Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Fakt....też nie nadążam za twoimi zakupami. ;:306
Żurawki idą w dziesiątki, sukulenty zajmą parapety i jeszcze jakieś krzewy do żywopłotu...... ;:224 ......na prawdę trudno to ogarnąć.
A jak tam brzozowy lasek, grzyby już rosną ?
Bo jakąś pieczarkę wstawiłeś.... :;230 ......może trzeba lepiej poszukać? :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heja Mati :wit Gratuluję czerwonego paska i nagrody za niego ;:138
Malwy piękne.Wiejskie klimaty piękne
Hakuro przepiękna :D
Wiejska pietruszka Moss Curled piękniutka dlatego ją lubię oryginalnie wygląda na rabacie :roll:
Tymianek z nasionek śliczny
Imponująca kolekcja żurawek i faktycznie jak tak pięknie będą się rozmnażać to za dwa lata będziesz już z nimi stać na targu 
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Karolinko,oczywiście,że mam miejsce. Ale jakoś trzeba zacząć to rozdawanie,żeby potem gładko przeszła wysyłka po forum :lol:Chociaż i tak tego nie widzę,póki się nie wyprowadzę ;:192
Książka natchęła mnie,i to jak! Muszę połączyć rabaty,kupić jakieś wielkie krzaki,zrobię sobie las różany z piennych i płożących ;:112
Dzięki ;:196
Olu,wiesz,młodzi czasu nie liczą :D Co dojechało masz niżej-i wyżej,gwoli ścisłości ;:204
A co do nadążania-nie bój się,sam jestem 3 sekundy do tyłu za moimi myślami ;:306
Grażynko,to tylko trzy pomysły,co w tym trudnego ;:173
Grzyby... Może? Jutro się przejdę. Na pewno u wujka pierwsza sowa jest,mieszka ok. 700m dalej.
A ta pieczarka to mój grzybek ogrodowy jednodniowy,dzisiaj jest i jutro nie ma ;:306 Jaki dynamizm ;:oj
Paulinko,ja tą pietruszkę właśnie sobie na rabaty poprzesadzam,śliczna jest ;:108
Dzięki za komplementy ;:196 Może w końcu odwiedzisz Swój wątek? ;:173

Dzisiaj się zorientowałem,że wraz z reaktywacją reaktywował się mega nieogar :;230 i nie odpowiedziałem na posty powyżej niej ;:202
Także już zedytowane ;:173

Zaraz zdjęcia wrzucę,zmniejszę,coś tam poplotę i koniec ;:306
Mam sukulenciki!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Mati gratulacje świadectwa, książka fajny wybór szkoda że mamom nic nie dają na zakończenie roku też bym chętnie poczytała.:;230
Co do Ciebie zajrzę to kolejna paczuszka, gdzie tam wielkie paczki. Sadzisz i sadzisz a z tego co czytam to już dzielisz. Ale dobrze, ważne że masz z tego radość i satysfakcję a ogród pięknieje .Masz masę niespożytej energii, nie wiem skąd tyle siły czerpiesz. Na wakacje gdzieś się wybierasz?, oprócz tego targu z żurawkami :;230 .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Gratuluję świadectwa a teraz masz wakacje ;:138 . Masz mnóstwo pięknych roślin. Czosnki główkowate bardzo mi się podobają i ostrozki także. Sporo by tu wymieniać więc napiszę, że wszystko ładnie Ci rośnie i pięknie o to wszystko dbasz. Brawo , zuch chłopak z Ciebie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko.ogólnie to ją się przyjemnie czyta, w 90% zgadzam się z myślą ogrodniczą Mai więc jakbym swoje dzieło czytał ;:306
Tylko fotograf makro nie bardzo ogarniał,ale mniej niż 5 takich fot jest,reszta jest ogólna.
A paczuszki często widzisz,bo rzadko jesteś,a nie ja często zamawiam ;:306
Siły to się same znajdują,jak zaczynam się rozkręcać to jestem zielone tornado (chociaż może to złe określenie,bo robię w takim tempie,że normalny człowiek zrobi to 4x szybciej,ale takie uroki mego ogrodowania ;:306 )
Na wakacje nigdzie nie jadę. Nie lubię miast,kompletnie nie wiem,co ludzi widzą w betonie. Kolonie broń Boże,potrzebuję samotności,plus ogródek pod opieką babci zginie :lol:
Ale mamy jechać do ogrodu botanicznego w Myślęcinku. Z tego co widzę to chyba dla mnie-naturalnie wszystko. To bym musiał sam jechać :lol:
Ewelino,czosnki są świetne! Ale te wysokie. Jeszcze były małe różowe,niewidoczne, i żółte,kompletna klapa. Czwarte się nawet nie raczyły pojawić :| A te główkowate są tanie,nie schną im liście i dłuuugo zdobią,bo dla mnie już liście są ładne ;:108
Pozdrawiam także :wit
No to na początek moja ukochana Burgundy Iceberg z kilku dni. W tym roku coś nie zaszalała. Zdjęcia prawie w pełni realnie oddają kolor,chociaż zrobienie jej foty to katorga. Jak jest delikatny wiatr-bez szans. A że ciągle wieje,to to są fotki podglądowe a nie zdjęcia :lol:
W każdym razie są i takie mega ciemne i takie mega jasne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to teraz fotki podglądowe,co u mnie kwitnie.
Najlepszy jest ten dzwonek-po dwóch dniach zaskoczyłem,że je siałem i mam jednego!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jakiś tzw.chwast. Oj,mówię wam,przez to moje niepielenie mam chyba: melisę,słonecznika.Na pewno jaskra,niezapominajki,przetacznika ożankowego, peeełno ostróżek i orlików,bratki ogrodowe (bo wyrastają chwastowe).Także może i to będzie ładne ;:173

Obrazek

W pąku biała,różowa po otworzeniu. Tylko pachnie słabiej.

Obrazek

Czego dzisiaj w kalli nie znalazłem...pasikonik,kolonia żuczków,szczypawice ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak jesteśmy przy robakach-jakaś piękność na basenie i ćma na oknie. Zakochuję się w każdym jednym robalu ostatnio ;:124

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ZDJĘCIE :;230

Obrazek

Obrazek

No,to się tyle naczekaliście to się należy-sukulenciki ;:138 Jak co mogę nazwy podać (i sklep)
Zdjęcia realne w 100%

Niby nic,kolorowe listki. Ale na żywo to chyba jakieś enzymy wydziela bo jest niesamowity efekt ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To dopiero będzie ładne jak podrośnie,taki krzaczek malutki,płożący,z czerwonymi pędami.

Obrazek

To jest istne szaleństwo! Reklamowane jako koraliki na sznurku,okej,fajnie ale nie wierzę. No a to się naprawdę tak rusza! Obłęd! I się zwisać będzie ;:306

Obrazek

To się charakteruje rośnięciem kwiatu przez dwa miesiące. Ale co mnie kwiat,czy te listki nie są mega mega mega słodkieee?

Obrazek

Oplątwa już była,na innej doniczce z jakimiś cebulkami,doniczka wyniesiona i oplątwa przeniesiona,i wcale nie odbiega ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękna -,jutro kwiatek pewnie pokaże,pnącze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Od tego się zaczęło. Ale jakieś wspaniałe to nie jest,na fotach ładniejsze ;:224 Jak podrośnie i się dokoloruje,spryskam też wodą i może mnie zachwyci ;:306

Obrazek

Obrazek

A ta haworcja ma mieć jakby przezroczyste listki,trochę widać ale dajmy jej czas. Póki co ładna rozetka.

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś mi się nie zgadza, ja jestem na bieżąco , nie zawsze zostawiam ślady ;:182 , liczba zakupów jest pokaźna ;:198 . Dobry jesteś ogród pod opieką babci nie zostawisz, myślisz że babcia by przelała?. Nie o wyjeździe na skwar betonowy nie myślałam , ale jakaś zmiana?. Choć masz rację, ja w zeszłym roku wyjechałam na tydzień i połowa roślin padła.
Wracając do Twoich roślinek Burgundy Iceberg jest piękna, mimo że gorzej jej idzie w tym roku. Namówiłeś mnie na nią, u mnie klapa będzie, zakupy różane wiosenne ;:222 . Nie wiem , może jej jeszcze uda się przetrzymać, ale reszta zakupów różanych, zgroza.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to przepraszam,wybacz,nie uwzględniłem takiej możliwości ;:180
Babcia to by przelała,przesuszam ja. Ale mniejsza z tym,groza mnie bierze,jak przychodzę i widzę,że sobie pieli!
Poszły mi te ładne białe kwiatki z łąki,oregano,ostróżek i orlików może nie policzę ;:224 Dlatego ma babcia zakaz ;:306
Plus należę do osób,które widzą ozdobność w mleczu.. I wtedy rabaty jakieś takie zarośnięte :;230
Wycieczki mnie nie kręcą. Kto mi pozwoli sobie wyjść z namiotu połazić po lesie? ;:173 Plus z obcymi się użerać to nie dla mnie ;:306
Dziwne,że wiosenne zakupy tak u Ciebie słabo. Ja płaczę po jesiennych,bo aż 3 róże z 8 przeżyły :| Nigdy więcej jesienią nie kupię. A skąd kupowałaś?

Zgrozo!!! Sezon cebulkowy-staaart! A ja kasy nie mam ;:202 Tzn. wdg. mnie mam,w praktyce i teorii jednak nie mam,ale w moim świecie będę zaraz mieć,oj,wiadomo,o co chodzi,potrzebna mi kasa to zaraz sama przyleci :;230 :;230 :;230 Trzeba tylko w odpowiedni moment uderzyć. Zresztą miałem obiecane za tą 4 z historii :lol:
W każdym razie,w moim sklepie cebulowym ciągle oferta wiosenna! A co roku już od lipca mieli cebulki. I czy ja mam teraz czekać???
Jednak ze Światu Kwiatów przeglądałem i taakie ceny ;:oj Myślę,czy nie wziąć mega pak tulipanów,20zł za 50sztuk. A i zimowity mają strasznie tanie! Ogólnie najtaniej chyba mają. Tylko nie wiem jak zgodność i jakość...
No a najpewniej mi z mojego cebulowego kupić. Co chyba wszyscy go za najgorszy ze sklepów uważają ;:224 Może mam szczęście? W każdym razie czekam na ofertę ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mati - super zakupy sukulentowe. Bardzo lubię tę grupę roślin.
Ładnie posadzone, ładnie zaprezentowane, Nic tylko podziwiać. No z tą tylko różnicą, że Ty jeszcze je musisz podlewać ;:172
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A kto to powiedział? One mało lubią,to będę zraszać lub sobie z nich suszki zrobię-wtedy tylko z kurzu czasem obtrzepać :;230
Wiesz,ja jestem zdolny i takie kwiatki zabić ;:224 Ale tutaj to zrobić najciężej,dlatego sobie kupiłem :;230

Robię koszyczek :tan Podobno zgodne i ładne mają. A co mi szkodzi. Tylko ciekawe skąd kasa ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Mati, cudne masz te sukulenciki ;:215
Podaj nazwy, ta co kwiat jej rośnie dwa miesiące jest zajefajna ;:333
Widzę basen za oknem, zazdraszczam takich dłuuugich wakacji :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To się zwie Pachyphytum oviferum ;:306
Jak na alegroo skopiujesz to jest tylko jedno z tego sklepu :uszy
Basen kupiony w poniedziałek jako prezent za oceny. Gardzę tym wręcz,ja nie chciałem! Ja chce na cebulki kasę! :;230
Poza tym 4 godziny głos mi się naprawiał,bo coś z chlorem wlane. A jakiejś frajdy to nigdy z tego nie mam. Największa frajda,to jak się przy podlewaniu na wiadra przewrócisz ;:306
Ogólnie mam na cebulki już koszyk za 500zł. Za 4 z historii miałem dostać zwrot pieniędzy za podręczniki-350zł. Wujek coś przelał,albo 50zł albo 100zł. W każdym razie do września reszta by się uzbierała ;:173
A w zamówieniu tylko tulipany,zimowity i krokusy w zatrważająco małej ilości ;:223 Ale mają Apeldroony ;:oj ;:oj ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Mati i basen się przyda...Tym bardziej że masz młodszą siostrę.
W taki gorąc to i ja chętnie wskakuję się ochłodzić...Na roślinki jeszcze uzbierasz. ;:108
A swoją drogą znowu zakupy...?
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Mati Przepiękne różyczki :D
Zakupy sukulentowe piękne
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To znowu ja , widzisz jak często wpadam :;230 . No tak babcia zawsze pomoże, już wszystko wiem. ;:306 Żartujesz z tymi zakupami tulipanów?, a mówiłam kiedy nie przyjdę kolejne zakupy. Tak serio to też zaczęłam przeglądać bo na stare już nie liczę. Niestety róże pierwszy raz tak mi się zdarzyło, zawsze wiosenne ładnie puszczały, po prostu więcej tam nie kupię. Ale każdy zachwala, to jak Twój sklep z cebulowymi. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”