Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
Jagódko, cudny masz widok z okna. Fajne zakupy zrobiłaś. Na takich Targach Ogrodniczych mogłabym spędzić cały dzień i jeszcze by mi było mało, uwielbiam oglądać rośliny na żywo, choć trochę mnie to frustruje, kiedy nie mogę kupować, bo miejsca w ogródku brak.
Posadziłaś już pomidory? Ja wczoraj wsadziłam ostatnie.
Posadziłaś już pomidory? Ja wczoraj wsadziłam ostatnie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko, ale Ty naprawdę masz niesamowite roslinki
Na przykład nie wiem co jest na 3 i 6 zdjęciu pod odpowiedzią dla mnie.
Prawda, że na takich targach można dostać oczopląsu?
Ja też to przeżyłam w niedzielę
Na przykład nie wiem co jest na 3 i 6 zdjęciu pod odpowiedzią dla mnie.
Prawda, że na takich targach można dostać oczopląsu?
Ja też to przeżyłam w niedzielę
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagódko , wiele mam do nadrobienia
. Nagle sobie przypomniałam o Twojej magnolii i zaczęłam szukać wątku
I jestem
i podziwiam roślinki, cudne prymule i nie tylko 

I jestem

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jestem ...trochę mnie nie było - siła wyższa - nowe problemu zdrowotne mojego " Góro łazika " . Doplątała się - przypadłość jakiej najbardziej się obawiałam - po trepanacji czaszki
. Kolejne wyjazdy do neurologa i niepokój serca , lęk - strach - życie w napięciu .
Jednak wczorajsze Jego słowa ; ... "Mamo - kocham Cię za to , że przy mnie trwasz , wspierasz i zawsze jesteś, gdy Ciebie potrzebuję " - rekompensują wszystko - słowa ważniejsze - niż najdroższe prezenty .
Dobrze , że w ogrodzie , wśród roślin szukam wyciszenia i ...pociechy - one - jak nikt inny koją mój ból serca i duszy .
I Wam dziękuję , że doglądacie moje "Królestwo ... " ; Jadzieńko / Jakuch , Iwek/ Iwonko , Margo2 / Gosiu ( na tych fotkach to ukwap dwupienny i anemone sylvestris ' Polish Star ' ) , Megi 1402 /Gosiu ( pomidory mają już owoce ) , Iw / Iwonko .
Dziękuję za ciepłe , miłe słowa

Trochę tego i owego ...

Dziękuję , że jesteście

Jednak wczorajsze Jego słowa ; ... "Mamo - kocham Cię za to , że przy mnie trwasz , wspierasz i zawsze jesteś, gdy Ciebie potrzebuję " - rekompensują wszystko - słowa ważniejsze - niż najdroższe prezenty .
Dobrze , że w ogrodzie , wśród roślin szukam wyciszenia i ...pociechy - one - jak nikt inny koją mój ból serca i duszy .
I Wam dziękuję , że doglądacie moje "Królestwo ... " ; Jadzieńko / Jakuch , Iwek/ Iwonko , Margo2 / Gosiu ( na tych fotkach to ukwap dwupienny i anemone sylvestris ' Polish Star ' ) , Megi 1402 /Gosiu ( pomidory mają już owoce ) , Iw / Iwonko .
Dziękuję za ciepłe , miłe słowa

Trochę tego i owego ...

Dziękuję , że jesteście

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Jagódko Ty leczysz roślinami nie tylko swój ból , poprzez cudowne zdjęcia dajesz radość mnie. Masz duszę artysty i potrafisz się podzielić pięknem które sama widzisz. To ja dziękuję że mogę też to oglądać
życzę

Pozdrawiam Ela
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Eliza ma rację ,Jagódko cieszysz oczy nasze swoimi roślinkami i swoją ciężką pracą ,bo gdyby nie ona roślinki by nie były takie piękne.Jagódko życzę Ci dużo wytrwałości i zdrowia dla Ciebie i Twojego syna

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
- 200p
- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Jagódko, jesteśmy z Tobą!
Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia
Lidka
Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia

Lidka
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Jagódka pomorska (JagiS) milczy to przyszłam zobaczyć co słychać u małopolskiej. A tu piękne liliowe kobierce utkane przez floksy
Roślinki Pani Agnieszki z BR i na Pomorzu rosną. Też jestem zadowolona z zakupów u niej. A można jeszcze wybrać przez internet i odebrać osobiście na targach ze zniżką 15%. Dodatkowa zniżka dla forumowiczów 10 %. Tak, że zakupy u niej rzeczywiście wychodzą najtaniej.

Roślinki Pani Agnieszki z BR i na Pomorzu rosną. Też jestem zadowolona z zakupów u niej. A można jeszcze wybrać przez internet i odebrać osobiście na targach ze zniżką 15%. Dodatkowa zniżka dla forumowiczów 10 %. Tak, że zakupy u niej rzeczywiście wychodzą najtaniej.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Podziwiam zakupy i zgromadzone rarytasy
.
Rośliny Z BR też w moim ogrodzie
.
W tym dokupiła kilka drobiazgów
.
Buziaki i dziękuję...za kwiatowe lekarstwo dla ciała i ducha
.

Rośliny Z BR też w moim ogrodzie

W tym dokupiła kilka drobiazgów

Buziaki i dziękuję...za kwiatowe lekarstwo dla ciała i ducha

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Potwierdzam, że masz dużo pięknych i ciekawych roślin!
Też wpadł mi w oko orlik - na zdjęciu w kolorze pomarańczy
Też wpadł mi w oko orlik - na zdjęciu w kolorze pomarańczy

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
powinnaś częsciej pokazywać ogrod z perspektywy
Wygląda rewelacyjnie.
Mam nadzieję, że zdrowie syna jednak ulegnie oprawie
Trzymam kciuki
Wygląda rewelacyjnie.
Mam nadzieję, że zdrowie syna jednak ulegnie oprawie
Trzymam kciuki
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Piękne zdjęcia jak z zaczarowanego ogrodu.....Życzenia zdrowia dla syna i wytrwałości dla Ciebie.
- Jagodka
Kolejny raz witam po przerwie - w ogrodzie spędzam najwięcej czasu - jest tego trochę do ogarnięcia - na dokładkę jeszcze tarasowe rośliny w donicach ( ponad 50 - a miało być mniej ) , pomidory - no i domowe .
Jakby tego było mało - M zabrał się za gruntowny remont łazienki - wszystko zostało wywalone - łącznie z armaturą , płytkami etc...... trwa to już ponad trzy tygodnie . Klnie - jak szewc - bo ściany krzywe - a on dokładny - aż do bólu ... więc klnie - ale dalej robi swoje . Już położone są glazura i gres - teraz fugi i sprawy wykończeniowe - montowanie kabiny , umywalki i wstawienie mebli .
A ja - prawdę mówiąc mam już dość tego rozgardiaszu - wszędzie pył - nawet w szafkach kuchennych - pójdzie wszystko do generalnego sprzątania , mycia ( jak dobrze mieć zmywarkę ) .
Izuś - przez lata trochę się uzbierało - teraz to już inne " przesuwam " - by zrobić miejsce kolejnym . Ten orlik jest niziutki - typowy na skalniak - ma tylko 30 cm - za to kwiaty faktycznie ma tak w budowie , jak i w kolorze - wyjątkowe .
Serdeczności

Gosieńko prawdę mówiąc - szersza perspektywa nie uchwyci maleńkich roślinek - a małe jest piękne - wychodzę z takiego założenia . Panorama pokazuje tylko nasadzenia , kompozycje - z większych roślin - a małe giną w gąszczu .
Oby nie miał kolejnych ataków ... bo w tym temacie raczej lepiej juz być nie może ...byle nie było gorzej
Pozdrawiam z całego
- dziękując zarazem za życzenia

Eliszko - Tajemnicza Kobieto ( avatar ) ...miło mi gościć Cię u siebie
.
Jaki by nie był - jest mój - ukochany i dla mnie - zaczarowany - wracam dopiero po 20 - tej do domu - aż się nim po napawam - chłonąc jego obrazy , kolory etc...
Dziękuję za życzenia - tak dla mnie , jak i dla Syna ( Niepokornego )

Kilka obrazów - póki jeszcze nie przekwitły roślinki .

-- 7 cze 2015, o 17:59 --Ciąg dalszy ....
Pełna napięcia - przykazując ' Góro Łazikowi ' ... by nakładał coś na głowę , nie przebywał na słońcu , brał tabletki etc... dosłownie jak pięciolatkowi . Boję się o Niego i tyle - On w pełni chyba nie zdaje sobie sprawy co ostatnio przeszedł , a my wraz z Nim - teraz ma do wykorzystania 60 dni urlopu i ...jutro jedzie w góry . Dobrze , że nie sam - , a i tak mam obawy - by nie było powtórki sprzed trzech tygodni .
Dziękuję bardzo serdecznie za ciepłe słowa i życzenia zdrowia dla Syna - a chyba bardziej potrzebny byłby jakiś wpier**** . Wiem , że żadna siła Go nie powstrzyma , ale cóż mam zrobić - skoro Kukuczka robił to samo ... zostawiał Żonę , Synów i gnał w te swoje kochane góry - aż go pochłonęły ...Wszystkie książki o słynnym himalaiście kupił i przeczytał .
Elizo ...miło mi , że sprawiłam Ci radość swoimi portretami roślin
... wierz mi - gdyby nie one - nie wiem , czy dałabym radę udźwignąć na swych barkach to , co ostatnio mnie przybiło . Kolejny raz podniosłam się i ...idę dalej - lecz niepokój pozostał .
Pozdrawiam równie gorąco z ponad + 30 C na termometrze

Iwuś ... w rzeczy samej - jak wyglądają rośliny w naszych ogrodach - w dużej mierze zależy od tego - jak o nie dbamy . Tylko proszę - nie śmiej się - ja sobie podśpiewuję - opiekując się nimi i gadam do nich ...tak - to chyba się zachowuje ktoś normalny inaczej ... no , cóż - dotykam płatków , liści , głaszczę , zgniatam mszyce - a ostatnio - pierwszy raz od lat - użyłam chemii - bo liście w ketmii syryjskiej zaczęły się zwijać - a tam - kolonia czarnych mszyc - podobnie i na różach ...
Dziękuję za ciepłe słowa i życzenia
- oby dobry Bóg dał mi siłę ....

Lideczko ...często myślę o Tobie - o Twych piwoniach prześlicznych , ponad 100 róż i ...o Twoim samopoczuciu . Jak zdrowie - lepiej ? Zrobiłaś tę nową rabatę - usłaną z kamieni i fundamentowych pozostałości ?
Serdeczności

Alicjo - witam serdecznie w moim wirtualnym świecie
. Miło mi , że z ogrodu Jagody Pomorskiej wpadłaś na południe - do Małopolskiej .
Tak właśnie w tamtym roku zrobiłam w BR ...dostałam za to dodatkowo oprócz upustów - gratis tę powyższą roślinkę - Geranium Southcombe Double - prawda , że cudny ?
Pozdrawiam słonecznie

Justysiu ...chyba nikt inny nie ma takich pięknych roślin jak w BR - zgodne co do odmian i upusty - jakich nigdzie nie uświadczysz - a przy tym wszystkim bardzo miła Pani Agnieszka .
Dziękuję - i z wzajemnością - cała przyjemność po mojej stronie
.

Jakby tego było mało - M zabrał się za gruntowny remont łazienki - wszystko zostało wywalone - łącznie z armaturą , płytkami etc...... trwa to już ponad trzy tygodnie . Klnie - jak szewc - bo ściany krzywe - a on dokładny - aż do bólu ... więc klnie - ale dalej robi swoje . Już położone są glazura i gres - teraz fugi i sprawy wykończeniowe - montowanie kabiny , umywalki i wstawienie mebli .
A ja - prawdę mówiąc mam już dość tego rozgardiaszu - wszędzie pył - nawet w szafkach kuchennych - pójdzie wszystko do generalnego sprzątania , mycia ( jak dobrze mieć zmywarkę ) .
Izuś - przez lata trochę się uzbierało - teraz to już inne " przesuwam " - by zrobić miejsce kolejnym . Ten orlik jest niziutki - typowy na skalniak - ma tylko 30 cm - za to kwiaty faktycznie ma tak w budowie , jak i w kolorze - wyjątkowe .
Serdeczności

Gosieńko prawdę mówiąc - szersza perspektywa nie uchwyci maleńkich roślinek - a małe jest piękne - wychodzę z takiego założenia . Panorama pokazuje tylko nasadzenia , kompozycje - z większych roślin - a małe giną w gąszczu .
Oby nie miał kolejnych ataków ... bo w tym temacie raczej lepiej juz być nie może ...byle nie było gorzej

Pozdrawiam z całego

Eliszko - Tajemnicza Kobieto ( avatar ) ...miło mi gościć Cię u siebie

Jaki by nie był - jest mój - ukochany i dla mnie - zaczarowany - wracam dopiero po 20 - tej do domu - aż się nim po napawam - chłonąc jego obrazy , kolory etc...
Dziękuję za życzenia - tak dla mnie , jak i dla Syna ( Niepokornego )

Kilka obrazów - póki jeszcze nie przekwitły roślinki .

-- 7 cze 2015, o 17:59 --Ciąg dalszy ....
Pełna napięcia - przykazując ' Góro Łazikowi ' ... by nakładał coś na głowę , nie przebywał na słońcu , brał tabletki etc... dosłownie jak pięciolatkowi . Boję się o Niego i tyle - On w pełni chyba nie zdaje sobie sprawy co ostatnio przeszedł , a my wraz z Nim - teraz ma do wykorzystania 60 dni urlopu i ...jutro jedzie w góry . Dobrze , że nie sam - , a i tak mam obawy - by nie było powtórki sprzed trzech tygodni .
Dziękuję bardzo serdecznie za ciepłe słowa i życzenia zdrowia dla Syna - a chyba bardziej potrzebny byłby jakiś wpier**** . Wiem , że żadna siła Go nie powstrzyma , ale cóż mam zrobić - skoro Kukuczka robił to samo ... zostawiał Żonę , Synów i gnał w te swoje kochane góry - aż go pochłonęły ...Wszystkie książki o słynnym himalaiście kupił i przeczytał .
Elizo ...miło mi , że sprawiłam Ci radość swoimi portretami roślin

Pozdrawiam równie gorąco z ponad + 30 C na termometrze

Iwuś ... w rzeczy samej - jak wyglądają rośliny w naszych ogrodach - w dużej mierze zależy od tego - jak o nie dbamy . Tylko proszę - nie śmiej się - ja sobie podśpiewuję - opiekując się nimi i gadam do nich ...tak - to chyba się zachowuje ktoś normalny inaczej ... no , cóż - dotykam płatków , liści , głaszczę , zgniatam mszyce - a ostatnio - pierwszy raz od lat - użyłam chemii - bo liście w ketmii syryjskiej zaczęły się zwijać - a tam - kolonia czarnych mszyc - podobnie i na różach ...
Dziękuję za ciepłe słowa i życzenia

Lideczko ...często myślę o Tobie - o Twych piwoniach prześlicznych , ponad 100 róż i ...o Twoim samopoczuciu . Jak zdrowie - lepiej ? Zrobiłaś tę nową rabatę - usłaną z kamieni i fundamentowych pozostałości ?
Serdeczności

Alicjo - witam serdecznie w moim wirtualnym świecie

Tak właśnie w tamtym roku zrobiłam w BR ...dostałam za to dodatkowo oprócz upustów - gratis tę powyższą roślinkę - Geranium Southcombe Double - prawda , że cudny ?
Pozdrawiam słonecznie

Justysiu ...chyba nikt inny nie ma takich pięknych roślin jak w BR - zgodne co do odmian i upusty - jakich nigdzie nie uświadczysz - a przy tym wszystkim bardzo miła Pani Agnieszka .
Dziękuję - i z wzajemnością - cała przyjemność po mojej stronie

- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Jagoda żadna ze mnie tajemnicza kobieta.Muszę zmienić ten awatar żebyśmy się pomału poznawały.mam na imię Elżbieta.
- Jagodka
Tak - w istocie - jest jak nie z tej ziemi
... ale nic do niego nie mam
.
Miło mi Elżuniu , że wpadłaś po raz kolejny ... ja też byłam po cichutku u Ciebie
.

Miło mi Elżuniu , że wpadłaś po raz kolejny ... ja też byłam po cichutku u Ciebie