Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

cyma2704 pisze:Moniczko na aleję wiśniową czekam niecierpliwie. ;:65 Proste, nie udziwnione betonowe płyty na pewno będą łatwe w użytkowaniu, trwałe i wcale nie muszą kłócić się z cegłą. Masz świetne wyczucie, na pewno wymyślisz optymalne rozwiązanie. ;:108 Miałaś inteligentnego budowlańca, poznał twój styl. :D Myślę, że udało ci się poleżeć w ogrodzie, :) ja po raz pierwszy zjadłam obiad na tarasie, wyjątkowo ciepły i słoneczny dzień. :tan Miłego świętowania. ;:3
Alejka jest w trakcie dopieszczania ;:131
Obrazek

Dzisiaj wysiałam tam trawę i teraz tydzień czekania aż zacznie wschodzić ;:65

Co do budowlańca - wszystkie murki, mury i domek robiliśmy samodzielnie :D :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolcia1212 pisze::wit
Moniko a ja nie śmiem ci Ci doradzać. Wiem że Twoja decyzja będzie i tak najlepsza z możliwych ;:108
Bardzo chcę zobaczyć Twój nowy, orlikowy nabytek, i w ogóle czekam na fotki orlików.
A jak tam Twoje piwonie? Moja majowa już rozwija pąki
Moje nowe orliki dla Ciebie
Aquilegia Whinky White&White Double
Obrazek

Aquilegia Winky Double Rose-White
Obrazek

Moje piwonie wciąż w pąkach. Majowej już nie mam, więc muszę cierpliwie czekać na inne :wink:

justi177 pisze:Moniko, dobry wieczór!
Bardzo rzadko bywam na forum z powodu chronicznego braku czasu. Ale nie sposób wpaść, żeby zapytać Cię o werbenki. Służę siewkami, jeśli tylko zechcesz. Mam w tym momencie jeszcze więcej niż rok temu;) jakiś ogólny wysyp....w środę mam pielenie;)
Justynko, wysłałam pw.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiśnie piękne,wysoko szczepione wyglądają zjawiskowo. ;:oj Biały orlik cudny, kupiłam White Barlow, tylko czy one długowieczne, czy po dwu latach znikają. :?:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszędzie podziwiam orliki, więc pokażę też kilka swoich - uwielbiam te drobne kwiatuszki ;:167 ;:333

Aquilegia Barlow Blue
Obrazek

Aquilegia Tower Dark Blue
Obrazek

Aquilegia Clementine White
Obrazek

Aquilegia Dorothy Rose
Obrazek

Obrazek

Aquilegia White Tower
Obrazek

-- N 22 maja 2016 20:49 --
cyma2704 pisze:Wiśnie piękne,wysoko szczepione wyglądają zjawiskowo. ;:oj Biały orlik cudny, kupiłam White Barlow, tylko czy one długowieczne, czy po dwu latach znikają. :?:
U mnie nie znikają :D Myślę, że ogólnie należą do długowiecznych.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko ale orlikowo się zrobiło, piękne zdjęcia. ;:138 Pocieszyłaś mnie, może doczekam dorodnych kępek.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Monika śliczne te orlikowe panny, strojne w balowe spódnice :wink:
Zazdroszczę, że pamiętasz/ masz spisane wszystkie nazwy, u mnie z tym słabo ;:222
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alejka wiśniowa nie do podrobienia ,a białe orliki śliczne .Ja niestety też mam chopla na starocie , koronki itp.Ostatnio trochę mniej tego znoszę ale ciągle się zdarza, szczególnie stara porcelana .W tygodniu wieczorami posiedzę dłużej w Twoim ogrodzie .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne te orliki. Cieszę się, że mam już kilka sztuk u siebie. Jeszcze nie widziałam umbr tak wysoko szczepionych - alejka zapowiada się przepięknie.

Co do jeżówek - tak się bałam, że pomarzną, że wolałam poczekać :wink: Szkoda by mi było zmarnować takie ładne sadzonki.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniko ale orlikowo się zrobiło, piękne zdjęcia. ;:138 Pocieszyłaś mnie, może doczekam dorodnych kępek.
Barlow White- piękna odmiana. Ja byłam przekonana, ze mój to właśnie ten, a okazuje się, że jednak mój biały strzępiatek to Clementine White - jest niższy niż Barlow White.
Musze jeszcze upolować gdzieś tego Barlow White. Ogólnie rzecz biorąc orliki to śliczna bylinka ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jol_ka pisze:Monika śliczne te orlikowe panny, strojne w balowe spódnice :wink:
Zazdroszczę, że pamiętasz/ masz spisane wszystkie nazwy, u mnie z tym słabo ;:222
Nie pamiętam ;:131 Odszukałam im nazwy i podpisałam w tym roku. Zresztą w tym roku moim priorytetem jest nazwanie wszystkiego, co bezimienne. Trudna praca, bo dużo czasu zajmuje analizowanie wszelkich szczegółów budowy kwiatów, liści itp., ale chce opisać, bo doszło do tego, ze nie spisując wydałam sporo pieniędzy na te same odmiany np. bardzo drogich irysów i mam podwójnie lub potrójnie kupione, a mogłabym za to mieć inne odmiany. Teraz postanowiłam zwracać uwagę na imiona.

pela11 pisze:Alejka wiśniowa nie do podrobienia ,a białe orliki śliczne .Ja niestety też mam chopla na starocie , koronki itp.Ostatnio trochę mniej tego znoszę ale ciągle się zdarza, szczególnie stara porcelana .W tygodniu wieczorami posiedzę dłużej w Twoim ogrodzie .Pozdrawiam ;:167
Stara porcelana jest piękna. Mam bardzo stary bawarski serwis obiadowy, który wyjmuje tylko na świąteczne obiady - taki wyjątkowy serwis na wyjątkowe, rodzinne chwile :D

silvarerum pisze:Piękne te orliki. Cieszę się, że mam już kilka sztuk u siebie. Jeszcze nie widziałam umbr tak wysoko szczepionych - alejka zapowiada się przepięknie.
Co do jeżówek - tak się bałam, że pomarzną, że wolałam poczekać :wink: Szkoda by mi było zmarnować takie ładne sadzonki.
Ja również nie widziałam tak wysokich. Trochę mi zajęło to poszukiwanie wysokich, ale udało się. Mam starsze Umbraculliffery w innym miejscu obok domu i są niższe - te będą za kilka lat bardzo efektowne na tak długich pniach.
Mam nadzieję, że jeżówki pięknie Ci zakwitną - trochę ich masz, więc będzie co podziwiać latem ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwsze irysy wysokie kwitną
Queen's Circle - wielkie, piękne kwiaty
Obrazek

Obrazek

ostatni z pumilek - cudny Donegal
Obrazek

Obrazek

lawendowe zwyklaczki, ale baaaardzo je lubię - te w szczególności ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i inne - też lubię, więc wciąż są w ogrodzie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Donegal wdarł się ukradkiem do mojego serca. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Moniko orliki cudne.
Queen's Circle ;:oj powaliła mnie swoją urodą. Lubię właśnie takie połączenia, piszę się na ewentualne nadwyżki :lol:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

A ja czekam aż zakwitnie u mnie ten jaśniutki irysek ,bo ciągle jest w pąku . A swoją drogą nie mogę wyjść z podziwu , jak można napisać hopla przez ch [chopla] ,patrzę i nie wierzę ;:202 ale widac można ;:306 .Nie powinnam pisać jak jestem zmęczona. Przepraszam Moniczko ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina pisze:Donegal wdarł się ukradkiem do mojego serca. ;:167
Nie dziwię się, bo mnie również urzeka ;:333 ;:167

jolcia1212 pisze::wit
Moniko orliki cudne.
Queen's Circle ;:oj powaliła mnie swoją urodą. Lubię właśnie takie połączenia, piszę się na ewentualne nadwyżki :lol:
To wyjątkowa odmiana - ma wielkie, piękne kwiaty ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”