Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Prześliczne klejnociki ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, dziękuję ;:196 Te diamenciki bardzo mnie kuszą. Póki nie wysuszy ich słońce przyciągają mnie jak magnes ;:108 :tan

Dzisiejszy ranek był całkiem rześki i pochmurny. Słońce dość długo nie mogło się przebić przez chmury, ale w końcu dało radę. Dzień był dobry do prac ogrodowych i pomimo zmęczenia postanowiłam to wykorzystać. Część jednorocznych, wciąż pięknie kwitnących, niestety wylądowała na kompoście. Pora jednak odrzucić sentymenty i znaleźć miejsce dla pozostałych jeżówek i traw, których nigdy w moim ogrodzie miało nie być :;230 Nie do końca udało mi się zrealizować swoje zamierzania, ale trzy jeżówki i jedna trawa znalazły dla siebie swój kawałek ziemi.

Tak wyglądało to miejsce jeszcze rano

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak po rewolucji. W tej chwili to miejsce nie ma żadnego uroku, ale myślę, że już w następnym roku to się zmieni ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coraz więcej jesieni pokazuje się tego lata w ogrodzie. Robi się coraz puściej i smutniej. Niewiele kwiatów kwitnie Z róż właściwe tylko Augusta Luise. Ta nic sobie nie robi z deszczu i jesieni i ciągle kwitnie. Teraz kiedy jej kwiaty mam na wysokości nosa, mogę także powiedzieć, że pięknie pachnie :heja

Obrazek

No i Pomponella. Część pąków zgniła, ale reszta kwitnie

Obrazek

Obrazek

Kwitnie jeszcze Anne de Kiev

Obrazek

Pozostałe róże różnie sobie radzą. Bardzo dużo maleńkich pączków zgniło zupełnie. Te, którym udało się trochę podrosnąć zmieniły się brzydkie mumie ;:222 Jesienne kwitnięcie do udanych raczej nie należy. Część róż już przekwitła i szykuje się na zimę. Część wytwarza nowe pąki i młode przyrosty. Nie wiem czy zdążą jeszcze zakwitnąć, to chyba zależy od pogody. Najwięcej przyrostów ma Candlelight i I'm Beautiful, ale i kilka innych też wzięło się za rośnięcie

Obrazek

Od tego roku mam dwa marcinki i zaczynają pokazywać kolorki. Kolorowy pączuś jest na razie tylko jeden, ale jest. Dla mnie zaczynają one kwitnąć zdecydowanie zbyt późno ;:222 Teraz już bywam na działce rzadko i mogę nie zobaczyć jak kwitną.

Obrazek

Zrobiłam zdjęcia leniwemu Bobo. Na dole widać te już przekwitnięte kwiatostany, a reszta bieluśka jak śnieg. Tak samo opieszała jest hortensja ogrodowa. Ma jeden maleńki pąk, który raczej nie zdąży już zakwitnąć ;:222 Chyba będziemy musiały się pożegnać i w ten sposób zyskam miejsce na roślinę, której się u mnie spodoba

Obrazek

Obrazek

Zaryzykuję i powiem Wam Dobranoc :wit Chociaż pewnie jeszcze spać nie pójdę ;:218
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ach, Iwonko..., gdybyś wiedziała, jak mnie serce boli podczas wynoszenia do kompostu kwitnących jeszcze - nawet jeśli tylko pojedynczymi kwiatkami - roślin jednorocznych. ;:174
Cudne zdjęcia roślin skąpanych deszczem! ;:138 ;:138 ;:138
Dobrej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ładnie przebarwiła się dębolistna i w słonku wygląda jak ;:3 pani jesień.Szkoda pięknych cynii lecz jeśli mus to mus.Dla mnie fotki z diamencikami mogą być codziennie uwielbiam takie fotki, a mistrzostwo ma Ingrid.U mnie calutki dzień podlewało lecz umiarkowanie .Dobre i to bo juz sucho sie zrobiło .Nie wiem czy te młode przyrosty zdążą zdrewnieć, albo zetnie je pierwszy przymrozek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - płatki tej czerwonej róży w diamentach - to po prostu brak słów zachwytu.
Jak dla mnie - śliczniusie. ;:303
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Śliczne te zdjęcia z rosą. ;:138
Spotkanie klasowe po latach jest niesamowite. Też staramy się widywać z dziewczynami. Ile wtedy wspomnień i śmiechu. ;:138

Twój ogród tętni życiem. Tyle jeszcze kolorów!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

A ja chciałabym takie leniwe bobo bo moja już też zieleniała lekko bordowa a białe chyba jakoś najbardziej mnie cieszą i widać z daleka Twoje bobo super ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Czy ja dobrze zrozumiałam? Wykopałaś te cudne cynie, żeby zrobić miejscówki jeżówkom? Miałam je pochwalić, że takie piękne cyniowe pole ;:108 Ale w przyszłym roku znów będzie pięknie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Iwonko, mnie też szkoda jednorocznych, bo one takie wdzięczne, niewymagające, kwitnące bez fochów, przyciągają motyle. No nic, wrócimy do nich w przyszłym roku. Kropelki nigdy mi się nie znudzą.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Iwonko jestem zachwycona kropelkami ;:215 super wyglądają na roślinkach
Awatar użytkownika
dalisbea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2016, o 22:52

Post »

Zdjęcia z kropelkami niesamowite! ;:oj ;:oj Niektóre wyglają jak perły, inne jak diamenty- iskrzą na płatkach i lisciach CUDNIE !! ;:63 ;:333

Obrazek

Powiedz mi jeszcze co to za roślina o ostrych liściach za tą uroczą różą?
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Późne kwitnienie astrów bylinowych dla jednych jest wadą dla innych zaletą. Ja je właśnie za to kocham, bo październik i listopad tętni kolorami dzięki nim. Ale wiem, że dla działkowców to mały pożytek, gdy już rzadko bywają na działce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ kwiecia jeszcze ładnego u ciebie widzę.
Piękne jeżówki, hortensje, róze.
A zdjątka z kroplami rosy cudne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko kropelkowej sesji nie sposób kolejny raz pochwalić, cudne zdjęcia. ;:138 Cynie wyrzuciłaś i nowa rabata będzie ładna. ;:215 Mnie ciągle jednorocznych szkoda. Do Pomponelli się przekonasz, ;:108 moja pierwszy rok, ale kwitnie wspaniale i żaden liść nie chory. Jak długo masz Bobo, bo jakaś wysoka. ;:131
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,zdjęcia kropelek na kwiatuszkach to poezja dla oczu ,nie można od tych obrazów odejść ,cudowne ,ogród już przygotowujesz do zmiany ,więc znowu będą nowości ,no i ogród jeszcze piękniejszy ,wszyscy tak je dopieszczamy,pozdrawiam i dobrej nocki :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”