Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witaj :wit . Irysy też są cudne i warto je pokazywać. Masz ich sporą kolekcję ;:oj . Mam wrażenie, że wszystkie rośliny masz w wielkiej gamie barw ;:138 . Ja mam kilka babcinych odmian ale może, może ;:224 . Pięknie u Ciebie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu kolor tych maków jest bossski ;:167 ;:oj
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kolejna piękna kolekcja ;:138 W moim ogródku zastałam kilka, kwitły kiepsko :( więc je przesadziłam zobaczymy czy zakwitną, czy się obraziły ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto! Przepiękne piwonie i ile :heja niesamowite widoki ;) Powiedz mi czy jakoś specjalnie je pielęgnujesz, że tak pięknie Ci rosną ? Jest czego pozazdrościć :) Ja będę jesienią dosadzał swoje, bo na razie mam tylko jedna różową NN :) ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czy ja trafiłam do piwoniowego raju? Obrazek
Choć jest tu tyle przepięknych roślin, że nie można go w sumie nazwać tylko piwoniowym. ;:224
Podziwiam. ;:180
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie biało i zimowa sceneria a u Ciebie pełne lato :heja :heja
Martuś cudowne wspominki, ciepło na duszy i miło wspominać ze czekają na nas takie kolory ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, cofnęłam się kilka kart i na nowo oglądałam twoje piwonie.. i tak nasuwa mi się pytanie. Jak duży masz swój ogród? Tyle odmian posadziłaś, a przecież jak przekwitną piwonie masz masę innych roślin i nie widać jakichś dziur w kwitnieniu. Ja już staję na głowie gdzie zmieścić kolejną karpę. Jesienią posadziłam cztery sztuki, a wiadomo, że one się bardzo rozrastają ;:224 :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O rany, ale się napatrzyłam ;:oj A potem spojrzałam za okno i mina mi zrzedła :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wspaniałych gości,ja jak misiu,co śpi w zimie ,nie mogę się nieraz ogarnąć i zacząć funkcjonować jak powinnam nic mi się nie chce,ale nie chcę Was zawieść ,więc jestem,dzisiaj nawet w ogrodzie wycięłam białe floksy ,żeby na wiosnę było mniej pracy,może już się zmobilizuję i codziennie coś sprzątnę .

Bożena,to tym bardziej cenne te piwonie,uwielbiam takie rarytaski i bardzo je pielęgnuję i Ty też o nie dbaj :wit

Marysiu,u mnie prawie nic nie sypnęło,lekki mrozik trzyma ,co zobaczysz ,a nie masz to notuj,bo znowu się zgubimy,ja dzisiaj troszkę zrobiłam w ogrodzie ,może jutro zabiorę się za wycinanie malin i spalenie badyli,w dzień pogoda jest super,tylko nie zawsze ja mam czas,irysy też uwielbiam i też chcę mieć ich dużo,może już w tym roku będzie więcej ,sporo nowych odmian mam posadzonych,pozdrawiam ;:196

Ewciu ewazawady,jak mi miło,że Ty też kochasz piwonie ,mam też trochę tych ITOH,ale one wolniej rosną ,ta żółta która jest na zdjęciu to drzewiasta ,to prawda one są drogie ,ale niektóre bylinowe też bardzo drogie ,mnie też piwonie i irysy od waji kwitną od razu ,ceny nie są małe,ale karp nikt nie sprzedaje takich dużych,pozdrawiam ;:168

Ewelinko,moja kolekcja irysów jest bardzo młoda,myślę ,że z roku na rok będą większe,uwielbiam kolory irysów,one jak z palety barw,miło,że podoba się ogród,pozdrawiam :wit

Iwonko,a nie masz takich różowych maków? :wit

Ewciu ewarost,irys wymaga przesadzenia i odmłodzenia co 3-4 lata inaczej coraz słabiej kwitnie ,więc myślę ,że będą zadowolone,pozdrawiam :wit

maniolek,bardzo sie ciesze ,ze tyle osób zainteresowanych jest piwoniami,to przecież cudowne rośliny i nie jestem sama w ich uwielbianu,nic specjalnego z nimi nie robię ,trzeba bardzo płytko sadzić ,na wiosnę dać obornika przerobionego ,lub kompostu potem po kwitnieniu nawozu potasowo fosforowego,one są żarłoczne ,więc jak chcą wydać piękne i dużo kwiatów muszą dostać jeść :uszy ,piwonie nn to zazwyczaj stare babcine odmiany ,są cenne i cudowne,pozdrawiam i zapraszam na dalszą część wspomnień ,co prawda bedą to już inne rośliny ,ale może warto zobaczyć :wit

Aniu,witam w moim ogrodzie ,kocham piwonie nade wszystko,ale i inne rośliny uwielbiam i z niczego nie umiem i nie potrafię zrezygnować ;:306 kocham ,jak z rabat rośliny się wylewają ,jeżeli i tobie tak się podoba to zapraszam znowu :wit

Kasiu,kocham ten czas wspomnień ,bo zdjęcia i samą mnie zaskakują ,widać niewiele dostrzegam w lecie ,bo taka gonitwa i nie na długo zatrzymujemy się przy niektórych roślinach ,a przecież to czasem moment i już jest coś innego,a teraz jak piszesz cieplej nam na duszy i to prawda pozdrawiam ;:196

Sabina,mój ogród ma około 30 arów,ale w tym jest brzozowy lasek z grzybkami,więc samego ogrodu jest ciut mniej,w jesieni posadziłam 7 nowych odmian,a na wiosnę też zamówiłam 10 odmian nowych piwonii,więc to nie koniec mojej przygody z piwoniami i też ciągle dorabiam rabaty kosztem byle jakiego trawnika:uszy

Gosiu,ale już za niedługo patrząc przez okno zobaczysz swoje ulubione roślinki,miło,że jest na czym zawiesić oko w moim ogrodzie,pozdrawiam :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta jest im tu jak w domu!
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Martuś nie tylko u ciebie biało nie jest. U mnie do tego po chmurno. A takie słoneczko dziś miało być ;:306 . Czytam że zaczynasz małe ścinanie bylinowych. Ja dziś zabrałem się za cięcie drzew owocowych. Jeszcze jutro grusza i po sprawie. Czymś nadgonię trochę. Marzec - kwiecień to wyścig szczurów dużo by się chciało zrobić naraz a potem głowa boli nerwy bo to jeszcze dochodzą inne sprawy do załatwienia. Po mału zdążymy ze wszystkim ale najgorsze jak człowiek jest zawzięty na robotę ;:306
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj,tak podejrzewałam ,że ogród to musisz mieć duży ,taka różnorodność kwiatów i to w tylu odmianach głowa mała .Ja mam trzy piwonie ,taką wczesną czerwoną,zwykłą różowa i biała ,irysów nie mam wcale,ale kto wie ;:224 .Idę dalej zwiedzać Twój ogród ;:215
Pozdrawiam Teresa :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wracam do wspomnień ,bo mogę do wiosny nie zdążyć z nimi ,jak będą przerwy ;:306 zapraszam .

kwitnący rabarbar dłoniasty
Obrazek

jaśminowiec
Obrazek

mak bylinowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pustynnik biały
Obrazek

Minister
Obrazek

Janowiec
Obrazek

Przywrotnik
Obrazek

Naparstnica i wilczomlecz Griffitha
Obrazek

Kalmia wąskolistna
Obrazek

Kalmia szerokolistna
Obrazek

Parzydło leśne
Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuniu, napasłam sobie oczy widokiem Twojego ogrodu :D , buziaki zostawiam ;:cm
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

koziorozec pisze: kocham ,jak z rabat rośliny się wylewają ,jeżeli i tobie tak się podoba to zapraszam znowu :wit
No i właśnie dlatego zostanę tu na dłużej, bo i ja kocham gęste nasadzenia i wrażenie jakby rośliny z rabat się wylewały. ;:215 To jest to!
Pewnie już o tym pisałaś we wcześniejszych watkach ale mogłabyś raz jeszcze: jaki masz areał ogrodowy? Coś czuję, że spory... ;:224
Koralowy mak mnie zauroczył. Śliczny jest. ;:333
I tak sobie myślę, że może i ja powinnam zacząć delikatne sprzątanko na rabatach... Niezła myśl... ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”