Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Lucynko dobry pomysł z tą smagliczką ;:215 Mam jej w tym roku sporo, więc też zastosuję. Do tej pory funkcję kołderki pełniły u mnie aksamitki. Teraz będą mieć towarzystwo :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, a jeśli te nasionka szarłatki to takie wszędobylskie są, to może mogła byś dla mnie zebrać ich troszkę? ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko dziękuję za szczodrość, oczywiście ja też jestem otwarta na dzielenie się tym co mam ;:108 ,ale to w przyszłym roku .
Teraz mam jeszcze zaległe paczki do wysłania i nie wiem czy zdążę .
Mam tylko nadzieje ,że się na mnie nikt jeszcze nie pogniewał za to :oops:
Przyznam ,że ta celozja pięknie mnie zaskoczyła swoja urodą ;:oj bo tak na prawdę za nią nigdy nie przepadałam .
U mnie wietrznie i zimno ,ale za to słonecznie .
Lucynko zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu [vimen] - smagliczkowa kołderka jest ;:333 Sprawdzona!

Zuziu - szczęśliwie jednej szkarłatce jeszcze nie wycięłam 'koralików', wobec czego nasionka dla Ciebie i wszystkich chętnych - proszę bardzo - będą. ;:173

Alicjo - dzisiaj nie miałam czasu zmarznąć, bo pół dnia spędziłam w markecie przy wybieraniu wyposażenia łazienki.
Pod tym względem zatęskniłam do słusznie minionych czasów. Wtedy brało się, co było i człowiek skakał z radości, że coś kupił. :;230 :;230 :;230
Dzisiaj oczy bolą od patrzenia na te dobra i bardzo trudno jest się ostatecznie zdecydować. A musiałam podjąć decyzję dotyczącą zakupu kabiny prysznicowej, baterii do niej i zestawu natryskowego, a także szafki lustrzanej na ścianę i tzw. szafki-słupka. Myślałam, że padnę tam w tym markecie, tak ciężko było mi się zdecydować!
Ja w ogóle nie lubię robić zakupów. Pod tym względem jestem ponoć nietypową babą i raczej powinnam być facetem. No ale wówczas nie mogłabym zostać matką, a ta rola ogromnie mi odpowiada. :tan
Celozje są piękne, ale zawsze ładniej rozwijają się te, które same się wysieją. Są dorodniejsze i zdrowsze. Późną wiosną z przyjemnością podzielę się siewkami również z Tobą. Marysia [Maska] już ma zaklepane.
Ciepełka i dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko Droga!
Czyli łazienkę masz już wyposażoną :D Na pewno będzie ślicznie, czyściutko i pachnąco nowością. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie łazienka i kuchnia jest wizytówką domu. Jest powiedzonko pokaż mi swoją łazienkę i kuchnię, a powiem Ci kim jesteś :D I coś w tym jest!
Miałam dzisiaj dzień pełen wydarzeń i nie zdążę pewnie z odwiedzeniem ulubionych wątków ;:131
Życzę spokojnej nocy i jutro na działeczkę proszę i jakieś zdjęcia zrób ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucyna , że też Ci się remontów zachciało... ;:oj Mnie takie pomysły już do głowy nie przychodziły..Ale pewno będę niejako zmuszona zmierzyć się z nimi .No z pewnością nie w takim zakresie jak u Ciebie ale malowanko się kroi... Młodzi sąsiedzi nade mną,wymieniali kaloryfery...zapomnieli jakieś tam uszczelki pod termostaty założyć ;:173 Bagatela... Tydzień temu administracja włączyła ciepło w kaloryfery no i miałam potop , jeszcze piętro niżej sąsiedzi także...Sufity, parkiety,dywany w 3 pomieszczeniach ...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - mylisz się, moja droga - łazienka wyposażona tylko częściowo. Nie ma łatwo, na niektóre sprzęty trzeba poczekać. Kabina ma być jutro, a 'słupek', tj. wysoka wąska szafka łazienkowa dopiero po 20. października.
Zgadzam się z Tobą, że kuchnia i łazienka to wizytówka domu. Ja jeszcze dodam przedpokój.
Na działce oczywiście dzisiaj byłam i popracowałam uczciwie cały Boży dzionek. Miałam multum roboty, bo mieliśmy pierwszy przymrozek i musiałam wykopać dalie, begonie, buraczki i selery, wyeksmitować zmarznięte kwitnące jeszcze jednoroczne i po rozłożeniu guano przekopać działkę, częściowo oczywiście.
Bardzo dobrze mi to zrobiło dla poprawienia nastroju.
Zdjęcia zrobiłam i pokażę, co mi jeszcze kwitnie.
Odpocznij po tych wrażeniach i wyśpij się dobrze. Do miłego. ;:196

Maryniu - ano zachciało mi się, ale to przy okazji wymiany rur przez spółdzielnię. Bałagan i tak był, wobec tego zrobiliśmy więcej bałaganu, żeby potem było ładniej i będzie, już prawie jest.
Nas sąsiadka zalewa systematycznie od kilku lat. Mocno starsza i samotna kobieta, wybaczamy jej i naprawiamy szkody, ale dzięki korzystnemu ubezpieczeniu mieszkania zwykle na tym korzystamy. Nie tylko tym, że mieszkanie odświeżone ...
Dobrej nocy, słodkich snów. ;:196

To teraz zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro pokażę pozostałe fotki z dnia dzisiejszego, jeszcze tylko Misia - biedna, bo jej zimno było.

Obrazek

Kończę na dzisiaj, bo muszę jak za 'króla ćwieczka' urządzić sobie kąpiel przy użyciu wielkiej miednicy. Nie chciałam zawracać dziś głowy synowi, bo ma gości.
Życzę wszystkim dobrej spokojnej nocy. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, kolorków kwitnących u Ciebie tylko pozazdrościć ;:333 Praca w ogródku mi też poprawia nastrój (i kondycję ;:198 ) niestety choróbsko na razie mnie wstrzymuje a cebule i niedługo róże jeszcze czkają na wsadzenie.
Jak tylko wydobrzeję muszę się szybko wziąć do pracy ;:108
Miłego weekendu ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zuziu kochana - te kolorki , o których wspomniałaś, to sprzed czystki, jakiej dokonałam zaraz po zrobieniu zdjęć.
Dzisiaj już tylu kolorów nie uświadczysz na mojej działce.
Zebrałam kolby szkarłatki. Zobaczę, czy uda mi się wydobyć z nich obiecane Tobie nasiona. Na razie suszą się na słonecznym parapecie.
Przykro mi z powodu Twojej choroby. ;:167
Kuruj się szybciutko, bo roślinki czekają.
Życzę Ci ekspresowego powrotu do zdrowia. ;:196

Obiecałam wczoraj dokończyć dziś 'sesję zdjęciową' z dnia wczorajszego, co niniejszym czynię.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następne fotki będą już po większych mrozach. Na jutro wieszczą u mnie -3 stopnie C.
Spokojnej nocy, Kochani i ciepłej niedzieli. ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Lucynko :wit Przepiękna sesja z dnia wczorajszego :D
To u Ciebie wczoraj (9 października ) nie było w nocy przymrozków bo u mnie niestety był przymrozek i ściął wszystkie kwiaty :(
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Wpadłam tylko życzyć spokojnej nocy i miłej niedzieli, ja też czekam na mróz chociaż nie wiem dlaczego ;:185 Ślicznie i kolorowo jeszcze u Ciebie. Ładna nasturcja i onętki ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko sesja zdjęciowa z ogrodu u Ciebie jeszcze na bogato zgromadziłaś tego dobra wszelakiego co niemiara! ;:63 Przykro, że lada moment padną od przymrozku ! ;:131 No ale takie prawo natury... ;:173
Szkoda,że już niedługo siedzenie w domu będzie ;:oj zamiast od świtu na działce...
Miłej niedzieli!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie, takie prawa natury Lucynko, ale będziemy wspominać całą zimę te nasze kolorowe ogrody :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko wspaniała sesja zdjęciowa ;:215
Teraz tylko wspominki no chyba ,ze coś sie jeszcze uchowało .Ściskam Cię mocno ;:168 ;:168 ;:168
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochane moje Dziewczynki! ;:167
Wybaczcie mi, ale dzisiaj zajrzałam tylko na moment, jutro postaram się dłużej z Wami pobyć.
Działkowy sąsiad 'podrzucił' mi chyba z pięć kg owoców pigwowca i właśnie się z nimi rozprawiam, a są takie niewyrośnięte, że roboty przy nich multum.
Całuję Was Wszystkie razem i Każdą z osobna ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 , życzę wszystkiego czego tylko sobie życzycie i do jutra. ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”