale co rusz odkrywam zniszczenia roślin,które dokonał mróz kwietniowy ;:222

Obrazek

Ewelinka ten tęczowy tulipan to mój numer 1,jest rewelacyjny,mogłabym się tak na niego gapić cały dzień ;:215
Żółty z różem to okropne połączenie,ale tutaj to wszystko gra ;:167
Wiosna stroi sobie z nas żarty,ale lato podobno ma być kiepskie ;:303 Poczekamy i zobaczymy,czy to się sprawdzi? Mam nadzieję,że to nieprawda ;:218

Obrazek

Obrazek

Czosnki jak ja na nie czekam...

Obrazek

Moja Gabi zamieniła się w ? ;:306

Obrazek

Obrazek

W kwietniu nawiedził mróz działkę i magnolia Yellow Bird doszczętnie zmrożona,ale jeden jedyny kwiat się uchował ;:167

Obrazek

Posadziłam wszystkie 5 dalii

Obrazek

Jedna z największych ostróżek

Obrazek

Palemki rosną

Obrazek

Sałata wysiała się w dogodnym dla siebie miejscu...nie patrzcie na zielone plamki,bo nie wiem,czy to siewki,czy chwasty? :oops:

Obrazek

Jalitah niestraszne przymrozki,radzi sobie doskonale ;:167

Obrazek

Czekam na takie widoczki ...

Obrazek

Miłego weekendu i wspaniałych majówek ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu może rzeczywiście warto przesadzić Sweet Summer Love? On naprawdę silnie rośnie. Mam go kilka sztuk w różnych miejscach i wszędzie idzie jak burza.
Mam nadzieję, że obecne słonko jest zapowiedzią przyjemniejszych dni i koniec z dziwnymi anomaliami pogodowymi.
Miłego sadzenia Kochana. Ja balkon już mam obsadzony. :tan
Purple Pion jest świetny mam w nim całą rabatę i napatrzeć się nie mogę. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”