Nadrobiłam zaległości w Waszych wątkach więc parę słów co dzieje się u mnie.Jak już pisałam nakupiłam cebulek,teraz czekam aż dotrą do mnie ,powoli wykopuję już cebule które nie zimują , dosadzam ,rozsadzam ,jeśli ktos czytał wczesniej kupiłam róże ,rabata pod różankę już gotowa ,czeka na lokatorki,dziś zaczęłam poszerzać rabatkę wzdłuż scieżki bocznej na działkę ,rosną tam hosty i żurawki ,poszerzyłam z tyłu -kształt nieregularny-fala i tam trafią hortensje które mam zamiar dokupić -myślę ze będzie się ładnie prezentować,drugi bok ścieżki to trawnik ,chcę przekopać wąski pas przy krawędzi i posadzić szpaler żurawek ,no chyba mnie rozumiecie ,dlaczego zurawki

czeka mnie jeszcze wykopanie ogromnego,najstarszego z moich pięciorników ,nie kwitnie nie wiedzieć dlaczego więc go odmłodzę i posadzę w inne miejsce ,dzisiaj pogoda prawdziwie letnia niestety dni już krótsze zdecydowanie ,a ja pracuję do trzeciej więc popołudnie już nie takie długie jak latem,w moim rejonie zapowiadają weekend 26-27 stopni ,mam w planie jutro po śniadaniu pójść na działkę i skorzystać z pogody,coś tak czuję że to ostatni tak ciepły i słoneczny weekend tego roku ,przyjemności zyczę tym co maja wolne w sobotę i niedzielę i efektywnej pracy w ogrodach