Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Witajcie Kochani ;:196
Wczoraj był dla mnie szczególny dzień , obchodziliśmy z Misiem DWUDZIESTĄ ( aż mi się wierzyć nie chce ) rocznicę ślubu , i przyznam Wam się w tajemnicy że jakoś cudnie :tan ale strasznie szybko minął ten czas ;:145
Mati ;:196
Gosiaczku - ;:196 to już wiesz
Grażynko ;:196 - deszczu jak nie było tak nie ma , wczoraj jakaś mżawka może przez pół godziny , nawet podjazdu nie zmoczyło ;:222 , no tragedia
Becia ;:196 -zrębki mam tylko na rabacie przed domem , dom czerwony to i zrębki w takim kolorze , ja dosypię teraz bo przy okazji na jesień robię z nich kopczyki dookoła róż , wiosną rozgarniam i w żaden inny sposób róż tam rosnących nie zabezpieczam
Bestusiu ;:196 u mnie chwasty też niestety rosną , ale muszą już chyba poczekać do wiosny , na sobotę planuję poznoszenie wszystkiego do garażu bo już coraz chłodniej , a w tygodniu - jak wychodzę z domu to jeszcze ciemno , jak wracam to już ciemno więc nie mam szans na porzadki ;:145 , czy tylko mnie się tak wydaje że w tym roku to niesamowicie szybko robi się ciemno na dworze ?
Dorotko - ;:196 znalazłaś ?
Aniu ;:196 - ja wygrabiłam i wyzbierałam wszystkie liście bo mnie jakieś różne choroby grzybowe atakowały w tym roku , i surmia i dereń i magnolie miały dziwne liście , dlatego wyzbierałam wszystko ;:174 A z tą pogodą masz rację huśtawka ;:145
Iwonko ;:196 - zajmę się już chyba , judaszowcem i jego zimowym ubrankiem , a co do reszty to chyba masz rację
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana nie tylko tobie dzień szybko mija i robi się ciemno.Mnie tez już przeraża ta perspektywa zimy i długich wieczorów,można świra dostać ;:223 Nie ma to jak lato długie dni,cieplutko i długie pobyty na świeżym powietrzu,teraz nie chce się nosa za drzwi wyściubić ,masakra ;:223 ;:223 ;:223
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kochana, no to moje serdeczne gratulacje ;:cm A jaki prezencik od M dostałaś??
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Moniu dwadzieścia lat minęło jak jeden dzień ,gratuluję ;:333
u mnie dwa razy tyle na drugi rok :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś gratuluję okrągłej dwudziestki ;:196
W prezencie na rocznicę ślubu znalazły się pewnie nowe zamówienia różane :wink: ;:306
Jeszcze nie znalazłam...wiesz czego. Nie miałam czasu w tygodniu, a ta paskuda nadal wszędzie łazi :( i to niestety nie jedna sztuka, a kilka. Jutro jadę poszukać.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni gratulacje dla Was :D Teraz to skarb,gdzie tyle rozwodów ;:224
Miłego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Życzymy Wam razem z wszystkimi Rosiami wielu dalszych dwudziestek. I żeby spełniły się wszystkie Wasze marzenia. Wyściskaj Misia ;:196 ;:196 ;:196
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dziękuję Wam Wszystkim ;:196 bardzo za rocznicowe życzenia , sama nie wiem kiedy to minęło a ślub jakbyśmy przedwczoraj brali , no cóż .... ;:131 ważne że dobrze jest i lepiej będzie .
Małgoś pytasz o prezent , mój zaręczynowy pierścionek ,w przeciwieństwie do nas ,nie wytrzymał próby czasu , więc mam nowy :tan i płytkę ulubionego wykonawcy ;:108

Obkopczykowałam dzisiaj róże , trudno , co ma być to będzie , w zeszłym roku zrobiłam to jeszcze wcześniej i mimo braku mrozu nie zauważyłam by stała im się krzywda ;:333 więc i w tym roku mam nadzieję że im nie zaszkodzę . Agawy już w garażu i reszta poznoszona , niby mogłabym już czekać zimy , ale jeszcze poziomki trza okryć , judaszowca obwiązać , chryzantemy zabrać i pelasi naszczepić ;:219 a tu prymule kwitną wciąż jak ..... szalone Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

To miłe, że piszesz iż jesteś zadowolona z życia i z eM-a oczywiście ;:168 , bo teraz każdy narzeka, zamiast cieszyć się każdym dniem. Następnych kilkudziesięciu wspólnych lat życzę, oby nie były gorsze :heja .

Prymulki przy tej szarej pogodzie dodają energii, bo faktycznie smutno bez słoneczka ;:3 .
U mnie też sucho okropnie; teraz czekam na śnieg ;:131 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Moniko gratuluję pożycia ;:138
Prymulki piękne :D :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Moniko, kawałek życia przeleciał, nawet nie wiadomo kiedy... Dobrze, że jesteś szczęśliwa i ten czas upłynął Wam w miłości... to dziś rzadkie... ;:167
Prymule lubią zakwitnąć jesienią... To u nich lubię... Muszę tylko wiosną na ślimaki coś podziałać, bo liście obżarte mam okropnie... :(
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Moniko gratulację z okazji tak pięknej rocznicy,życzę wam następnych cudownych lat w rozkwicie miłości ,oby jak najdłużej ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pierścionek powiadasz....no to ok, spisał się. Mój M raczej mało rozgarnięty, co nie znaczy że chytry, ale nie potrafi mnie zaskoczyć. I tu się zdziwiłam właśnie w naszą 20 stą rocznicę. Byliśmy akurat na wakacyjnym wyjeździe, nad Morzem Czarnym. Odsypiałam męczącą podróż ( dodam, że wyleciała mi całkiem z głowy ta rocznica) i nagle budzi mnie mój M z czerwonym, pluszowym pudełeczkiem. Pamiętał bestia i wlókł przez pół Europy takie cudeńka. Zaskoczenie na maxa. Tym bardziej, że ja za złotem nie przepadam ( w pudełeczku był komplet biżuterii ze złota)....o tym zapomniał, ale mu nie przypomniałam. Po co... :wink:
A ja chciałam o prymulach, a tu tak jakoś na wspomnienia mnie naszło. Otóż mnie prymule nie lubią, coś kiepsko im się u mnie wiedzie. Co one lubią, a czego nie? Sadzę co roku, i klops.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Moniko - piękne prymule.
Dołączam się do życzeń jubileuszowych ;:196
Wasz ogród chyba wyczuwa Wasze uczucie i się dołącza do rodzinnego szczęścia. Powodzenia!
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Witaj Moniko :wit
Pamiętam, że Twój wątek odwiedziłam jako pierwszy, kiedy nosiłam się z zamiarem otworzenia swojego, jak to się stało, że śladu po swojej bytności nie zostawiłam, pojęcia nie mam ;:24
Dokładnie tak wyobrażam sobie za kilka lat moją łąkę, mam nadzieję, że sił wystarczy w nierównej walce z perzem i innymi jemu podobnymi ;:159
Kolekcja róż imponująca! ;:oj
Rozmnożyliśmy kilka sztuk z patyczków, ale czy przetrwają zimę :?:
Zobaczymy :)
Fantastyczny pomysł z pokolorowanymi łubiankami, odgapiam :uszy
Poletko mieczyków zjawiskowe! ;:oj
W tym roku nie planowaliśmy ich zakupy, dostaliśmy 10 cebul jako gratisy przy okazji innych zakupów, zdążyły zakwitnąć tylko trzy, bo bardzo późno trafiły do ziemi, reszta miała już pokaźne pąki, gdy przyszedł nocą podstępnym przymrozek, ech ;:144
Jak ja uwielbiam Góry Stołowe, zazdroszczę wycieczki! ;:173
Daleko tam mamy i jakoś od kilku lat nie po drodze, ale w przyszłym roku zaliczę Polanicę Zdrój wczesną wiosną, choćby nie wiem co, magnolie w Parku Zdrojowym ścinają z nóg ;:108
Liliowce przepiękne, podobnie lilie, o jeżówkach nie wspomnę, ogólnie rzecz ujmując oglądając Twoje zdjęcia naładowałam się mega pozytywną energią ;:215 , byle do wiosny! ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”