Kochani, nadrabiam,jak zwykle zaległości ,ale,po kolei...........
Florian Silesia-Florianie, zauważyłam,że lubisz również starsze odmiany irysów.Są piękne,mimo,że nie mają falbanek, nadrabiają ciekawą kolorystyką. Zresztą,który irys nie jest piękny
karolacha-Karolino,dziękuję za miłe słowa i informację dot. prezentacji Twojego ogrodu u Mai.Będę oglądać z rodziną.To nasz rytuał-niedzielna kawka przy "Mai w ogrodzie".
eukomis-Halinko ,jak miło, że o mnie nie zapomniałaś.
maniusika-Janko,legnickie,to cieplejszy region,może dlatego mamy mniej zimowych strat.Twoje róże,zapewne już doszły do formy.
pelagia72-Agnieszko,nie sądziłam,ze znajdziesz czas,żeby wgłebić się w mój wątek.Zdaje sobie sprawę ile masz obowiązków i pilnych prac.
Tym bardziej,to doceniam .

Mam wyrzuty sumienia,że piszę w nim niesystematycznie i ogólnikowo.
Brakuje mi czasu, a nawet ostatnio chęci,jak widziałam padajace rośliny na skutek braku wody w glebie.Jak się nanosiłam z odległej studni, wracałam z działki padnięta, o kompie nie było mowy.Od 2-ch dni pada......
leszczyna-Krysiu, cisza to susza ,która dotknęła działkę.Byłam bliska,do decyzji o rezygnacji z ROD.A tam sporo dalii,irysów,chryzantem,lilii,liliowców.Przy działce mamy niesprawną studnię,trzeba było wodę nosić z odległej.Dzieci robiły "akcje" napełniały beczki i wiadra,ale to wszystko mało,bo wiatr szybko wysuszał glebę.Od 2-ch dni pada i to mnie podniosło na duchu.
Moje pierwsze dalie kwitną,pozostałe w pąkach.