Witaj Iwonko Ten powojnik ma rzeczywiście piękne kwiatki tylko że jest z nim problem bo trzeba go przechować w pomieszczeniu To - Ceezane przywieziony od Edytki .
Powojniki mnie w ty roku też jakoś słabo rosły a jak zimę przeżyją to zobaczymy na wiosnę .
Pozdrawiam cieplutko Alu witaj
Dziękuję bardzo , powojnik śliczny ale kłopot z zimowaniem .
Te kwiatuszki to kuklik tylko że tawlina się pochyliła na nim
Ja również pozdrawiam i dużo zdrówka i sił życzę
Czy ktoś wysiewał i wyhodował winogron z nasion ?? czy w ogóle warto próbować ???
Witaj Dzidziu kochana cieszę się że odnalazłaś ścieżkę do mnie
Zapraszam częściej i nadrabiaj zaległości
Pozdrawiam
Miałam kiedyś siewkę winograna, ale nie wiem co się z nią stało. Za to widziałam cudne bonsai zrobione z winogrona, a do bonsai to chyba trzeba z ziarenka.
Witaj Tereniu,już się cieszę z tego chabra ,on chyba wysoki jest,a kuklik jest czerwony?to też nie mam ,tylko pomarańczowy,a winogrona świetnie ukorzeniają się z patyczków,mam super odmiany, 8 różnych,na wiosnę jak będę cięła to dam Ci patyczki,piwonie możesz przenieść na wiosnę ,marzec ,kwiecień i najlepiej rosną w słońcu ,może być w czasie dnia trochę cienia,ziemia przepuszczalna,trochę kompostu i tyle,pozdrawiam i buziaczki
Witaj Tereniu , , oj jak dobrze ,że Ci Marta patyczki zaoferowała
A z nasionek to słyszałam ,że nie bardzo się udają .U mnie pełno siewek jakiś winogron chyba ptaki roznoszą
Nawet jedną zaczęłam prowadzić ,ale owoców długo nie było i w tym roku wycięłam .
Zdróweczka
Witaj Kasiu i dziękuję Mam nasionka i tak się zastanawiałam czy wysiać ale może pobawię się i zrobię bonzai Witaj Martusiu Chaber jest wysoki Kuklik mam też pomarańczowy i czerwony z oczkiem i pełny . To zapisuję , myślę że się coś da wiosną odciąć od niego . Patyczki winogron chętnie przygarnę Piwonie będę przenosić tylko muszę przygotować im rabatkę .
Dziękuję za rady , pozdrowienia i również posyłam Iwonko mam nasionka ale nie wiem co to za odmiana i tak się zastanawiałam wysiać nie wysiać . Alu witaj
Tak też myślałam że na owoce to długo bym czekała stąd moje pytanie
Dziękuję Ci i wzajemnie Małgosiu dzięki Patyczki mi Martusia zaproponowała to będę ukorzeniać
Beatko Powojnik tangucki jest łany i kwitnie cały rok co prawda szybko rośnie i od środka może być łysy ale tego nie widać bo on całe lato ma mnóstwo nowych liści i kwiatków , można też go przyciąć
Polecam jak masz jakieś miejsce żeby odsłonić . Wiolu jestem Teresa
Moje powojniki większość jest kupionych ale też wysiewam - np. tangucki ładnie z nasionek wychodzi
Tereniu na jednej i na drugiej działce masz ładnie kolorowo
A Twoje powojniki to mnie powalają, są śliczne
Ja z moimi coś chyba źle robię, bo mi marnieją, jedynie bylinowe radzą sobie nieźle
Witaj Ewuniu
Mam cztery powojniki na starej działce i te są starsze a te na nowej to wszystko młódź - kwitły choć nie wszystkie i ciekawe jak zimę przeżyją dwa chyba mi padły
Podrzuć swoim na wiosnę skorupek z jajek i po trzy tabletki nadmanganianu potasu wciśnij obok i podlej no i oczywiście zasil gnojówką albo nawozem wieloskładnikowym i zobaczysz czy nie ruszą Wiolu nie ma za co przepraszać