Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Kochani moi , dziękuję wam ,że zaglądacie mimo tego ,że ja nieuchwytna ostatnio jestem...
Cieszy bardzo ,że pamiętacie o mnie. ;:162

Beatko kochana. Fajnie że tobie czas na urlopie miło leci...Wysypiaj się jak najdłużej, kiedy jak nie teraz...
Wiem że z przyzwyczajenia, wstaje się wcześnie. Dopiero końcówką urlopu organizm się przestawia i luzuje a wtedy już znowu trzeba wracać do pracy. ;:185
Mój urlop mnie rozleniwił i pierwszy dzień był ciężki bardzo. Nie wyrabiałam na nogi a stać trzeba 8 godz.
Drugi dzień już był w porządku a teraz coraz lepiej.
Tylko nie mam czasu na ogród... Ale i z tym sobie poradzę z czasem. Tak myślę... ;:224
Nasionka zaraz sobie wpiszę w zeszyt.A ty się też przypomnij w razie czego... ;:168

Obrazek

Aniu anabuko cieszmy się chwilą dopóki trwa...Nie myślmy o złych jesienno -zimowych widokach.
A może i jesień w tym roku nas oczaruje?Też ma swoje uroki i potrafi być piękna. ;:333

Obrazek

Elu z chryzantemami warto próbować, bo są piękne i rozjaśniają nasz ogród w czasie kiedy większość roślin już idzie spać. ;:173 Może uda nam się je przezimować. Będziemy wspólnie u siebie nawzajem obserwować ich poczynania.
Papageno mam już 4 rok. Zbudował już dość potężny krzak. W tej chwili u mnie ma już około 1,5 m wysokości i 1 m na szerokość.Rośnie w pełnym słońcu i widzę , że nie przeszkadza mu to.

Obrazek

Ewelinko sama jestem ciekawa co będzie z tą passiflorą i gdzie ja ją wstawię w ogóle na zimę... ;:224
Znowu wymyśliłam roślinę do przetrzymania....Ale próbować będę. A nóż się uda....
Za komplementy zdjęciowe dziękuję bardzo. ;:3

Obrazek

Soniu dziękuję bardzo kochana...Dziewczyny w pracy miłe i pomocne, więc myślę że będzie dobrze. A zarobkowo lepiej niż w poprzedniej...A to ważne....
Będzie co wydawać na nowe zachcianki.... ;:224

Obrazek

Małgosiu ;:168 Właśnie że przerwa w pracy była długa i mięśnie moje się rozleniwiły...Chociaż nie powiem żebym leżała całymi dniami, ale jednak nie musiałam być tak długo na nogach... Myślę że będzie coraz lepiej. Już jest.... ;:333
A czemu ty masz do tej pory tylko jedną bukietówkę? Masz miejsce na więcej? Może ja bym ci podesłała bliżej jesieni chociaż dwie moje ukorzenione z patyczka?Coś tam bym wyskrobała dla ciebie....Do tego oczywiście obiecany bluszcz. Co ty na to? ;:168

Tylko że one jeszcze maleńkie i potrwa zanim będziemy się mogły nimi cieszyć na maxa....
Obrazek

Dorotko dziękuję ;:196 . Lepiej, pierwsze dwa dni takie były ciężkie i nowe dla mnie.
Ja pracowałam cały czas, tylko teraz miałam dość długi urlop, bo dwa miesiące....No i inny rytm w nowej pracy niż w mojej dotychczasowej...
Obrazek

Marlenko tak jak pisałam powyżej , rozkręcam się. Zaraz pierwszy tydzień będę miała za sobą.... :uszy
Do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i poznać ....Teraz mam tydzień na popołudniu to przychodzę do domu jak już jest ciemno. Właśnie szkolę domowników , że jak mnie nie ma mają zaopiekować się chociaż kwiatami w doniczkach...
Dziś grzeje niemiłosiernie, na pewno znowu postraszy burzą. Ten rok dość deszczowy jest , przynajmniej u mnie bardzo... ;:173
No ale przy takich upałach to musi być mokro , bo inaczej byłaby pustynia jak zeszłego lata.

Obrazek

Zostawiam jeszcze parę zdjęć , są one z zeszłego tygodnia.
Dziś naprodukowałam nowe , ale muszę je dopiero obrobić...Znajdę chwilę to będę działała...
Teraz już uciekam dokończyć obiad i akurat mi zejdzie i trzeba wychodzić do pracy...
Wasze ogrody odwiedzę chyba dopiero w niedzielę...
Znowu mam zaległości nieziemskie...Może byście tam tyle nie rozpisywały się , co? ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia życzę wszystkim....Pa. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sporo roślin u Ciebie kwitnie aktualnie Olu i dzielnie je fotografujesz! ;:63 U mnie jednorocznych prawie nie mam i jest tak pustawo...może jeszcze jakieś róże zakwitną bo mają pąki jak się znów sarny nie pojawią... ;:oj Dobrze,że w pracy się dobrze czujesz, bo to ważne! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Zdjęcia z kropelkami rosy bajeczne... ;:215 no ale gdyby nie Twoje kwiaty, to i zdjęć by nie było... :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w deszczowy poranek. :wit
Po wczorajszych mega upałach , w nocy się rozpadało i tak kapie do tej pory...
Znowu roślinki podlane i zadowolone. Tylko nie wiem ,czy wszystkie... ;:219 Boję się, że róże po tych deszczach to odchorują.
Już u niektórych widać plamy na liściach...A tu albo grzeje pustynnie i róże aż mdleją, albo pada i je moczy...

Maryniu coś tam raczej u mnie zawsze kwitnie. Róże szykują się , tak jak mówisz , do drugiego kwitnienia.
Te z nowych nasadzeń ,rozbudowały już ładnie krzaczki i mają coraz więcej pąków.
Odnalazłam w końcu zagubioną Eden Rose. :tan Pomieszałam panienki przy sadzeniu i bardzo się zdziwiłam gdy Edenka zakwitła jak nie ona... :;230 A teraz w końcu doczekałam się jej pąków!
Na jesień chyba muszę ją przenieść , bo teraz rośnie w całkiem innym miejscu niż miała być.

Obrazek

Gabi dziękuję za komplementa kwiatowe... ;:168 Nasze ogrody tak się szybko zmieniają, że dziennie jest co uwieczniać na fotkach. Dziennie inaczej wyglądają , nawet te same rośliny.
Pozdrawiam cię serdecznie. ;:173

Obrazek

Moje rozplenice już się zaczynają kłosić... :tan
Jedna już coś tam pokazuje.

Obrazek

Hortensje pomału się przebarwiają...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Limelight pozazdrościła Vanilce i w roli różu przytuliła lilię NN.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doniczkowe ładnie się trzymają...Chociaż musiałam się pozbyć milion bells ,bo zaatakowały je mszyce...

Obrazek

Werbena dopiero teraz się rozrosła i zakwita pomału...

Obrazek

Róże co tylko niektóre jeszcze kwitną. Pozostałe szykują się do powtórki. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec coś co podniosło mi ciśnienie... :evil: :twisted: ;:145
To jest , albo był , powojnik bylinowy arabella. Wsadziłam go wiosną , ładnie przyrastał choć nie miał ani jednego pączka...
I nagle coś takiego!
Nie chce mi się wierzyć żeby to był uwiąd...Ostatnio mam problem z chmarą wróbli, tak myślę czy go gdzieś nie złamały chol... małe. ;:145
Już go ścięłam i czekam co będzie dalej. Dobrze że nie miał kwiatów bo bym się chyba załamała...

Obrazek

Miłego , całego dzionka...
Dużo ;:3 , może u was nie pada...A może chcecie deszczu?Komu , komu.....? :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

_oleander_, cieszę się, że tak dobrze aklimatyzujesz się w nowym miejscu. I że nowe koleżanki są pomocne. To bardzo ważne, aby klimat w pracy był odpowiedni. Trzymam kciuki.
Brakiem czasu nie przejmuj się, wszystko stabilizuje się i z każdym kolejnym dniem czasu przybywa. Tak było u mnie ;:108
Cieszę się, że odnalazłaś edena ;:63 ubóstwiam tą różę mimo że u mnie pozostawia wiele do życzenia.
Jak ukorzeniasz hortensje? Napisz kilka słów na ten temat. Vanila fraise ślicznie przebarwia się, coś mi sie zdaje, że się na nią skuszę ;:224

Miłego weekendu. Deszczu nie chce, jutro wyjeżdżam nad jezioro a pogoda taka sobie ;:3
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Piękny jest ten bukiecik czerwonych różyczek.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu zaglądam, żeby napatrzeć się na piękne zdjęcia. ;:180 Dziś szczególnie bratki z dmuszkiem podziwiam, ;:oj mam nadzieję, że hortensje i róże się nie obrażą. :wink: Świetnie, że wyższa pensja, szkółki się ucieszą. :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka kochani. :wit

Marlenko no właśnie nie wiem czy za szybko nie cieszyłam się z odnalezienia Edenki...Po lekkim rozwinięciu płatków śmiem przypuszczać , że to znów nie ona. ;:145 To gdzie ona w końcu jest?
Wszystkie róże już kwitły , tylko jedna jeszcze z przodu domu będzie pierwsze kwiaty miała. Ale tą obstawiałam jako Chopina!Muszę poczekać i wszystkiego się dowiem
A może coś się pomieszało i Eden w ogóle do mnie nie dotarła?I tak mogło się zdarzyć. ;:222
Hortensje wszystkie ukorzeniałam wczesną wiosną po obcięciu patyczków.Poczytaj sobie , posyłam ci link http://hydrangeas.blogspot.com/2012/02/ ... ensji.html
Jest to chyba blog dziewczyny też z forum.Trzymałam się dokładnie jej opisu i udało mi się ukorzenić 14 szt.
Patyczków miałam oczywiście o wiele więcej bo wiedziałam że większość z nich wypadnie.
Warto próbować... ;:333

Obrazek

Ewuniu dziękuję ci bardzo. Te czerwone różyczki wiele lat mi chorowały.Zanim się rozwinęły zawsze opadały a sam krzaczek był golusieńki bez listków. Dopiero niedawno zaczęłam stosować miedzian i od tej pory jest już w porządku. ;:333

Obrazek

Soniu kochana jesteś... ;:168 Hortensje i róże piękne , ale inne roślinki też niczego sobie...Starają się pokazać swoje piękno jak tylko mogą najlepiej...Co do pracy , pensja wyższa , ale i narobić się trzeba. Ale chociaż wiem za co robię. ;:173

Obrazek

Dziś zrobiliśmy sobie rodzinny wypad do Parku Śląskiego w Chorzowie. ;:333 Trochę żałuję ,że nie pojechaliśmy sobie kiedyś w tygodniu jak miałam jeszcze urlop. W weekendy to jest tam tyle ludzi że bardzo źle się spaceruje.
My jeszcze z psem a tam wszędzie pełno ludzi na rowerach , rolkach deskorolkach.
A na dodatek ludzkość nasza oszalała na punkcie łapania Pokemonów (przyznać się kto się bawi ;:198 )i cały park był wprost oblężony młodzieżą i nie tylko, z telefonami , tabletami....
Nawet nie mogłam zdjęć pstryknąć w tej alejce trawiastej. Pełno ludzi na kocach, na trawie siedziało a wśród nich pełno Pokemonów. ;:306 Co to nie wymyślą aby człowieki grać wyszli na dwór.
Ale parę zdjęć udało się zrobić , więc zapraszam do oglądania. ;:173

Tradycyjne figury parkowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie omieszkałam odwiedzić Rosarium... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy tych hortensjowych okazach musiałam zrobić sobie fotkę.... ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru wszystkim życzę. Uciekam bo rano muszę wcześnie wstać. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj _oleander_ jak miło Cię widzieć,myślę ,że to Ty bo pisałaś ,że na wycieczce byliście z pieskiem i piesek też jest razem z Tobą ,świetnie wyglądasz w cudownych kwiatach parkowych ,a w Twoim ogrodzie też tyle pięknych skąpanych w kroplach deszczu roślin,pozdrawiam i życzę miłej nowej pracy ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - co to za roślinka nad Błękitnym Aniołem, bo dostałam ją jako NN?
Oj, to jadę do Śląskiego ;:138 Jak bardzo się cieszę, że jednak figurki są kwitnące!
Śliczne zdjęcia. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu dziękuję bardzo... Tak , na zdjęciach to ja we własnej skromnej osobie...
Te wszystkie rośliny w parku są takie zadbane i duże , że aż zazdrość mnie bierze jak je widzę.... Jakby tak przenieść się ze swoim ogrodem tam gdzie one rosną...Ale bym miała okazy.... ;:224
Pomarzyć zawsze można...Co do pracy, rozkręcam się. Jeden tydzień już zaliczony , myślę bez żadnej większej wpadki... ;:333
Obrazek

Beatko jedź kochana , jedź. Czy ty wtedy ostatnio, dotarłaś w te trawiaste zakątki?
Ja też jeszcze chcę kiedyś skoczyć po pracy , na spokojnie już w tygodniu, bez takich tłumów ludzi, bez psa... ;:185
Justyna sobie weźmie deskę i pojeździ a ja pobuszuję w piękne , interesujące mnie miejsca...
Ty pewnie w weekend wyskoczysz? A szkoda że nie możemy się zgrać i spotkać...
Ta roślinka NN to języczka pomarańczowa...Dostałam ją na wiosnę i to będzie jej pierwszy kwiat u mnie... ;:173

Obrazek

Dzisiejszy dzień jest przepiękny ;:3 ;:3 ;:3 a ja znów prawie cały w terenie. Dopiero przed chwilą zrobiłam sobie kawę i siedzę na huśtawce ,wśród cudnych ,ptasich odgłosów...Siedzę, nogi pobolewają ale już widzę co bym mogła szybciutko zrobić i coś czuję że długo nie posiedzę. ;:131
Rano byłam w pracy a później pojechałam z córą do sklepu muzycznego , po obiecaną gitarę. Marzyła o niej już dobre kilka lat. Chciała , uzbierała sobie, to w końcu ma. ;:108
Od września będzie chodziła do Domu Kultury na naukę gry...Będzie się działo!!!!!

A tymczasem w ogrodzie....

Mówię jej ,że może sobie na strychu albo w piwnicy zrobić salę ćwiczeń.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz lecę szybciutko na obchód paru zaprzyjaźnionych ogrodów.
Kiedy ja wyjdę na prostą z tymi odwiedzinami??? ;:219
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dziękuję za języczkę pomarańczową. Moja też ucieszyła mnie już pierwszym kwiatem.
A do parku pojadę w jednej chwili, bez planowania - mam nadal remont i jak się tylko nadarzy okazja, to gdzieś wyruszam.
Do traw jeszcze nie dotarłam, ale będę szukać, zresztą w jednym z postów mi troszkę tłumaczyłaś gdzie szukać.
Teraz na pewno będzie łatwiej bo trawy wysokie :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Cudny wypad sobie zafundowałaś ;:138 . Te figury stworzone z roślin i hortensje przecudowne ;:138 . Alejki wypełnione jednorocznymi tryskają kolorem ach ;:173 . Z tymi Pokemonami to faktycznie wymyślili ;:306 . Z drugiej strony może lepiej, że trochę powietrza Człowieki zażywają ;:108 . W ogrodzie widzę także się dzieje ;:333 . Super. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Miałąś deszcz??U mnie sucho jak nie wiem co :roll:
Piękne te wszystkie letnie kwitnienia ;:63 ;:63
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu jeśli masz za dużo tych sadzonek hortensji to ja bardzo chętnie wymienię się na coś innego ;:196 Powiedz tylko co byś chciała w zamian ;:108 Spacerku po parku zazdroszczę, pięknie tam, a ten łabędź na pierwszym zdjęciu ;:oj Kiedyś też widziałam takiego pawia z roślin, cudny był. A to twoje zdjęcie wśród hortensji ;:215
W twoim ogrodzie też jeszcze dużo się dzieje ;:108 Pięknie sportretowałaś roślinki w deszczu. Zawsze podobają mi się u ciebie kłosy traw, ja je jakoś rzadko fotografuję.
Mam nadzieję, że Arabella jednak nie załapała uwiądu... Chociaż mojej Nelly Moser też musiałam wyciąć dwa pędy, bo wyglądała podobnie i wolałam nie ryzykowac...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”