Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Rutewką kolejny raz się zauroczyłam, jest taka delikatna ;:167
Jaka ona jest wysoka?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewciu czytam, że u Ciebie nie pada ;:oj Chętnie prześlę Ci trochę deszczu od siebie :wink: Niestety znowu gniją mi rośliny w ogrodzie... Jestem tego samego zdania co Ty: deszcz powinien być sprawiedliwiej dzielony ;:224
Po rutewce wcale nie widać, żeby czasy świetności miała za sobą. Ciekawa jestem jak przekwita? Obcinasz ją czy zostawiasz?
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewunia! Dni słoneczne , upalne przesiedziałam w domu na działce . Sprzątałam mieszkanko.Jak zaczął deszczy padać, dopiero odżywałam. Straszne uczulenie dopada mnie na słoneczku. Ciepło mogłoby być, ale wystarczy te 22-25*C. Ciężko pracujemy od kwietnia. Trochę trzeba było odnowić mebelki pod namiotem ogrodowym, siedzisko od huśtawki ogrodowej. Własnie dzisiaj M. skończył. Z kwitnień roślinek jestem zadowolona. Czekam na kwitnienie różyczek. Moje rutewki jeszcze nie kwitną i pewnie nie zakwitną, za młode. A podoba mi się ich delikatny kwiat.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gosia, znalazłam niedużą rutewkę i zastanawiałam się, skąd mogę ją mieć-pewnie to od Ciebie :D Posadziłam ją między hostami w dość paskudnym miejscu (poprzednicy wysypywali tam żużel z pieca :roll:). Miała pączki kwiatowe, ale po przymrozkach opadły.
Aga, w tym miejscu rutewka spokojnie sięga metra :D Kwitła cały miesiąc.
Elwi, a moje rośliny więdną :( Wczoraj zauważyłam, że i chwasty omdlewają, co rzadko się zdarza. Na rutewce zostawiam nasiona, cały czas liczę na to, że się rozsieje (a ja nie wypielę siewek :roll:).
Mirka, i ja się chyba nabawiłam uczulenia na słońce, choć reakcja nie jest ostra. Upał nie pozwolił na zrobienie porządku w ogrodzie, potem przyszło paskudne ochłodzenie i też dwa dni przepadły, bo wiatr głowę urywał. Pogoda nas nie rozpieszcza :( Do mnie żadne opady nie doszły :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Białobok kiedyś był moim marzeniem, dziś już wiem,że go nie zrealizuję bo nie mam tyle miejsca. Ciekawa jestem, jak wyglądają młode przyrosty latem i jesienią, jak długo utrzymuje się ten jasny kolorek igieł. Róże i piwonie śliczne ;:138
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Różany sezon pięknie rozpoczęty ! I ja, jak Jola, zaczynam przemyśliwać zakup Stanwell Perpetual :lol:
Jak zwykle nacieszyłam oczy białą rutewką /nie mogę jakoś jej kupić/. Moje serduszka tez przymroziło i dopiero teraz pokwitają ;:173
Zapowiada się piękny weekend, pozdrawiam :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ewo chyba deszcz o nas zapomniał :( Dzisiaj podlałam tylko ogórki i woda w studni się skończyła.Nie wiem jak długo warzywka wytrzymają, późna marchew nawet nie wzeszła, truskawki tylko do posmakowania bo wymarzły...ech, smutna dola ogrodnika na Warmii...
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Ewuniu :wit Podziwiam kolejny raz rutewkę bardzo mi się podoba .
wiesz i ja mam taką waleczną serduszkę , spisałam ją na straty a ona się wykaraskała i ładnie zaczyna kwitnąć , piwoniami majowymi się nie nacieszyłam , deszcz i wiatr je załatwił . ;:222
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Wieczorem była straszna zimnica ,biegałam , okrywałam co się da nawet namioty ze strychu zniosłam a kwitnącej daturze poszwę z kołdry narzuciłam na łepek bo już szmat mi zbrakło ;:224 ogród wygląda przekomicznie jakby wagon ze szmateksem wyleciał w powietrze :;230 Jeszcze kilka takich nocy i wyląduję w wariatkowie ;:145 Ciekawe co tym razem zmarznie :roll:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

EWuś-dobiłam w końcu i do Ciebie :) U mnie też sucho. Ostatni deszcz padał tydzień temu i nie żeby to jakieś szaleństwo było. Roślinki, a trawa przede wszystkim wołają wody! wody! Dobrze, ze chociaż jest chłodno to jakoś dają radę bo podlewanie to mimo wszystko nie to samo co ciepły deszcz.
Przepięknie zrobiło się u Ciebie-powojniki dają czadu i białobok tak pięknie się prezentuje. Muszę sobie takiego cudaka sprawić. A jeszcze lepiej z czerwonymi przyrostami bo i takie są ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,mówicie ,że u was susza ,a u mnie pada cały tydzień i teraz też leje jak z cebra ,chociaż dzień był ładny, zaczynają Ci Ewciu kwitnąć piwonie widzę ,piękne są , za moment będzie ich więcej i więcej,będziemy podziwiać,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Ewciu..... zimnica, grad i wiatr .... róże zatrzymały się :wink:
Wczoraj je dobrze podlałam.... miały bardzo sucho. Liczę, to im się spodoba. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia, kolorowe przyrosty widać przez mniej więcej miesiąc, potem już kolor staje się jednolity. I tak mi się podoba :D
Marysiu, wczoraj się przekonałam, że ona pachnie :D Rośnie już trzy lata, a ja dopiero teraz to spostrzegłam ;:306
Ela, podlewam wodą z wodociągu, za to konewką :evil: Na razie tylko sadzonki warzyw i rośliny niedawno posadzone, ale trzeba pomyśleć o podlaniu całości.
Marysiu, serduszki są fajne :D Posadziłam sobie taką o czerwonych kwiatach.
Ela, i u mnie było okropnie zimno. Pojawiły się ciężkie chmury, więc zaczęłam marzyć o deszczu. Guzik z pętelką :evil:
Ania, iglastych jeszcze dosadzę, ale najbardziej kręcą mnie róże i byliny-zwykle wydaję na nie wszystkie pieniądze :roll: Może zacznę grać w totka...
Marta, tak też niedobrze. Niesprawiedliwy podział, gdzie zgłaszać protest? :roll:
Majka, tak samo u mnie się zrobiło. Teraz przydałoby się trochę deszczu, żeby róże zaczęły kwitnąć.

Stanwell Perpetual.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chudy Hamlet :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Naprawdę u Ciebie nie popadało :shock: a tu zapowiadają 30 stopni. A chciałam wysłać Ci trochę wody, to Ci się ślimaki nie podobały ;:306
U mnie wczoraj nareszcie zaświeciło słońce i pierwsze, co zrobiłam, to opryskałam róże (mszyce :evil: ). Teraz czekam na kwiaty.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, nie powiem, że ani kropli-ze trzy spadły. Dosłownie. Liczyłam :roll: A przydałby się cały dzień równego deszczu. Ominęły mnie na razie nawałnice i podtopienia, ale susza daje się na razie wytrzymać. Małe ślimaki w skorupkach znajduję w różnych dziwnych miejscach (ostatnio na samej górze powojnika Helios), ale to cały czas pojedyncze sztuki, więc pozwalam im grasować.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”