Aniu - Annes77 dziękuję Ci za ciepłe słowa, tulipany to mój konik, chyba zaraz po różach. Pierwsza będzie u Ciebie Agnes? Zazdroszczę i będę oglądać

Ewuś - ewazawady gliniasta glina? To tak jak u mnie

Dorotko - DTJ_1 no i już nie ma żadnych tulipanów... resztki zniszczył deszcz

Aniu - aneczka1979 hm.... miałaś nic nie kupować? To przecież taka wielka frajda

Sabinko - Nifredil niestety...już po ptokach

Grażynko - kogra rugosy się zbierają

Angielski klimat? Nie wiem czy chcę

Gosiu - Margo2 hm, taka wielka rabata? Trzeba dobrze przemyśleć nasadzenie, żeby tulipany nie zgubiły się na takiej powierzchni... Ja planuję 500 szt. na nowej różance, ale to będzie ciasne nasadzenie, w stylu Keukenhof

i wyzwanie, i frajda, i pole do popisu

Edytko - Edyta1 wiem, że pomyłkowe też są fajne, ale jednak niezgodne z koncepcją i to jest najbardziej irytujące

Zuza - sweetdaisy największą zaletą Green Wave jest ich późne kwitnienie, ale nie umywają się do Weber's Parrot ...
Wandziu - wanda7 także u mnie nie zostało już nic z tulipanowych kwiatów

Aniu - Lady-r kwitnie bardzo dużo, np. różaneczniki, azalie, lilaki (Ewcia Zawady i Wanda wyliczyły Ci całą litanię), niestety u mnie kwiaty sponiewierane deszczem na maksa

Milenko - Mandragora tak, w naszych górskich rejonach przywrotniki rosną dziko i same się sieją

Jadziu - Jakuch właśnie nie jestem pewna czy wyjdzie to na zdrowie powojnikom... W zeszłym roku po deszczach dwa mi padły na uwiąd, co zdarzyło się po raz pierwszy.
Jolu - April przepraszam, nie wyrobiłam na zakręcie...

Zuza - sweetdaisy spać to ja się kładę "kole" pierwszej w nocy, wcześniej nie ma szans... i spać mi się nie chce

Jolu - April widział to kto, żeby prawie w czerwcu palić w kominku??? A miałam już kominek wysprzątany "na lato"

UWAGA

Jestem bardzo ciekawa jak uzyskać czosnki wielkości małej piłki - takie jakie są na fotkach reklamowych? Wiecie może? Nie pomaga nawożenie... ani kupowanie cebul nawet po 10 zł sztuka

Smętne resztki Don Kiszota

i Marylin sprzed dwóch dni - teraz już nie ma śladu...

Rododendrony w pełni kwitnienia, niestety kwiaty zaczynają już gnić

Najbardziej mi żal piwonii drzewiastej - to już trzeci rok z rzędu kiedy z kwiatów nic nie ma, bo piją wodę jak gąbka

A róże? Boję się o nie... Nie zdążyłam zrobić oprysku profilaktycznego, niech to...