Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

:;230, :;230 A teraz widzisz , że u mnie wszystko w biegu i do Was chcę zdążyć i coś skrobnąć i u siebie wpisać a czasu mało. A to po sobocie napisz coś nakupiła ;:306 . Przetworów trochę jest . Wczoraj wykończyłam czarny bez, jak ten kopciuszek dwa dni przebierała, a 11 słoiczków soku tylko wyszło. Trochę przetworów w domu, trochę na działce w piwnicy, na piecu, w szafkach, schowkach.
Już myślałam że na dziś mi tylko wekowanie zostanie, ale rano zobaczyłam że jeszcze mam pojemniki jeżyn i malin. ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Elu :wit , sadzisz nadal, masz ciągle coś do zrobienia widzę, a susza i u nas jest mocna, a martwię się o działkę, bo pewnie usycha, M był tylko dwa razy i coś tylko podlał, ale to wszystko mało, no nic nie poradzę, jak wrócę to łzami pewnie podlewać będę ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu fajna ta Twoja architektura ogrodowa tylko ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak krzaki się rozszaleją, czy ja będzie widać :D
Ładna biała różyczka ;:167 Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Witaj Elu! Bliskie mi klimaty (Otulina Puszczy Kampinoskiej). I moje ulubione dalie oraz astry :tan Jeszcze zajrzę i pooglądam szczegóły u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu to nie wariactwo to pasja ;:306
Mój chłop to teraz delikatny i ja też ,więc pełna mechanizacja bardzo wskazana :;230
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witajcie Kochani , oj cieszę się że to jutro już piątek .Szkoda tylko że na sobotę psuje się pogoda ,ale może nie będzie tragicznie .Lubię imprezy w plenerze , no bo będzie się w Skierniewicach działo .Póki co ,kupiłam dzisiaj 20 hiacyntów , chyba zgłupiałam .

Bożenko , Na tyle zmądrzałam że wszystkie prace wykonuję w miarę rozsądnie ,bez zbędnego szarpania się ,a jeżeli przekraczają moje możliwości to lecę po sąsiada . Na szczęście mam wyrozumiałą sąsiadkę . :D

Marysiu , Jak mocno zarosną to zrobie większe , a co tam .

Dorotko , a na co stosujesz sok z bzu i czy robisz go w sokowniku ,czy może tradycyjnie ,czyli zasypujesz cukrem ?

Iwonko , myślę że obędzie się bez łez , bo mimo że sucho to jest wieczorem rosa a i M coś tam podlewa ,więc się nie zamartwiaj na zapas , zresztą ,zapowiadają deszcze , więc spoko i odpoczywaj .A ja ciągle coś sadzę :;230

Florianie , witam Cię serdecznie . Chociaż uwielbiam dalie tak jak Ty ,to niestety mam ich w ogrodzie jak kot napłakał .Mój ogród na sobotnio-niedzielne dojazdy i bez możliwości przechowalniczych . Małą ilość karp udaje mi się przemycić do piwnicy przyjaciółki i na razie nic więcej .Zapraszam Cię do odwiedzin ,może inne moje rośliny spodobają Ci się nie mniej . Twój wątek znam i na pewno wpadnę z rewizytą . Pozdrawiam

Alu , no przecie wiem że delikatny i potrzebuje opieki a częściej opier ,papier bo się nie słucha Ciebie i nie oszczędza jak nakazują lekarze .,Więc rób kochana jak należy i jak Ci serce dyktuje a jak nie to wytłumacz ręcznie i już ;:306 Ta moja pasja robi się zbyt kosztowna i całe szczęście że zima coraz bliżej :;230

UWAGA , będą nasiona trojeści bulwiastej . Zdjęcie pierwsze i ostatnie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu...udanych zakupów, na pewno będą następne sadzenia. ;:306 Trojeść ;:215 . A co jest na ostatnim zdjęciu. :?:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu na ostatnim zdjęciu sa nasienniki tojeści.
No właśnie .... ja bym bardzo prosiła o te nasionka. :oops:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dorotko..dzięki. ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osoby zainteresowane nasionami proszę o wpisy na pw
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Pozdrawiam Cię pracusiu: Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Gdzie się znowu zakopałaś?Elu! ;:130
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Chętnie oglądam w zaprzyjaźnionych ogródkach inne rośliny, których nie ma w moim albo z nich zrezygnowałem (na rzecz kolekcji). Trojeść bulwiasta piękna! Widać, że dobrze jej u Ciebie, skoro taka ładna kępa ;:333
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Elu widzę, że siły u Ciebie nie spożyte, ale skoro to nam sprawia tyle przyjemności to orajmy póki możemy.....ruch nas utrzyma przy zdrowym ciele, a jak zdrowe ciało to duch :tan :tan
Jeden nasiennik trojeści też bym przygarnęła ;:108 ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie , z wypadu do Skierniewic i ogrodu wróciłam dzisiaj póżnym wieczorem . Wszystko co kupiłam ,czyli hortensje Bobo , rozplenice , proso , białego rozchodnika ,jabłonkę , morelkę ,trochę cebul zawiozłam do ogrodu ,który podlałam a przywiezione drzewka zadołowałam . Reszta w donicach czeka na posadzenie do przyszłej soboty.Po całym dniu na nogach , jesteśmy z synem zmęczeni i pełni wrażeń , wracamy więc do domu na odpoczynek .Zdjęć ogrodowych nie robiłam bo zbrakło czasu . Musiałam zebrać maliny ,kabaczka i podlać ogród , bo wiadomo ,będzie padało ,albo nie .Wyjechaliśmy jak było dobrze ciemno .Kupiłam oczywiście w swojej zaprzyjażnionej pasiece ,która jest co roku miodek spadziowy ,mój ulubiony w ilości 4 słoje . Na zimę starczy .Ilość stoisk z roślinami jest tak duża ,że obeszliśmy zaledwie połowę .Na więcej nie było siły. W południe odbyła się parada najróżniejszych instytucji z regionu i szkół .Dzieciaki przebrane za owoce i warzywa świetnie się bawiły .Zrobiłam trochę zdjęć . Zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek