Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Kasiu przestałam robić na zakwasie bo M. miał problemy żołądkowe po takim chlebie.

Czy długo utrzymuje świeżość? Nie wiem :roll: Po tym jak wystygnie ( za zwyczaj zostawiam na noc), dwa chleby zamrażam a jeden konsumujemy. Jak widzę, że już końcówka, dostaję następny z zamrażarki i daje samoistnie się rozmrozić (bez folii, zawinięty w czystą ściereczkę) inaczej będzie wilgotny i kruszący się.

Ewuniu ależ to na prawdę jest łatwe, spróbuj a się przekonasz ;:65 ;:63

Ewamaj mam, również, i mniejsze okazy :D ale jak się chwalić ... to przecież, tymi większymi :;230
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Otóż mój M. teraz nie może nić robić, bo ... szuka samochodu! ;:14 :;230 A że pieniędzy na ten zakup posiadamy nie wiele ... a ściślej mówiąc, bardzo mało, zadanie jest utrudnione! M. chodzi jak naćpany, gada sam do siebie ;:oj , dzwoni, odbiera telefony, siedzi na portalach motoryzacyjnych.
Aaalooczkaa! Jak możesz? Przecież wiesz, że teraz nie mam czasu! Szuukaam sa-mo-cho-du!!

jakbym czytała "Krwawą zemstę" Joanny Chmielewskiej :)

Ałło a ten chlebek w piekarniku gazowym też się uda?
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och Beatko, obawiam się, że nie bardzo. No chyba, że masz nowy-nowiusieńki piekarnik, który równo piecze. Próbowałam piec w swoim gazowym i chleby wyszły jakieś ... sparaliżowane :lol: ale z drugiej strony, przecież inni pieką :roll: Może to kwestia dopasowania mocy gazu?? Spróbuj, koszty nie duże, a nóż widelec, wyjdzie.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

romaszka pisze:Och Beatko, obawiam się, że nie bardzo. No chyba, że masz nowy-nowiusieńki piekarnik, który równo piecze. Próbowałam piec w swoim gazowym i chleby wyszły jakieś ... sparaliżowane :lol: ale z drugiej strony, przecież inni pieką :roll: Może to kwestia dopasowania mocy gazu?? Spróbuj, koszty nie duże, a nóż widelec, wyjdzie.
No niestety mam kuchenkę z dolnej półki, no nawet poniżej :) bo taką mi łaskawie TBS wymienił, ale chcę sobie sama zakupić taką gazowo-elektryczną...może poleć markę:) bo szukam i nie wiem która marka jest warta :(
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chleby wyglądają smakowicie ;:oj Muszę też spróbować Twojego przepisu :wit
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Skleroza nie boli :oops: - to jest blog Pracownia wypieków http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2 ... chleb.html i jest tam mnóstwo przepisów na rozmaite pieczywo.
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Z okazji Świąt Wielkanocnych, Szybkiego powrotu do zdrowia, powodzenia we wszystkich poczynaniach.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Wracaj do zdrowia Alu wszystkirgo dobrego życzę Tobie i Twoim bliskim. A z powodu paznokci i reakcji Ema :;230 prawie się popłakałam.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Alu, spokojnych świąt!
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Cudny ten Twój wątek ....może i ja kiedyś spełnię największe marzenie, i znajdę dom na wsi zatopiony w zieleni.
Agata
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nareszcie mogę spokojnie sobie popisać :wink:

Ostatnie dni nie mieliśmy zbyt czasu na takie luksusy, prognoza codziennie zapowiada deszcze z burzami, z tego powodu bardzo śpieszyło się nam żeby wysadzić i wysiać jak najwięcej, sialiśmy, sadziliśmy, zrobiłam kilkanaście prań ( zasłony, firanki, koce, kocyki, prawie połowę garderoby :D ), po to, własnie, żeby zdążyć przed deszczami/burzami ... jak na razie, nie spadło żadnej kropli ;:14 No, ale cóż, za to dużo wysadziliśmy ... i pranie na jakiś czas mam z głowy :;230

Tu będzie (mam nadzieje) rosła marchewka pastewna.

Obrazek

Tu buraki pastewne.

Obrazek

Kwoka siedzi na jajeczkach :D

Obrazek

Króliki rosną ale musiałam przyzwyczaić do zielonej paszy, do tej pory dostawali siano i zborze , przez pierwsze trzy dni tylko wąchały zielonke i tak, jakby nie widziały, co z tym czymś zielonym się robi. Ale w końcu posmakowały lub pomyślały, że w końcu trzeba coś jeść a jak pani nic innego nie daje ... to przecież trzeba jakoś żyć :;230

Obrazek

W szklarni pomidory i papryka chcą już wyskoczyć z doniczek i aż wołają do mnie: Wysadź nas! Wysadź nas!

Obrazek

Ale niestety, na razie muszą jeszcze zaczekać bo moja szklarnia obecnie wygląda tak ... muszę powiedzieć, że kilka dni temu wyglądała jeszcze gorzej, taka sobie drewutnia, mam nadzieje, że na dniach M. już skończy w niej sprzątać, nawiezie gówienka koziego, przekopie i w końcu będę mogła ulżyć pomidorkom ... i sobie :;230

Obrazek

M. odłożył sprzątanie w szklarni na później, ponieważ, tak jak pisałam wcześniej, chcieliśmy zrobić jak najwięcej przed burzami ... których nie było :D a przecież w szklarni, jak twierdzi M., można pracować i w deszcz, tylko nie bardzo jakoś to mi się widzi ... deszcz, burza i mąż, wożący taczką obornik ;:14 ale on w kwestii Spraw Priorytetowych! jest uparciuchem, żadne argumenty do niego nie docierają. Najgorsze jest to, że ja tak naprawdę, nigdy do końca nie wiem, który priorytet jest bardziej priorytetowy :;230

No więc, spiesząc się przed deszczem i zaniechaniu moich prób wytłumaczyć M. że szklarnia też jest ważna, posadziliśmy metr ziemniaków.

Sadziliśmy metodą z czasów faraona :;230 , przeciągnięta żyłka, M. robił motyką dołki, ja natomiast rzucałam w te dołki ziemniaki i zagrzebywałam nogami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec, zdjęcie z dzisiaj, pod tytułem "W drodze do kościoła" :D

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ałła to się napracowaliście ...tyle obsiać ;:131 fajna z Ciebie babeczka a jaka eligancka... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Masa pracy wykonana. A jeszcze więcej czeka pewnie na wykonanie. ;:219 A jak tam kózki?
Zgrabna babeczka z Ciebie. :wink:
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11

Post »

Bo te burze i deszcze to były u nas, szczególnie popołudniu; jak trzeba było z pracy wracać ;:224
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Eligancka to mało powiedziane ;:173 ale kawał roboty żeście razem zrobili. Kurki są fajne i pewnie ciepłe jajeczka zbierasz co? Twoja papryka to duża jest, bo moja, to dopiero z ziemi wykiełkowała, ale kupie sobie kilka sztuk i posadzę wyrośniętą i też tą moją, najwyżej będzie opóźniona w rozwoju trochę ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”