Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Marysiu moje lilijki już przekwitły w tym upale.
Za to o kwiatach mogę zapomnieć wszystkie mają wysuszone brzegi płatków lub nawet całe pąki ;:145
Aronii bardzo się przyglądam , bo coś wygląda jakby chciała opadać i nie wiem czy już jej czasem nie zerwać. W ubiegłym roku zrywałam pod koniec sierpnia i mroziłam. Więc może już. :?:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jagusiu! jak miło, że piszesz z tak daleka ;:196
Wzruszyłam się :cry:
Zdjęcie może nie jest najlepsze, bo M zrobił dwa na których raz ja miałam oczy zamknięte, a raz Iwonka...wolałam żeby gość ładniej wyglądał :? Iwonka przywiozła ze sobą nawet burzę (oprócz kwiatków i czegoś pysznego) co nas trochę ochłodziło, bo nie pomoczyło specjalnie. Od wczoraj jest już lżej, a dzisiaj rano wręcz chłodem powiało, bo goście wyjeżdżali skoro świt!
Teraz rusza gałęziami cały czas ;:138 Odpoczywaj od upałów, a ogród wytrzyma a może filozof podleje?
Do zobaczenia w zielonych pokojach ;:168

Martusiu tak to driakiew siana na wiosnę i chyba jednoroczna :wink: Róże powoli zaczynają powtarzać kwitnienie, ale ich kwiaty jakieś małe a niektóre wręcz puste ;:oj Pomidorki cieszą, ale jakoś inaczej w tym roku porosły i krzewy duże a na nich trzy ogromne pomidory i tyle ;:131 Do zjedzenia jest, a do suszenia i tak kupię limy i oczywiście paprykę na sos :uszy Dzisiaj już trochę poplewiłam, bo jak pokazywałam Iwonce ogród to z przerażeniem zobaczyłam, że parę dni lenistwa i chwasty porosły. No to tradycyjnie życzę deszczyku i mocno całuję ;:196

Dario ogród świeży wodą z kranu :;230 i do rana wilgoć zachował a także lepszy wygląd ;:333

Julciu moja aronia w kilka dni dojrzała błyskawicznie i też się jej przyglądam, bo widzę coraz więcej amatorów ;:14 To samo rano pomyślałam, że zerwę i do zamrażarki :D Czekam jeszcze na crocosmie, bo mam las liści ;:215 a w paru miejscach przetrwały takie sprzed dwóch lat i jedna nawet zakwitła :D Na michałkach widzę pączki ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu Twój ogród jest zarośnięty, ale wszelaką roślinnością, nie zielskiem :wit , my popadaliśmy, przespać się trzeba, a potem do siebie na działaczkę, zobaczyć co tam się dzieje, dziękuje jeszcze raz Marysiu, przesyłam ogromne całusy ;:cm i tylko żałuję, że nie dało rady spotkać się z innymi dziewczynami, upał niemiłosierny nie pozwolił, dziewczyny, w Opolskim widziałam ogrom zniszczeń spowodowanych straszną suszą i huraganami ;:174
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, jestem, widzę, podziwiam i zmykam, bo powieki mi już opadają.
Spokojnej nocy i chłodniejszego dnia. Deszczu! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wypoczywaj bo macie kawał drogi za sobą. Mam nadzieję że działka wygląda dobrze, a na mojej naprawdę przybyło trawska wierz mi :D Spotkasz się z innym terminie i tak w krótkim czasie miałaś dużo wrażeń ;:4 Dziękuję za miłe odwiedziny ;:196

Lucynko i ja nosem się podpieram więc zmykam w objęcia Orfeusza mówiąc Dobranoc ;:19
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś! w tak pięknym dniu i wpadłam do Twojego ogródka. :)
Pokazałaś na ostatnich zdjęciach że jeszcze roślinki Twoje nie są w opłakanym stanie.
U mnie już ponad miesiąc nie było wody z nieba.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , wiesz dziś burza z działki nas wygoniła do domu, ale niestety, jak zawsze przeszła bokiem i nici z deszczu, poszła na Goleniów i nad morze dalej, ale podlałam porządnie działeczkę, skarby posadziłam i zebrałam całe duże wiadro ogórasków, i do kuchni teraz i w słoiki zapasy robić trzeba ;:108 Pozdrawiamy i życzymy przyjemnego deszczu, w tv obiecują ale na obietnicach się kończy ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu dzień piękny ale z okna czy spod cienistego drzewa, bo wykonałam parę ruchów i nie da się żyć taki u mnie upał. Siedzę w domu i wiadomo co robię :;230 Niestety dzisiaj widzę że rośliny sadzone na wiosnę wyglądają kiepsko, od dołu kompletnie obsuszone ;:145 , floksy schną po kawałku ;:222

No to zapraszam do upalnego wiejskiego!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć dalie i mam nadzieję że nie przyjdzie przymrozek na początku września?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coś mi się wydaje że róże też trzeba odnawiać, bo ta z patyczka RiB ładniej kwitnie niż matka ;:131

Obrazek

Malutkie hibiskusy ładnie kwitną, a bylinowy dalej w pączkach

Obrazek

A karczochy jak w ciepłych krajach :;230

Obrazek

Iwonko dzisiaj ciężki dzień i przydałaby się burza, a wczoraj jak poszłam w ogród po obiedzie to wróciłam o zmroku. Wyplewiłam trochę pustynnych traw (takie dziwne rosną), skosiłam i podlałam co się dało i nawet miałam przekopać kawałek grządki pod nowe nabytki, ale zrobiło się ciemno i nie mogłam znaleźć łopaty. Oczywiście używał ją ostatnio M ;:14 Dzisiaj święto, ale w poniedziałek nowe rośliny znajdą miejsce stałe ;:333 Pozdrawiam Was cieplutko jak przystało na klimat ;:4
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Najlepiej to karczochy wygladają Marysiu :P. Kwiaty mdleją i już nie moge doczekać sie tego oichłodzenia od wtorku. Jeżeli chcesz popodziwiać dalie i cudowne mieczyki to mam fotki z dzisiejszej wystawy w Rybniku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p5314100
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Karczochom taka pogoda się podoba! :)
Jakby człowiek wiedział, to by więcej nasadził jakichś roślin rodem z Meksyku czy Włoch.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU to u mnie z kwitnieniem znacznie gorzej, dalie prawie padły, wczoraj poddałam je reanimacji i liczę ze do jesieni jeszcze się odbudują.
A karczochów nigdy nie uprawiałam, chyba tegoroczne lato jest dla nich laskawe, że takie dorodne.

pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Och jakie masz piękne karczochy. Moje pewnie za rok o ile przeżyją zimę tak będą wyglądały.
Co do narzędzi ogrodniczych .....moj M też ma taki feler. Gdzie skończy tam zostawi. ...w najdziwniejszych miejscach. A jak mi się piana już toczy, to niewiniatko twierdzi że zawsze tam były np grabie.
Marysiu czy będziesz ponawiać przygodę z fuksjami? :wink: :wink
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu karczochy u mnie zawsze są ...jakoś tak je polubiłam :D Dalie i mieczyki przynajmniej u Ciebie podziwiam bo u mnie szkoda gadać ;:162

Dario trzeba wiedzieć jakie bo posiałam parę takich ciepłolubów, ale też coś stoją w miejscu np. Ipomopsis rubra ale karczochy niezawodne ;:215

Krysiu polecam karczochy i ozdobne i do jedzenia a poza tym pięknie zarastają grządkę, oczywiście jak się wygna nornice ;:306 Pozdrawiam dawno nie widzianą ;:196

Małgosiu nóż w kieszeni się otwiera ale już nic nie mówię bo potem awantura i oczywiście moja wina ;:222
Nie kochanie ograniczam to co trzeba wnieść na zimę do domu. A wyjątkowo rosną mi w tym roku pelargonie i to nawet kwitną kawałki wsadzone w słoik do ukorzenienia ;:131 To samo datury , ale fuksji już nie dam rady ;:168 Jeszcze się grzejesz na obcej ziemi ?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU będę u Ciebie podziwiała karczochy, bo u mnie miejsca nie za wiele, muszę dokonywać wyboru bo miejsca nie za wiele i potem czasu na forum wcale ;:306
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś przynajmniej karczochy mają raj. :)
Ewa pokazała śliczne dalie zrezygnowałam z nich nie mam gdzie przechowywać.
Upał okropny siedzenia w domu.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”