Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
To jest to ! rośliny zdominowały chwasty tak jak dzieciątka Ciebie 

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć, Pati
Sto tysięcy osób powie Ci, że wszystko jest śliczniutkie, to ja nie muszę
.
Ale prawdziwe wrażenie zrobiło na mnie zdjęcie pierwsze (dorodne tawułki, którym u mnie za sucho
) i ostatnie, romantyczne ujęcie romantycznych kolorów, taka urocza impresyjka
.
Na pozostałych widzę tylko zielone, no ale ja krótkowidz jestem
.
Życzę udanych wakacji mimo zmiennych nastrojów progenitury (cóż za okropne określenie na cudowne dziewczyneczki
) - Jagi

Sto tysięcy osób powie Ci, że wszystko jest śliczniutkie, to ja nie muszę

Ale prawdziwe wrażenie zrobiło na mnie zdjęcie pierwsze (dorodne tawułki, którym u mnie za sucho

Na pozostałych widzę tylko zielone, no ale ja krótkowidz jestem

Życzę udanych wakacji mimo zmiennych nastrojów progenitury (cóż za okropne określenie na cudowne dziewczyneczki

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Jago, i całkiem prawidłowo widzisz zielone, bo to marcinki, floksy i cała reszta, której nie pamiętam, a która kwitnąć zacznie na dniach. Mam pustkę w kwitnieniach od końca maja do lipca, którą muszę szybko uzupełnić...na szczęście do powtarzania zbierają się róże żywopłotowe. A od kiedy wykarczowałam sobie liliowe krwawniki i część przetaczników tej wiosny, wolę wyrwać podejrzaną roślinność później niż wcześniej...
Marysiu, ano dokładnie tak
Ale przynajmniej w ogrodzie są jeszcze malutkie luki do uzupełnienia...a potem, nie ma rady, trza zakładać kolejną rabatę,b o tyle jest jeszcze roślin, których nie mam... 

Marysiu, ano dokładnie tak

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati Twój busz jest mniejszy niż mój a i ja cieszę że go mam choć dziś to się troszkę przeraziłam.
tawułki masz śliczne a zdjęcie z "Dorotką "
masz kolorowo a to jest najważniejsze 

tawułki masz śliczne a zdjęcie z "Dorotką "

To mam nadzieję ,że wszystko zakwitnie do sierpnia ,bo jeszcze Ci coś powyrywam
to dopiero była by przysługa
ale spoko już troszkę roślin znam 

- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A mje sie taa podoba ten Twój bajzel ogrodowy, mam podobny....
Wiem też że
Wiem też że
i to jest piękneOprócz błękitnego nieba, turkusowej furtki i róży, nic Ci więcej nie potrzeba

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- survivor26
No to jeszcze rzutem na taśmę, zanim udamy się w plener, zbliżenia tego, co rośnie w buszu - swoją drogą nie umiem go dobrze sfotografować - na żywo widać te wszystkie kwitnące kwiaty, na zdjęciach wybija na pierwszy plan owa niezidentyfikowana zielen. A w zieleni kwitnie to:

Oraz rośnie to:

i dynie ozdobne - myślałam, że jak ozdobne i małe to i listowie małe będzie...myliłam się
Rabata żurawkowa na czas lata zmieniła się w dyniową

Oraz rośnie to:

i dynie ozdobne - myślałam, że jak ozdobne i małe to i listowie małe będzie...myliłam się

Pat, Twój busz jest dla mnie atrakcyjniejszy niż ten ogród, jaki ostatnio pokazywała mi moja teściowa, jako ten o jakim marzy. Patrząc na Twoje zdjęcia, tak mi się właśnie przypomniał ten epizod. A było mi trochę głupio, bo zamiast zawtórować teściowej z równie wielkim zachwytem, zrobiłam mniej więcej taką minę
. Jeszcze jako mieszczuch, podobały mi się te wymuskane, idealnie dopracowane ogrody. Odkąd mam swój, to już historia. Było, minęło... I niech nie wraca. 
Kolorki cudne, dziś z przyjemnością pooglądam cudze, bo od moich już plecy bolą i wolałabym już nic nie widzieć.
I pomidorek... 
Twoje marcinki i tawułki też mi pięknie kwitną.
Róża wzięła była i padła.
Patyczków część przeżyła i rośnie, a część nie dała rady. Derenie najwytrzymalsze były.

Kolorki cudne, dziś z przyjemnością pooglądam cudze, bo od moich już plecy bolą i wolałabym już nic nie widzieć.

Twoje marcinki i tawułki też mi pięknie kwitną.

- Maska
- Kontakt:
No oczywiście groszek kwitnie (a mojego nawet nie widać) , nagietek mutant
dynia zarośnie wnet cały ogród (chyba nie pozwoliłabym jej zakryć żurawek
). A pomidorek
aż dziw że jeszcze nie czerwony
I widzę że Ci się nie udało wyplewić wszystkich krwawników
A jak koryta kwitną 

I widzę że Ci się nie udało wyplewić wszystkich krwawników

- survivor26
Anitko, w patyczki wpisane jest ryzyko padnięcia, ja np. pierwsze derenie od Marysi zamordowałam w całości
Poza tym dostałaś ode mnie młodziutkie, jesienią powtórzymy akcję, bo u mnie część już się ukorzeni - tawułki, jeśli chcesz, to tak jak obiecałam, kolejne dostaniesz jak przekwitną.
Ten krwawnik co kwitnie to od Agatry i od Mariusza, wytępiłam chyba do cna własne
Marysiu, coś pecha masz do tych groszków
Ja wysiałam niewiele, bo o częsci zapomniałam, ale wyszły i kwitną nawet tam, gdzie zapomniałam, ze siałam i strasznie porosły perzem... może ja Ci za rok gotowe sadzonki wyślę?
A koryta...muszę zrobić zdjęcie z drugiej strony krzyżówki - super dom wygląda cały w kwiatach (za rok chyba skrzynki na okna na piętrze też dam
), z bliska większego tak:

i zbliżenia:

oraz Dorotka - aczkolwiek najbardziej imponująco wyglada właśnie z pewnej odległości:

Ten krwawnik co kwitnie to od Agatry i od Mariusza, wytępiłam chyba do cna własne

Marysiu, coś pecha masz do tych groszków

A koryta...muszę zrobić zdjęcie z drugiej strony krzyżówki - super dom wygląda cały w kwiatach (za rok chyba skrzynki na okna na piętrze też dam

i zbliżenia:

oraz Dorotka - aczkolwiek najbardziej imponująco wyglada właśnie z pewnej odległości:

No mi groszek też nie wzeszedł. Ani jeden! W tamtym roku jak mi nie zależało to wyrosło mnóstwo. I wilce posiałam, żeby po siatce szły i trochę zasłoniły miejsce przy tarasie. Durna myślałam, że tego się nie da spaprać. Ot i niespodzianka. A tak chciałam żeby mi się coś pięło. No nie mam ja szczęścia do pnączy, wszystko katrupię, albo nie wschodzi, albo marnieje w tym miejscu.
Ale i ogórki słabo wschodziły w tym roku.
Czy niezapominajki po przekwitnięciu trzeba ściąć, żeby znów zakwitły? Bo się takie dziwnie suche badyle robią i spod nich wyłażą nowe. Powinnam pewnie przekwitłe kwiatostany obcinać na bieżąco.

Czy niezapominajki po przekwitnięciu trzeba ściąć, żeby znów zakwitły? Bo się takie dziwnie suche badyle robią i spod nich wyłażą nowe. Powinnam pewnie przekwitłe kwiatostany obcinać na bieżąco.

- Maska
- Kontakt:
Kiedy groszki powschodziły i gdzieniegdzie widzę jak idą w górę, ale znowu w takim tempie że nie wiem czy im się uda kwiatki wydać. Czyli wysyłanie sadzonek nie ma sensu
Okna to Ci niedługo całkiem zarosną
Koryta ku uciesze Sary też zarosły i pustych miejsc już nie ma
a Flo szuka tych wstrętnych ślimaków?
Róża zjawiskowa
Możesz postawić skrzynki na piętrze i dom będzie jak z bajki tylko pomyśl i litrów wody trzeba będzie wnieść
Ja też miałam nasion wilców bardzo dużo, ale nie widzę żadnego gada
może coś zjada nasiona albo sadzonki?

Okna to Ci niedługo całkiem zarosną

Róża zjawiskowa

Możesz postawić skrzynki na piętrze i dom będzie jak z bajki tylko pomyśl i litrów wody trzeba będzie wnieść

Ja też miałam nasion wilców bardzo dużo, ale nie widzę żadnego gada

- survivor26
Tak, niezapominajki przycina się, ja to nawet wyrywam w całości, bo mam nadmiar ew. wyrywam, dzielę nowe przyrosty i rozsadzam. U mnie wilce ledwo co z ziemi wyszły po miesiącu...w przyszłym roku robię rozsadę w domu i tyle... w sumie z groszków to wyszły głównie niskie, wysoki na razie mam raptem jeden - może to zły rok dla pnączy?
Marysiu, dlatego skrzynki na górze muszą zbiec się w czasie z łazienką na górze - optymistycznie zakładam, ze oba te cele o przyszłego roku osiągnę
Flo puszcza bańki z naukową precyzją, Sara szaleje, razem wyglądają jak Pinky i Mózg

Marysiu, dlatego skrzynki na górze muszą zbiec się w czasie z łazienką na górze - optymistycznie zakładam, ze oba te cele o przyszłego roku osiągnę

- Maska
- Kontakt:
To już lepiej brzmi! no teraz widzę skąd radość 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Różą przeszła samą siebie, bo w końcu jeszcze pamiętam, jak wyglądała w zeszłym roku
To morze zieleni na parapetach i pod nimi znakomicie przyciąga wzrok
A Sarulek jak zawsze szaleje
Jak też niewiele posiałam w tym roku, ale sukces jest. Mam własną lobelię

Jak też niewiele posiałam w tym roku, ale sukces jest. Mam własną lobelię