Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Basiu jak ci peruczek nie będzie chciał zawiązywać,tu i ty swojego wyeksmitujesz :lol: Przytulaj,przytulaj,ja tego nie robiłam to i on nie czuł się zobowiązany :uszy
Tesiu dawanie to taka przyjemność :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Mireczko - pędzisz jak nie przymierzając Pendolino. Wsiąść nie mogę. ;:306
Może lepiej niech M schowa wszelkie piły i siekiery, bo cały ogród wytrzebisz. I to kto - taka kruszynka, co kamienie musi nosić w kieszeniach, co by wiatr nie porwał. :roll:
To prostowanie kaktusów musisz opatentować. Może z innymi roślinami tez by się udało. Tylko jak je podlewać... ;:131
Muszę poważnie porozmawiać z moim perukowcem. Jeszcze raz bez peruczek i Twoim przykładem wywlokę go z tej super miejscówki. :evil:
Wśród grzybków zauważyłam gąskę zieloną i szarą (jadalną). Wieki ich nie jadłam, a uważam je za bardzo pyszne, choć żabojady wymyśliły, że są szkodliwe. ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko gdyby to były inne kwiaty,to już bym je wykończyła ;:124 Tak mi schodzi jakoś z wsadzeniem ich do doniczki,wiszą do dziś :oops: Nie podlewam,stoją na deszczu,a w swojej karierze mam zasuszenie kaktusów :oops: Poważna rozmowa z perukowcem nie zaszkodzi :wink: A o szkodliwości gąsek nie słyszałam.Tylko kilka żółtych znalazłam.Dzisiaj w Warszawie kupiłam 2 grusze azjatyckie i świdośliwę Lamarcką.Wielkie to było,trochę się nadźwigałam,ale zadowolona jestem bardzo.Już wsadzone.Tak,mam zapał,tylko dni takie krótkie,zlatują na innych czynnościach,ale staram się chociaż chwaścika wyrwać.Tylko przy takiej ilości ,w tym tempie ,to następna jesień mnie chwyci ;:222
Pamiętacie moje podpędzone chryzantemy?Wcześnie zakwitły a teraz ponownie obsypały się kwieciem,ale zaskoczyło mnie to,że zapyliły się od siebie ;:131
Obrazek
O tej porze chryzantemy zachwycają.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miesiąc temu,podczas kopania marchwi odkładałam ciekawe eksponaty i bawiłam się nadawaniem im nazw.Np.Maratończyk.Oto on :wink:

Obrazek

Obrazek
Tragarz :wink:
Obrazek
Nóżki Barbie
Ale są też takie,do których nie mogę znaleźć nazwy :roll: Pomożecie?
Obrazek
Miesiąc czekały na sesję,zdążyły bardzo zbrzydnąć,ale przekaz jest :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jak byś skróciła boczne to bym znalazła nazwę ;:306 ;:306 Mirka wycięłaś perukowiec :?: Mój ma pół metra może nie mieć peruczek :?: Kiwi miało pięć kwiatków ,owocki wielkości wiśni jakieś ptaszki pożarły :roll: Prostowanie kaktusów ........rewelacja ;:138 Kobietko widzę Cię z piłą i...............podziwiam :lol: Cytryniec od Ciebie pięknie się przyjął ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Dla ostatniej to bym nazwę może i znalazła, ale nie napiszę jaką, bo zawiera brzydkie słowa :;230
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko - u mnie rośnie też taka dwuznaczna marchew. Co gorsza - rosną same eksponaty. :? Wiem, że przy takiej glebie marchew powinna rosnąć w redlinach. Nie ma chętnych do ich robienia, więc rosną sobie jak się im podoba. Z czym mi się kojarzy ta ostatnia nie wspomnę. :oops:

Mogę tylko dodać do towarzystwa... Obrazek

Przepraszam za zanieczyszczanie wątku...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz,gdybym moje sfotografowała od razu też byłyby takie piękne ;:131 Jakby do skoku o tyczce się przygotowywała...
Madziu mi przychodzi do głowy ekshibicjonista :wink:
Romciu z takim zamiarem pokazuję tę marchew,żeby was rozbawić :lol: Perukowca przesadziłam w mniej eksponowane miejsce.Myślę,że twój powinien wkrótce dostać,bo widziałam niewielkie krzaczki pięknie ozdobione.Cieszę się z cytryńca,niech ci owocuje jak najszybciej ;:196
Obrazek
Zaczęłam rozpracowywać dzisiaj taką dynię.Ważyła 16,4kg.Z 1\5 zrobiłam ciasto i kilka słoików zamarynowałam.Oj,jeszcze nie jeden dzień z nią spędzę ;:224
Obrazek
To jeszcze taką choineczkę wam pokażę :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Mireczko, bardzo ciekawe warzywa u Ciebie rosną, zwłaszcza ta ostatnia bezimienna marchewka intrygujący ma kształt ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ta ostatnia marchewka to przecież Cowboy!
Widać to po krzywych nogach ;:306.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Co za eksponaty.... ;:224
Skojarzenia mam takie, że też nie napiszę. ;:306
Dynia superancka Ci urosła, na pewno zanim ją przetworzysz to trochę czasu upłynie.
Ale za to poprawi twoje zdrówko.
Szkoda, że ja nie mam na nie miejsca, bo bardzo lubię z niej kompot i ciasto.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kompocie z dyni,to ja pierwsze słyszę :roll: A o walorach zdrowotnych przy okazji szukania przepisów poczytałam.
Niech będzie Cowboy ,ale ekshibicjonista ;:306 :wink:
Obrazek
Robię starania,aby wiosna u syna i synowej była choć trochę kolorowa.Wprowadzają się do nowiutkiego domku,nie mają czasu,ani pomysłu na ogród jeszcze,ale przy kwitnieniu tych cebulowych będzie im milej ;:173 W siatkach umieściłam gotowe zestawy,żeby było je łatwiej wyjąć wiosną.
Obrazek
Mam wrażenie,że cebulki w tym roku droższe są.
Zimno się zrobiło.Brrr...A tu tyle pracy w ogrodzie ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko - u mnie jest lodowato, a nie zimno. ;:oj
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIRKO....a u mnie w tej chwili już minus, zdążyłam datury upchnąć do garażu.... ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale zdążyły pokwitnąć trochę? Moja jedna dopiero pączki dostaje,też jej się falstart przytrafił ;:222 I nie wiem,czy obciąć,czy w domu dać jej zakwitnąć?
Helenko,lodowato,lodowato :?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dobra Mamusia zadba nawet o otoczenie dzieciaków. ;:215
Fajnie sobie wymyśliłaś to sadzenie w siatkach, ciekawe czy zda egzamin.
I czy młode cebulki nie przerosną poza siatkę.
Kompot z dyni to rarytas, uwielbiam go, chociaż w tym roku jeszcze nie zdążyłam zrobić.
Ja robię z cytryną i laską cynamonu.
A tu masz wariacje na ten temat :uszy - http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/kompot-z-dyni
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”