O! I to jest sentencja na dziś! Złotogłowiem powinna zostać wyhaftowana i w widocznym miejscu umieszczonabarbra13 pisze:Paczuszki muszą przychodzić, bo bez paczuszek smutno.

W ramach małego sprostowania - "szczypiorek", to rzeczywiście nie szczypiorek - to Albuca niespiralis i chyba nie nadaje się do jedzenia, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Taki skrót myślowy mi się zrobił

Mam parę zdjęć z ostatniego czasu, to może korzystając z tego, że pogoda pod psem, takim raczej nierasowym, i najlepiej siedzieć w domu przy herbatce i w skarpetkach, pokażę co ciekawsze. Będzie niechronologicznie.
Dynie, zgodnie z planem, rozpanoszyły mi się za żywopłotem. Wszystko to z tych ozdobnych, na różnym stopniu rozwoju - od kwiatów, do całkiem sporych już owoców. Trochę późno wysiane, ale nie chodziło mi o zbiór, a raczej i zagłuszenie chwaściorów wszelakich i efekt jest, jakiego się spodziewałam. Kwiat dyni - nie mniej piękny, niż przyszły owoc i w przecudnym kolorze

Własnoręcznie od listeczka wyhodowany skrętnik Złotko

Pompon wielkości całkiem niemałej piłki

Krasnokwiat Katarzyny

Ismena

Kalle

Tu rzut oka w sukulenty - jeden z kaudeksów Fockea edulis

Wgląd na pomidorki

Trochę tego jest, może faktycznie coś się uda zebrać

I hoja (caudata sumatra), która w dniu wczorajszym, po wymoczeniu i wyczyszczeniu z podłoża, w jakim dotąd rosła, poszła do hydro