Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

Dorotko chyba jesteś najpracowitszą osobą na forum :tan
Kule, bardzo mnie zainteresowały ,można za małe pieniądze
mieć piękne ozdoby do ogrodu .
Ogród zmienia się po prostu w oczach ,domek ogrodnika już gotowy ;:63
Zaciekawiło mnie co to jest ,czy to rośnie ,bardzo ciekawe :?:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/75994e9ce4cc107f

A zamówienie tak duże ,że trudne do ogarnięcia -przecież, to duże drzewa
musi Twój ogród być bardzo duży .
;:168
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zeniu, prawda że fajny pomysł? I zawsze coś nowego do ogrodu można zrobić. A takie kule wszędzie będą pasowały. ;:333

Marysiu, bardzo dziękuję za te ciepłe słowa. ;:196 Domek ogrodnika przyszykowany do malowania. I czeka na roślinki pnące. Ktoś mi obiecał ukorzeniony pęd z glicynii ale oczywiście nie zapisałam kto i teraz już nie pamiętam. ;:306 No wiesz, takie młodzieńcze roztargnienie. :;230
To na zdjęciu to są korzenie. Dłubałam je w lesie na drodze. To te, co tak poziomo rosną. Najpierw je troszkę oczyściłam, potem odcięłam a na koniec przymocowałam na hol do samochodu i ciągnęłam do domu. Pięknie się przy tym z piasku otrzepały. ;:306 ;:306
A na nich rośnie trzmielina.
Zamówienie już na balkonie stoi. Co chwilę tam zaglądam i cieszę się jak dziecko. Niektóre drzewka wysokie jak ja. Już się nie mogę doczekać, żeby je w ogród wsadzić. Ale boję się, ze jeszcze mrozy mogą przyjść, więc poczekam do marca. Tyle w doniczkach były to kilka dni więcej nie zrobi im różnicy. ;:333

A teraz moglibyście mi podpowiedzieć co mogę posadzić w sporym akwarium wkopanym w ziemię na rabatce? Mam takie pęknięte na dnie. Dla rybek się nie nadaje a jednak dużo dłużej będzie wilgoć trzymało więc warto to wykorzystać. A może ktoś ma coś fajnego na podmokłe stanowisko i mógłby się podzielić? Bo teraz to ja już pewnie dłuuuugo nic nie kupię. ;:306
Muszę jeszcze opłacić zamówienie u Wiolki i Igi i ...... zamknięta kasa na ten rok. ;:145
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale mam maksa. Siedzę i się trzęsę. Jechałam z synem na cmentarz. Nie dojechaliśmy i dobrze bo mogliśmy już tam zostać. Zaliczyliśmy dzwon. Gościu wjechał nam w tył samochodu. Dzięki Bogu jesteśmy cali, tylko wszystko od pasów nas boli. Prawie cztery godziny policja nas trzymała. Boję się nawet do domu zadzwonić bo mama zawału dostanie.
Tyle lat jeżdżę i jeszcze nigdy żadnej kolizji nie miałam. Ale jak to mówią, zawsze musi być ten pierwszy raz.
Boli .....
Ale wygadałam się i już mi lepiej.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dorcia :shock: Jesteś pewna że wszystko w porządku,wiesz jak to jest,najpierw szok,a później coś wyłazi :? Moje dziewczyny zrobiły prawko i zaczęły jeździć a ja codziennie umieram ze strachu :roll:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko nie wiem czy jest wszystko w porządku. Na razie wszystko mnie boli. Siedzę i ryczę. Chyba odreagowuję stres. Trzymałam się póki nie przeszłam progu domu.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

To mnie akurat nie dziwi,też mam,że stres przychodzi razem z ulgą i świadomością że już mogę pozwolić sobie na łzy :( ale dla spokoju chyba prześwietliłabym siebie i młodego :roll: Z tym że ja panikara jestem :oops:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Dorotko, Beata ma rację - człowiek w stresie nie reaguje racjonalne i nie odczuwa właściwie. Czy policja nie wezwała karetki, albo nie skierowała was na badania do szpitala?
Dorotko, z tym nie ma żartów - pewne urazy (wierzę, że ich nie macie ;:108 ) mogą wyjść po czasie. Wyrycz się porządnie - to pomaga, a potem racjonalnie spróbuj przeanalizować co Cię boli i czy nie trzeba tego sprawdzić.
Całe szczęście, ze nic poważnego wam się nie stało.
Kochana, a ja tu przyszłam zachwycać się Twoim ogrodem i zakupami. I wyrazić słowa uznania dla Twojej pomysłowości - chyba nie spotkałam jeszcze na Forum tak kreatywnej osoby ;:180 jak Ty.
Trzymaj się dzielnie. A może napij się dobrego wina czy co lubisz i połóż spać? Jutro będzie lepiej ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Dorotko ja też przyszłam pochwalić Cię za świetne pomysły, a tu taki psikus. :?
Najważniejsze, że Wy cali. ;:108
Wyśpij się porządnie i odstresuj, a rano na chłodno oceń sytuację. Wierzę, że wszystko będzie ok. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Dorota - dobrze ,że Wam się nic nie stało. Dla spokojności sprawdziłabym w szpitalu czy
nie macie jakiś urazów.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłaś u lekarza? Na mam nadzieję. :roll:
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bidulko ;:168 Najważniejsze,że żyjecie ;:168

Nie wiem co tu radzić....Niech chociaż rodzinny "obmaca"lub na pogotowie podjechać się sprawdzić.... ;:167
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, ślicznie dziękujemy za podtrzymanie na duchu. Czasami dobre słowo lepsze od stada lekarzy. ;:4
Czujemy się dobrze. Roztrzęsieni jeszcze ale już dużo lepiej. Teraz papierologia nas czeka z ubezpieczycielem.

Z lepszych nowin - ---- - właśnie przyszła paczka z hostami i liliami. Niestety nie w doniczkach tylko w woreczkach z odrobiną ziemi. :evil: Boję się, że rosły gdzieś w szklarni i nie będę mogła ich teraz do ogrodu wsadzić. Chyba najlepiej w doniczki, co? Tylko skąd ja wezmę tyle doniczek ???

Obrazek

I mam w zamyśle na stałe zrobić oczko wodne z formy. Dosyć mam wylewania na zimę wody. Czy mi jednak nie zamarznie?
Miałyby tam być tylko rośliny, bez rybek. A przede wszystkim mogłabym posadzić dookoła rośliny i zrobić jakieś fajne miejsce. Co Wy na to? Boję się jednak, że mi woda zimą zamarznie i rozsadzi zbiornik. ;:185

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Ja ma mam takie małe oczko wodne i na mroźne zimy wkładam do niego małą grzałkę akwariową taka max 25 w woda wtedy nie zamarza . Inny sposób to pompka akwariowa która pompuje powietrze w akwarium i też oczko nie zamarznie . Co do pękniętego akwarium to można wyłożyć je folią i zrobić w nim bagienko dla irysów ensata albo storczyków ogrodowych np. kukułka .
Bardzo spodobało mi się twoje zamówienie super drzewka i krzewy kilka z nich mam a kilka bym jeszcze zamówiła ale niestety miejsca brak :(
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa, dziękuję za podpowiedź. ;:196

Matulu kochana, sypie tak, że świata nie widać. ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko kochana! ;:168 ;:168
Przyszłam zobaczyć, co ciekawego robisz bądź planujesz robić, a tu ... dowiaduję się, że spotkało Cię coś niedobrego. ;:174
Też kiedyś przeżyliśmy z M i malutkim dzieckiem podobną sytuację. Wtedy jeszcze nie było fotelików dla dzieci. Trzymałam maluszka na kolanach na tylnym siedzeniu, ale akurat w momencie zderzenia byłam mocno pochylona nad dzieckiem, bo maluchowi upadła zabawka i po nią sięgałam. Dzięki temu nic złego się nie stało, ale stresu długo nie mogłam się pozbyć i bardzo długo odczuwałam lęk przy wjeździe na most, bo stało się to na moście.
Z tego co widzę, nowe roślinki poprawiły Ci humor i tak trzymaj. Czasu nie cofniemy. Było, minęło i nie ma prawa się powtórzyć. ;:185 ;:185
Co ze zdrowiem? Wszystko w porządku i u Ciebie, i u dziecka?
Pozdrawiam cieplutko i ściskam delikatnie, by nie sprawić Ci bólu. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”