Na łące

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na łące

Post »

Mam nadzieje, ze ten powrot zimy to juz zimna Zoska i jak sie tylko ociepli bedzie mozna wsadzac baklazany :)
Ja groszek sialam na początku marca i ponoc siewki wytrzymuja do -7, wiec nawet jak Ci wykielkowaly to dadza radę: )
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta, oby groszek wytrzymał :) bo bardzo go lubię. Popikowałam pomidorki, dużo tego nie było. I część miechunek.
Obrazek

Bakłażany mam jeszcze niepopikowane, małe. A wysadzać to będę chyba w czerwcu patrząc na ich wielkość i na pogodę :shock: .
Z lewej pasiaste, z prawej fioletowe.
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Pomidorków moc :)

Aztec 5szt.
Obrazek

Stripes of Yore 4szt.
Obrazek

San Marzano Mini 18szt.
Obrazek

Pink Furry Boar 1 szt. i to taka mizerna z trzema liścieniami
Obrazek

Tiny Tim - nic nie wzeszło, wysiewam od nowa (obiecałam koleżance :)).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu :wit . Ja dzisiaj popikowałam pomidorki ale nie mam ich dużo ;:173 . Pogoda robi nam psikusa i chyba święta jej się pomyliły ;:222 . Mam nadzieję, że długo nie będzie takiej fatalnej pogody bo wiosna jest przecież ;:218 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Witaj Ewelina, przydało by się już słoneczko ;:3 , wystawiłabym jakieś sadzonki na balkon bo naprawdę już nie mam miejsca a trzeba by siać kolejne rośliny a tu śnieg..
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu nie narzekaj bo parapety masz i tak pojemne ;:333 . Ja mam takie wąskie, że szału nie ma ;:222 . Z trudem mieszczę to co mam . Kolejne rośliny będę siała do gruntu , warzywka też. Tylko niech ta pogoda nieco się poprawi. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Ano tak, masz rację Ewelina :). No i grunt przecież jest, ale te sadzonki, ja uwielbiam sadzonki :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna Habanero ;:333 A Trinidad tak się ładnie sam rozrósł na serduszko, czy to jest to Bonchi?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu sadzonki można też obserwować w gruncie ;:306 . Dzisiaj byłam i patrzyłam na mój warzywnik ;:224 . Nasiona przykrywałam włókniną i zdaje się, że wszystko ok ;:333 . Rzodkiewka wylazła, marchewka i koper także ;:131 . Nie jest źle tylko siewki szpinaku mam wszędzie ;:306 . Muszę się tego pozbyć jak tylko temperatura się podniesie bo za zimno na grzebanie w ziemi ;:222 .
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Łooo, jestem w szoku ile wysiewów ;:63 Ja chyba z cztery rodzaje pomidorów tylko , i to po kilka sztuk ;:224 A papryki wcale nie wysiewałem , jak nigdy ... :wit
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Witajcie :). Słoneczko świeci ;:138 .
Agnieszka, dobry pomysł z Bonchi :), zapomniałam o takiej możliwości, poprzycinam i przesadzę do mniejszych doniczek, będę mogła mieć więcej egzemplarzy na balkonie a później na parapecie w zimie. A jakie ładne zdjęcia są na internecie różnych papryk ;:oj .

Ewelina, dzisiaj słoneczko ;:3 , od razu raźniej ;:138 . Ma się już ocieplać na szczęście. Fajny szpinak, że się tak rozsiewa, u mnie się nie rozsieje bo został zjedzony przez ślimaki, w tym roku nie siałam bo to walka z wiatrakami- ślimakami.

Witaj Łukaszu, pomidorów mam 5 odmian, Tiny Tim jednak wykiełkował - 2 szt. W tym roku w ogóle miałam nie mieć pomidorów ale nie wyszło ;:224 . Papryk też miało być niewiele a jest jak jest :).

Jeszcze jakieś pikowanie mi zostało.
Obrazek

Żyworódka.
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Asiu, :wit Puk, puk, na prawdę chciało by się powiedzieć ;:oj masz tyle rozsad , Ewelka ma już koperek i inne warzywka na
wierzchu a u mnie nasionka w torebkach, no! poza pomidorkami , które sa na parapecie. Na działkę nie da się wejść bo ciągle pada
i jest mokro, czekam na pogodę , nie mam zamiaru pomidorów uprawiać w oknie ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Wanda witaj ;:3 , zajrzałam i pomidory to masz już prawie owocujące na parapecie ;:oj . U Eweliny to już wiosna na całego. Ja do gruntu posiałam tylko groszek cukrowy. A w domu papryki, pomidorki, bakłażany, miechunki, pora i astry. Na balkonie kalarepki i brokuły. Dziś robiłam przegląd nasion, żeby na balkonie coś wysiać z przeznaczeniem na działkę ale zimno i poczekam jeszcze tydzień. Aż w końcu się nie wyrobię i nasiona będą czekać kolejny rok :wink: .
Lubię robić sadzonki i wsadzać już takie większe roślinki bo w tej mojej glinie to ciężko i dodatkowo różne zwierzęta grasują. U Ciebie mokro na działce, u mnie pewnie też ale nawet nie wiem bo nie byłam już 3 tygodnie i pewnie jeszcze tydzień nie będę. Weekend mieliśmy spędzić wyjazdowo, na rodzinnej uroczystości ale siedzimy w domu chorzy... A na działce trawa nie skoszona jeszcze ani razu :). Jedyna nadzieja w długim weekendzie ale czy nie będzie padało? Pozdrawiam :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Babia Góra w śniegu a w Krakowie wiosna dziś :). Może na działkę pojedziemy ;:138 .
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »