Dorotko.ogólnie to ją się przyjemnie czyta, w 90% zgadzam się z myślą ogrodniczą Mai więc jakbym swoje dzieło czytał
Tylko fotograf makro nie bardzo ogarniał,ale mniej niż 5 takich fot jest,reszta jest ogólna.
A paczuszki często widzisz,bo rzadko jesteś,a nie ja często zamawiam
Siły to się same znajdują,jak zaczynam się rozkręcać to jestem zielone tornado (chociaż może to złe określenie,bo robię w takim tempie,że normalny człowiek zrobi to 4x szybciej,ale takie uroki mego ogrodowania

)
Na wakacje nigdzie nie jadę. Nie lubię miast,kompletnie nie wiem,co ludzi widzą w betonie. Kolonie broń Boże,potrzebuję samotności,plus ogródek pod opieką babci zginie
Ale mamy jechać do ogrodu botanicznego w Myślęcinku. Z tego co widzę to chyba dla mnie-naturalnie wszystko. To bym musiał sam jechać
Ewelino,czosnki są świetne! Ale te wysokie. Jeszcze były małe różowe,niewidoczne, i żółte,kompletna klapa. Czwarte się nawet nie raczyły pojawić

A te główkowate są tanie,nie schną im liście i dłuuugo zdobią,bo dla mnie już liście są ładne
Pozdrawiam także
No to na początek moja ukochana Burgundy Iceberg z kilku dni. W tym roku coś nie zaszalała. Zdjęcia prawie w pełni realnie oddają kolor,chociaż zrobienie jej foty to katorga. Jak jest delikatny wiatr-bez szans. A że ciągle wieje,to to są fotki podglądowe a nie zdjęcia
W każdym razie są i takie mega ciemne i takie mega jasne.
No to teraz fotki podglądowe,co u mnie kwitnie.
Najlepszy jest ten dzwonek-po dwóch dniach zaskoczyłem,że je siałem i mam jednego!
A to jakiś tzw.chwast. Oj,mówię wam,przez to moje niepielenie mam chyba: melisę,słonecznika.Na pewno jaskra,niezapominajki,przetacznika ożankowego, peeełno ostróżek i orlików,bratki ogrodowe (bo wyrastają chwastowe).Także może i to będzie ładne
W pąku biała,różowa po otworzeniu. Tylko pachnie słabiej.
Czego dzisiaj w kalli nie znalazłem...pasikonik,kolonia żuczków,szczypawice
Jak jesteśmy przy robakach-jakaś piękność na basenie i ćma na oknie. Zakochuję się w każdym jednym robalu ostatnio
ZDJĘCIE
No,to się tyle naczekaliście to się należy-sukulenciki

Jak co mogę nazwy podać (i sklep)
Zdjęcia realne w 100%
Niby nic,kolorowe listki. Ale na żywo to chyba jakieś enzymy wydziela bo jest niesamowity efekt
To dopiero będzie ładne jak podrośnie,taki krzaczek malutki,płożący,z czerwonymi pędami.
To jest istne szaleństwo! Reklamowane jako koraliki na sznurku,okej,fajnie ale nie wierzę. No a to się naprawdę tak rusza! Obłęd! I się zwisać będzie
To się charakteruje rośnięciem kwiatu przez dwa miesiące. Ale co mnie kwiat,czy te listki nie są mega mega mega słodkieee?
Oplątwa już była,na innej doniczce z jakimiś cebulkami,doniczka wyniesiona i oplątwa przeniesiona,i wcale nie odbiega
Piękna -,jutro kwiatek pewnie pokaże,pnącze.
Od tego się zaczęło. Ale jakieś wspaniałe to nie jest,na fotach ładniejsze

Jak podrośnie i się dokoloruje,spryskam też wodą i może mnie zachwyci
A ta haworcja ma mieć jakby przezroczyste listki,trochę widać ale dajmy jej czas. Póki co ładna rozetka.