Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
x-ja-a

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

To musiał być spory ogródek, z którego brali te róże do dekoracji... :D
Parada jak się patrzy, z przepychem. I uchwyciłaś końskie czułości (trzecia fotka od góry w ostatniej części relacji) ;:167
Z doświadczenia wiem, że zdjęcia nigdy nie oddają prawdziwego rozmachu takich imprez, nie słyszymy muzyki, nie czujemy zapachów. Ale staram się to sobie wyobrazić. Fajnie, że dzięki Tobie dane nam było tam pobyć przez chwilę :heja

A Blush Flower Circus wyczaiłam w necie. Wpisałam w Helpie tylko Flower Circus, żeby zobaczyć opisane odmiany no i była. Ale w sprzedaży jej nie widziałam. A szkoda. Jakby się udało może skądś sprowadzić to byłoby super. Trzeba zagadać z Kamilą... ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alexia dziękujemy ;:196 impreza bardzo widowiskowa, jestem ciekawa czy tam były róże na sprzedaż :D

Info w sprawie poszukiwanej curcuski :;230 http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza- ... donica/339
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 ,
chyba wystarczająco zdjęć wstawiłam :?:

nena, porównywałam nie rozmach imprez, ale specyfikę obu miejscowości..., w obu same szkółki różane ;:108 .
Poza tym, za ten rozmach trzeba było zapłacić i to nie mało.

Jagna, cieszę się...
No , tak muzyka była, że nie czułaś zapachów, to chyba lepiej..., raczyły nas prawie różanymi zapachami takie oto wehikuły...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te konie, raczej były zdenerwowane. 3 pary koni ciągnęły wóz z piwem. Kilka minut musiały stać i to się nie podobało pierwszej parze...
Myślałam, że Blush F.C. znalazłaś w szkółce...

Majeczko, ;:180 za linka, ale my szukamy Blush F.C., a nie uroczą Garden of R. ;:306

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ja-a

Post »

Zdenerwowane? ;:218 A wyglądają na zakochane... Widać, że nie znam się na koniach :D
No niestety nie w szkółce, ale przecież musi gdzieś być w sprzedaży Obrazek
x-al-ia

Post »

Pięknie to wszystko wygląda, taka bajeczka... :!: Zastanawiam się ile trwa przygotowanie do takiego święta i czy te wszystkie róże są na pewno prawdziwe (?) Ich ilość wygląda niewiarygodnie. ;:24
Może impreza męcząca, bo tłok i te wszystkie kolorowe wzrokowe wrażenia, ale jak miło na pewno będzie się to wspominać... ;:226
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Jagno, też się nie znam na koniach, ale ich zachowania nie można było inaczej zinterpretować.

U Duńczyków powinny być wszystkie odmiany, ale oni sprzedają na palety... ;:306

Alegorio, lokalne media podały, że Rosenkorso oglądało ok. 30000 - 40000 osób.
Róże były na pewno prawdziwe, prace trwały od piątku, robiono to w chłodniach. Zużyto 200000 kwiatów róż.

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
x-al-ia

Post »

Patrząc na fotki, to trudno uwierzyć, że prace trwały zaledwie od piątku. Wydaje się, że przygotowanie takiej imprezy, wymaga więcej czasu, no ale pewnie róże straciłyby swoją świeżość.
200000 kwiatów róż... wydaje się dużo, a jednak myślałam, że tych róż jest tu znacznie więcej. W dekoracjach jest taki różany przepych, że nad liczbą kwiatów aż trudno się zastanawiać. :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Hm.... ;:124 coś mi się pomyliło z tym Circusem ;:131 skasuję to co nie potrzebne w tamtym poście ;:130
Taka ilość kwiatów została zużyta do dekoracji, to chyba wszystko z pól wycięto.
Podajesz ile osób odwiedziło to święto jak przeliczysz to przez średnią cenę na osobę, to pewnie jest, to całkiem niezły
biznes. Tym bardziej, że kwiaty i tak by przekwitły, a krzaczki po ścięciu kwiatów zostały do sprzedaży. :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniała relacja,ilość kwiatów potrzebnych do całego obrazu imponująca:)

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ogrom!!! Po prostu ogrom!!! ;:oj
Oj chciałabym na raz zobaczyć tyle róż... chyba bym popadła w szaleństwo ;:306
Super wydarzenie! Dziękuję Ci za relację ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Nie mam takiego praktycznego podejścia jak Majka, ;:131,mnie żal ściąć każdego kwiatka ;:145 . Basiu ja bym raczej powiedziała p-ogrom kwiatów ;:224 , ale imprezy Ci zazdroszczę Alexio ;:170 :tan ;:108 . Dzięki za fotorelację, cudowne święto ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Mam podobne spostrzeżenia jak Majka :D
Patrząc jeszcze na ilość piwa, też pewnie trochę zarobili.
alexia pisze:;:7 ,

nena, porównywałam nie rozmach imprez, ale specyfikę obu miejscowości..., w obu same szkółki różane ;:108 .
Poza tym, za ten rozmach trzeba było zapłacić i to nie mało.
No właśnie, trzeba zapłacić za dobrą imprezę. Za darmo można posłuchać orkiestry dętej i zobaczyć co roku te same kwiatki w wazonach. Może za jakiś czas ktoś zrobi na Końskowoli interes. Kwiatów na polach mają sporo, do niczego nie potrzebne.
Sprzedają wszak gołe krzaczki ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Nie mam porównania do końskowoli ,bo nigdy nie byłam ,ale na takie widowisko byłabym skłonna sporo dojechać i słono zapłacić ;:333 Może nasze szkółki rzeczywiście powinny się zapatrzeć na ten rozmach ;:224 no i nie tylko szkółki....u nas generalnie brak fantazji.
Widzę że nowe chciejstwa się pojawiły i są pilnie poszukiwane :lol: piszesz Alexio że u Duńczyków na palety hmm ,a ile jest w palecie ,bo jak tak policzyć komu jeszcze ,to paleta może być mało ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie tam też szkoda tych wszystkich kwiatów
Ja do wazonu nawet jednego z ogródka nie wytnę
A tu tak jak napisała Daysy -pogrom
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Alexio!

Dzięki za ciekawe zdjęcia ze Steinfurther Rosenkorso.
Pomysł na prezentację róż - iście niemiecki. Anglicy zapewne zaprojektowaliby to inaczej....
Czy każdy wehikuł był prezentacją innej szkółki różanej?
Natomiast oprawa muzyczna z pewnością była wspaniała. Osoboście uwielbiam germańskie orkiestry dęte.
Pozdrawiam, życzę cudownych chwil na balkonie :wit

P.S. Czy niektóre z tych różanych kreacji ocierały się o kicz, czy tylko mi się tak wydaje?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”